Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Borlänge Kommun, skärp er...

Kategori: Ilska / frustration

Sedan i slutet av januari har jag en till flera gånger i veckan tagit min älvpromenad. Medan snösmältningen startat och tills nu så har förfallet och det dåliga underhållet av naturskyddsområdet blivit mer och mer synligt. En av stadens absolut populära promenadoas, håller på att förvandlas till en soptipp.
 
Medan staden projekterar, bygger rondeller för många miljoner, bygger Ikea och upprättar ett Ullared så stannar underhåll av kultur och friliftsliv. Våran oas vid älven är undanskuffad, glömd och är inte längre en vacker syn. Jag är inte ensam om att påtala detta, utan flera personer som jag träffar vid mina promenader är öppet förbannade. Sedan om någon styrande kommer och säjer att det är "Peace&Love" som stökat till, så köper jag det inte. Så här har det fått vara länge.
 
Slyn växer på älvkanten, bänkar och bord är trasiga, eller borta. Stenar och broar är nerklottrade med propaganda och annat, Slänterna är fulla av skräp, navkapslar och annat, livbojar är borta eller trasiga, träspångar ruttnar sönder, hundlatriner är överfulla och runt om dom ligger sopor. Dåligt med papperskorgar är det så ingenstans kan en laglydig slänga sitt skräp.
 
 
                   Här välkomnas vi av en trasig informationstavla, ser inte särskilt inbjudande ut.
 
 
 
 
Här är den fina stenen fullständigt nerklottrad och staket och trappa börjar sakta ruttna sönder, slyn har slagit rot i fundamentet så det blir nog en lövad utsiktsplats vad det lider...
 
 
Beträdes på egen risk!!
 
 
 
Slyn växer och snart så finns ingen utsikt över älven på de flesta partier efter promenaden.
 
 
Av de fina skyltar som fanns förut, så finns bara någon kvar och den står sliten och ensam inväxt i sly och brännässlor. För den som inte ser så står det "Första Hälla", skylten till andra hälla är borta sedan många år...
 
 
 
Här skymtar kraftstationen fram mellan slyet. Tråkigt som tusan.
 
 
Grillplatsen är så skräpig och skitig, där ligger glas, blod, fimpar och skräp. Äckligt och farligt.
 
 
   
 
Vid grillplatsen så syns även denna överfulla hundlatrin med sopor runtomkring. En sevärdhet för turister, nej ett förfall.
 
 
Dehlboms gamla badplats, den som kommunen inte ville ta över och driva, den ligger som en göl, helt igenväxt runt med sly...
 
 
En överfull hundbajslatrin och en latrin som är absolut osynlig, och skulle man få syn på den då hindras man av Brännässlor som växt runt den.
 
 
 
Flera livbojar runt älvpromenaden saknas, skyll inte på P & L dom har varit borta länge...
 
 
 
Så här har skylten över Pajalabron sett ut alltför länge, ta ner eller gör ren den...
 
 
 
 
Trasiga bänkar och bord, flera av promenadstråkets bänkar har ruttnat bort...
 
 
 
Broar och spångar börjar att ruttna ochtappa brädor...
 
 
 
 
Borlänge Kommun, nu vill jag fråga. Hur kan det få se ut så här? Är ansvaret inte kommunens, om inte, vilka har då det ansvaret?
 

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Det här gjorde du jädrans bra. Läste om resultatet i dagens tidning!

    2012-07-13 | 19:25:05
    Bloggadress: http://gubbens.wordpress.com
  • Mia. J. säger:

    Hej Gubben :) Jag har promenerat där i 16 år och nu ser det hemskt ut...inte bara skräp utan sly, trasiga bänkar.mm. Orkar inte se att det chanserar. Men enligt kommentarer på dt.se så tycker allmänheten att artikeln var korkad. De anser att folk kan städa själv, de begriper inte att de redan är med och betalar för städningen, men att städningen inte utförs av Domnarvsvallen AB. Blir så trött...fast de förnuftiga få man respons av i verkligheten, på kommentarsfäälten verkar det som "gökarna" anonymt får utlösningar av att vara så dumma som möjlit. Jag tar inte åt mej, men fattar inte vad eller hur det tänks, eller skiter man bra ai allt...Tja. Ha det bra Gubben:))

    2012-07-13 | 22:41:23

Kommentera inlägget här: