Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Grådagar...

Kategori:

Det förbannade grå vädret, denna fukt och detta skvalande från himlen tär på humör och jag är konstant trött. Hittils säger man att solen lyst tre timmar i november, och det är inte mycket. Inspirationen är just nu nere i bottenläge. Tur att jag vet att detta inte varar för evigt. Vi hade tänkt att tillbringa tid ute i husvagnen denna höst, men det har helt enkelt inte varit läge att enbart vara förpassad till insidan av vagnen. Det kommer nog snart is och snö, och det står inte på förrän det är vår igen.
 
Jag har ändå saker att se fram emot och det är vår Kuba resa i början av december. Idag är det inte många dagar kvar och de flesta förberedelserna är klara. Tänk att jag skulle få till det och kunna resa till det landet. Jag hoppas att kunna möta många fotomotiv, människor, se byggnader som får mig att jubla av lycka. Komma till en helt annan tid, till människor som bjuder på sin vardag, men ändå skamset få en ångest att de har det fattigt. Fast jag tror att det finns lycka också.
 
Foto: Mia J. "Väntan på flyg" Arlanda/redigerad med graffiti...
 
Ja tiden för att exploatera Kuba är nog här, redan finns det utlänningar som driver hotell i Varandero, jag tror att själva hotellen är statliga. På en plats där den amerikanska överklassen och maffian rumsterade på 50 talet. Där prostetution och spel, vilda livet utspelades. Ja Kuba är det mest spännande resmål jag kan tänka mig, om jag nu tänker på kultur, och fotografering. Jag hoppas kunna skriva en skildring om mina upplevelser. Tyvärr är 7 nätter inte mycket, men är glad för dessa i alla fall. En dag vill jag tillbringa i Havanna och gå i gamla stan, se allt det som finns på bilder, alla gamla amerikanska bilar, byggnader som står kvar och förfaller på ett charmigt sätt. Där lappa&laga är vardagsmat.
 
I snart en månad har jag haft en fotoutställning i staden som jag tycker har varit bra, och jag har fått mycket positiv respons för den. Nu går den mot sitt slut, och den 28 november plockar jag ner bilderna. Jag har fått sålt 5 bilder och det som jag får på dom skänker jag till RIA i Borlänge denna juletid. Jag ger dom också en bild som de kan göra va de vill med. Utställningen har kostat mig långt mer än vad jag får in, men det spelar ingen roll just nu, för den har gett mig så mycket glädje, så att jag "förlorar" spelar inte någon roll, det är nog snarare en "vinst" i det långa loppet.
 
Sunnanö i grådis och dimma.
 
Idag kommer jag att trotsa vädret och ta mej ut för att hitta på något, ja något vad det kan vara, ännu vet jag inte vad. Jag borde se till min husvagn, men det får dröja till en dag då det ser ljusare ut.
 
Vill bara tala om för er få, som följer min blogg eller brukar kika in att jag troligen inte kommer att posta några inlägg från Kuba, där är Wi-fi inte "uppfunnet" och deras internet fungerar bara lite ibland. Jag kommer att summera resan efteråt, och förhoppningsvis har jag lite trevliga bilder. Och ett sug att snart få återvända till det landet.
Ha det bra i höstmörkret...
 

Var är tvålen broder...

Kategori: Allmänt

På den tiden då tvålarna var i block, ni mins väl Pamolive, Duni och allt vad de hette. Kan ni minnas hur hala dom var och gled iväg. Ofta låg dom under badkaret tillsammans med shampookorkar och annan jox.
 
Idag är det pumptvålarnas tid. Bättre och mer hygeniskt. Den står kvar på badkarskanten oavsett om en explosion förekommit i badrummet. Idag, igår och i morgon letar jag efter annat, den där jävla fotfilen. Trots huset är ägare till två, så lyckas dom alltid finnas under det "där jävla badkaret". Fotfilarna får fötter eller så flyger de iväg i den där explosionen som förekommit. Då...och ofta har jag ju krupit ner i det varma sköna vattnet, då jag upptäcker att de inte ligger på kanten. Den tunga sucken hjälper upp den våta fläskiga kroppen och tanten får lägga sig i en olustig ställning på golvet och om någon öppnar dörren så upptäcker den en femte världsdel som kanske kan heta Assien.
 
Nåväl, livet kan te sig lustigt. Väl uppe och fotfilad så tittar jag mej själv i badrumsspegeln och upptäcker just ingenting. Inte ens ett fårat ansikte. Spegeln är täckt av sprutlackerad tandkräm och ungdomens acnekräm Baseron. 
Väl när jag har gett upp och kissat klart med den redan blöta handuken virad runt kroppen märker jag att toapapperet är slut och bara papprullen sitter där. I en lustig gångstil kommer jag fram till pappersskåpet och inser att i morgon har jag träningsvärk. 
 
Under alla år har jag hållit tyst om detta, alltid funnit mej i denna ritual, aldrig klagat. Nu känns det som jag måste lätta mitt hjärta i bloggen och kanske skriva till "Brevfilmen" med undertexten att personen i filmen inte är den riktiga. Vem skulle ens vilja ha huvudrollen i den filmen? 😂
 
Detta var en helt vanlig onsdag. 
Ha det gott och se upp så du inte kliver på tvålen.