Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Palatset har anlänt...

Kategori: högtid

Tänk att få en barndomsdröm uppfylld. Ja jag är en husvagnsmänniska, som faktiskt njuter av att trängas och bo primitivt. I 10 år har vi haft en husvagn som föddes 1976, inga bekvämligheter alls. Vi har krypit över varandra ï en smal och hård "säng", Vi har lärt oss samsas om plats, och varit ganska duktiga på att hålla ordning.
Dom sista åren med den gamla husvagnen har snudd på varit riktigt jobbig, med ont i ryggen, drygt med förtält och de tunga bänkar som vi fått lyfta dit varje vår och bort varje höst. Varje höst har det varit urtråkigt att riva tältet och frakta hem delar av bohaget. Nu ska det bli slut på det.
"Villa Excelsior" är i vår ägo, en lång och rymlig skönhet, som ska ställas på plats. Till detta bygger vi ett altangolv och ställer upp ett standby tält. Ett tält som kan stå uppe hela året. Det är bara att dra ner dragkedjan och åka hem.
 
Nu kan vi åka ut och vistas några nätter på vintern, och kanske fira nyåret i stillhet ute i skogen, kanske grilla och ha det mysigt.
Tänk att det blev så här att jag kunde köpa den här vagnen, för mig är detta stort och jag längtar tills allt är i ordning och vi kan sova vår första natt i den.
 
 
 
Vår husvagnsmaskot "Fredda" som har varit med i många år...
 
 
Köksdelen...
 
 
Skinnsoffan...
 
Toan som känns lyxig jämfört med Potta Portin...
 
 
Dom helt underbara långbäddarna som är som en dröm jämfört med det vi hade...
 
Nu ska det bli roligt att få sätta sin egen prägel på inredning i förtältet och allt som hör husvagnslivet till.
Allt känns bara skoj :)
 
 
 
 
 
 

Husvagnstankar...

Kategori: högtid

Efter tio goda år med en veteranvagn (1976 Tabbert), känns det som om vi vill sikta högre och på lite mer komfort. Det här med att stå stilla på en plats med vagn passar oss utmärkt. Men känner att våra ryggar behöver också lite mer komfort och skönare sängar.
 
På fredag åker vi och kollar en Hobby Excelsior 610 -07,  och vi hoppas att den ser fin ut. Den kanske måhända kan bli vår.
 
(Lånad bild från nätet)
I den nya finns sköna sängar, en härlig sittgrupp i skinn, mycket mycket mer plats än i vår nuvarande, den nya är bredare och någon meter längre. Har sett den modellen i verkligheten och jag fastnade för planlösning och utseende.
 
(Lånad bild från nätet)
Foto från sittgruppen in mot sängarna.
 
(Lånad från nätet)
Sittgruppen.
 
Med denna vagn kan vi möta hösten, och kunna åka ut och sova på vintern, vara här tidigt på våren, övernatta då snöstormen viner runtom husvagnsknuten, åka ut och pimpla på vintern. Den står uppställd på campingen så den finns alltid till hands om vi vill ha lite omväxling o leva lite enklare. Och det finns golvärme :)
 
Till detta ska vi investera ett "Standby tält" alltså ett tält som vi slipper riva på hösten och inte sätta upp på våren. Alltså allt står kvar, vi drar bara ner dragkedjan när vi åker hem på hösten och slipper bubba och bära bort bänkar och möbler. Sedan är det mycket större än det här vanliga förtältet som är 30 år och luktar unket. Underbart....är det. Ju mindre jobb, desto bättre.
 
(Bild lånad från nätet)
 
 
(Bild lånad från nätet)
Insidan på tältet.
 
Det här kommer att bli finemang, det känns och blir som en sommarstuga som vi slipper måla om, byta tak på och en massa andra krav. Lite jobb och mycket lateri. Ja husvagnsliv passar mej bra.
Håll tummarna nu att vagnen vi ska kika på är fin som tusan. :)