Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

...än brinner var våg som i blod och guld...

Kategori: Bilder

Vissa dagar tar känslorna överhand. Ibland är det jobbigt att vara känslig, fast samtidigt är det en egenskap som är väldigt bra att bära på, då jag hanterar den rätt. Jag måste hela tiden ha kontroll över den och när jag har det då fungerar den som en bra egenskap.
 
 
Bilder talar, en strand kan betyda mycket, vi tolkar bilder olika, så vi måste vara försiktiga med att övertolka, det är som med känslor. Bilder har en slagkraft. Jag själv har alltid älskat bilder mer än målningar. Med en kamera så befinner jag mig i bilden och känslan. Om en bild jag tagit inte vaggar in dej i min känsla så ser jag inget konstigt i det. När jag känner att min bild talar till mig, då har jag lyckats. För mig behöver inte en bild följa fotokonstens regler, hade jag haft den manualen i mitt huvud då ett foto ska tas, då hade det inte blivit någon bild.
Jag har min tolkning på bilden ovan, du kanske har din. Nu säjer jag inte att bilden ovan är en rent tekniskt bra bild, nej den är tagen med mobil, inte redigerad, men den symboliserar något för mig. En känsla av att jag står där med sorg i hjärtat och ser ut över vattnet. Jag är aldrig ute efter att vinna priser, utan försöker fånga min egna känsla.
Jag tar sällan porträttbilder eller foton på människor, bara om de ber om det. Jag skulle kunna ta en bild av någon och om fotot var bra eller en viktig bild så hade jag lagt den i min mapp. Hade bilden haft något som hade kunnat förändrat så hade jag tagit ett etiskt och moraliskt beslut om att dela den.
 
 
Ett ögonblick, min fot trampar i sanden, snart når vågen och mitt steg suddas bort och finns inte mer. Våra avtryck är plötsliga och vi är dåliga att ta hand om den plötsliga tid vi har och lever i. Energin från en våg suddar ut ett fotavtryck på en sekund. Vi förstår först när mognad finns att vi inte är eviga och att vi faktiskt behöver varandra.
 
Kuba
 
Ett liv är skört, liksom en snäcka kan det snabbt gå i krasch, fast vågorna fortsätter att föra med sig nytt in till stranden. Ett lugnt hav, ett dramatiskt hav.
 
Bohuslän
 
Jag står på stranden igen, i olika delar av landet och uti världen. Krusningar på vatten, vågor, storm är inget vi kan styra över. Låt oss släppa vågens kraft och acceptera att den finns och det är inget vi kan göra mer än att bygga upp pirar och hinder för att stoppa. Efter en tid har kraften i vågen grusat hindren.
Att lägga kraft på att hindra är en dålig lösning.
 
En bild av en strand, en sjö ett vatten och stora hav, det är den bild jag vill förmedla idag. Jag älskar vatten som är mitt element.
Jag tände ett ljus på min lilla strand, det kändes skönt i mitt hjärta, än så länge kan jag göra så för jag har rätt att gå till min strand och göra så. Idag finns inget som kan hindra mig, ingen lag, pir eller stadga.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: