Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Mmmargot är ett bedårande barn av sin tid...

Kategori: Politik

Jag fick meilat ett klipp från You Tube av en kamrat. Jag lägger ut det på bloggen, och sedan får ni begrunda det som "säjs"...

En dålig affär...

Kategori: Politik

Borlänge kommun har en stuprörsorganisation. En kostsam sådan för skattebetalarna. Jag ska försöka att förklara lite, fast jag i ärlighetens namn knappt förstår den själv. Man kan beskriva den som att de leker affär med sej själv. När en tjänst skall köpas då vänder man sej till en annan enhet som med sin personal genomför köpet. Alltså det går genom många led och är en krånglig organisation.


Alla nämnder har sina budgetramar att hålla sej inom, liksom "min" socialnämnd. Vi köper tjänster till missbrukare, barn som kommer till familjehem osv.

På ett möte i vintras hade socialnämnden beställt en tjänst, och lämnat över sina slantar till enheten. Vi fick aldrig den tjänsten, och då reagerade vi med att vi krävde tillbaka medlen till nämnden. Då hade ett svar getts till ordföranden som ungefär lät att så kunde man inte göra, för tjänsten var redan beställd. De hade aldrig heller varit med om att någon nämnd "krävt" tillbaka pengarna.

Jag må säja att systemet är urkasst, och att kommunens låtsasaffär inte följer konsumentköplagen på något vis.


Intressant vore att skärskåda nämndernas beställningar och se hur många som inte utförts på korrekt vis efter beställarens önskan, där beställningen inte nått köparen. Jag skulle tro att det kan vara en del skattemedel som flutit ut i andra verksamheter, troligen till "köpstaden".


Därför vill jag ge Kristina Svensson (s) en stor eloge för att hön sköter sin ordförande post utomordentligt i min nämnd, Hon är vaken och på alerten och låter sej inte köras över. Med fler politiker av hennes kaliber skulle denna kommun kunna fungera.


Jag rekommenderar Borlänge kommun att skuldsaneras, och ett tydligt köpstopp för hårdvaror.

Det är skönt, nu är vi på Campingen igen...

Kategori: Hobby

Gårdagen var det fullt upp, från morgon till sena kvällen. En heldag med socialnämnd är ingen munter sysselsättning. . Då det redovisas dystra siffror och minus. Den sittande Borlänge makten har gjort det svårt, ställt till det så att det är tufft att kunna utföra det lagstadgade uppdraget. Efter heldagen var det hem och lyssna på Kommunfullmäktige på Borlänge Närradio, ett kacklande, samtidigt hade de socialdemokratiska förtroendevalda en uppgiven röst i talarstolen. Nils Gossas (MP) var som vanligt uppe och spökade titt som tätt utan att bjuda på något vettigt. Jag somnade till Jan Bohmans röst, då var jag trött.

Idag har vi åkt ut till husvagnen, det känns skönt. Strålande sol och värme, det är ju det som jag har längtat efter. Jag har hottat upp min plats med blommor, i år är temat vitt. Jag har suttit uppe på min "stylade" terass och fluktat ut över campingen, jag har kisat mot solen och jag har njutit.


Nu har det blivit kvällen, solen är på väg ner och jag sitter i förtältet och en liten kyla kommer krypande. Här ute blir jag så härligt trött och längtar ríktigt efter att få gå och lägga mej, titta på tv, och vräka i mej godis. Allt är så enkelt här ute, inga måsten. Jag väljer om jag vill läsa en bok eller vara ute och babbla med folk.


Micke har hållt på med båten, bytt några eklister vid relingen. Nu ska han lacka dom. Snart så sätts den i sjön, kanske blir det en fisketur på söndag. Vem vet om jag tar ledningen i gäddkampen, ja vem vet.

Inga Kanadensarna anfaller från ytterkanten...

Kategori: Politik

EXTRA   EXTRA   EXTRA   EXTRA   EXTRA

Kommunen håller på att sjunka, då ropar en skräckslagen (s) ledamot ifrån kultur- och fritidsnämnden att Kanada gässen är en sanitär olägenhet i det enda centrala naturreservatet vi har i Borlänge. Inga Bergman efterlyser fågelskrämmor. Det kan väl inte vara så svårt att ordna det. Och snyggt blir det också. Snart så får vi läsa i Arbetsförmedlingens platsjournal att "Fågelskrämmor sökes."


Kanadagäss går till atack och det vill Inga Bergman minsann sätta stopp för. Hon säger till den lokala morgontidningen att:
- Det finns sätt att få bort dem, utan att skjuta dem.
Inga vill ändå göra något åt problemet. Problemet är gässen som finns runt älven och skrämmer livet ur medborgarna. Inga tycker heller inte att avföringen är någon rolig "syn", och hon gillar heller inte att de anfaller. Nu vill hon sätta ut fågelskrämmor, som håller uslingarna borta.

Kan det tänkas att kvinnoklubben vill ta dessa pass, eller går det att lösa på något annat sätt tro. Eller kan detta lösas genom att Arbetsförmedlingen utlyser säsongsarbete, saken kommer troligen att diskuteras inom partiet.

------
Ja nog finns det bekymmer i kommunen, utan att politiker ska behöva konstruera nya , och göra dessa till stora artiklar i tidningen. När jag läste om Ingas skräck i morse trodde jag att det var taget ur Grönköpings Veckoblad. Men så var inte fallet. Jag reagerar på att det enda centrala naturreservatet i de centrala delarna i Borlänge inte ska få ha äran att ha dessa naturliga inslag kvar. Om Inga får bestämma.
Jag har travat åtskilliga mil runt på promenadstråket, i många år. Jag har aldrig attackerats eller blivit jagad. Däremot har jag någon gång fått åka slalom mellen gåskorvarna. Då jag är i ett naturreservat och beträder det då anser jag att de arter som finns där har mer rätt än mej att vistas där. Däremot har jag reagerat mot människan som kastar skräp, slänger flaskor och ölburkar eller de som framför sina hästar på stigen och låter dem släppa sina lass med skit utan att plocka upp efter sej. Det är vi människor som förorenar.
Nog anser jag att vårt reservat är en bonus i den annars så tråkiga stadsmiljön vi har. Och jag tycker Inga ska släppa forna dagars skräckfilm "Fåglarna" som Alfred Hitchcock skrämde slag på folk med för hundra år sedan.

Joakim (Von Anka) Gustafsson på Borlänge energi svarar den fågelrädda Inga att de inte kan göra så mycket åt att det finns fåglar. (Ett bra svar.) Men de ska se över skyltningen. Då undrar jag hur denna skylts utformning skulle se ut. Kanske en bild på en Kanada gås med stora huggtänder, eller en där det står "Inga gäss får vistas här."

Ja gott folk, det här är politik på en hög nivå.(V):s Sparförslag i Borlänge Kommun...

Kategori: Politik

Det lackar mot hundgöra...

Kategori: Hobby

Det här projektet är inte alls som att göra ett Triss-skrap, utan här talar vi om ett slitgöra. Att skrapa en triss, är för en kort sekund ett nöje. Sedan är man snabbt tillbaka till verkligheten igen.
Att skrapa en båt, då talar jag om ett hundgöra och ett muskelarbete i högsta klass. Även ganska tålamodsprövande. Ännu en äktenskaplig utmaning.  Idag åkte presenningen av, nu ska vi påbörja detta jobb. Redan i höstas insåg vi att det inte är ett hastverk, och därför önskar vi nu väder, och arbetsro.Äktenskapsprövande, det finns sådana sysslor. Då menar jag förtältsuppsättning, båtskrapning. Det finns säkert flera sådana, men har förträngt dom.
Det jag undrar just i skrivande stund är om vi kommer att hinna med allt denna sommar. Då menar jag att det är fler båtar att ta hand om. Min gubbe samlar på sådana. Alla är i Titanic klass, nära undergång. Sedan ska vi också hinna med gäddkampen. Våran blivande tradionella utmaning, där jag ska fiska upp största fisken och vinna över Micke. I år blir det andra året, om jag inte minns fel så hade vi redan startat vid den här tiden förra året. Jag hoppas att vi får i båten ute vid Ön i helgen som kommer.


Jag är övertygad om att den här gamla Norska klenoden kan bli vacker. Jag inser att det är många timmars arbete som ligger framför oss. Kanske en dag när vi får många pengar över, då satsar vi på ett nytt kapell. Självklart kommer det fortsättningsvis vara ett rött. Motorn, en gammal Penta måste ses över. Jag har hört att det finns en klurig, och snäll Gubbe vid Rämen som "önskar" sej lite hantverk. Han är en fena på motorer, men han sitter säkert ute vid bryggan och knåpar på en tjock roman, en framtida bestseller. Om gubben är arbetslös är det bara att höra av sej*fniss*


Som alla medaljer har även denna runda skönhet en baksida. Tänk när jag sitter i aktern med min runda baksida, och vrålar ut "Den gamla Nordsjön som svallar och brusar". När solen gör glitterstänk i vattnet. Då lacken på båten har sådan finnish att det glittrar om "Tjocka Berta", Jag vinkar och ler, medan dunket ekar mellan kobbarna, sedan sneglar jag på min man, blinkar till med ögat i en stilla flirt. Jag viskar sensuellt till honom: "Nu är vi i hamn Kapten..."

Jag som LO ansluten...

Kategori: Politik

...kräver nu Vanja Lundby - Wedins avgång.

Finns ingen etik och moral i den kvinnan?

Undrar ni varför, titta bara i kvällstidningarna och se hur en företrädare för Sveriges arbetare och fackanslutna inte ska bete sej. Gång på gång. Hon är för mycket.
Jag lägger inte ner mer bokstäver på henne, ber henne bara att avgå.

Släpp greppet - Makten suger

Nu har skogstokarna släppts lös igen...

Kategori: Skitsnack

När Stenlund/ Jäverling sätter upp en parabolantenn då blir det inte alls som vi hade tänkt från början. Är man mitt ute i en skog, och parabolen skall riktas mot söder, som jag tror är åt ett helt annat håll än vad kompassen säjer, då måste man som montör tänka om.
På bilden nedan hade vi tänkt fästa tallriken, men det visade sej att söder låg rätt in i slyn. ( Ta inte fel och tro att jag tror att torkvindan är en parabol nu.)

"Klicka för storbild"

Nåväl när jag vaknade upp, vid åtta tiden, låg och tänkte på parabolprojektet, grymtade jag tyst för mej själv. Den långa smala parabola streroiden (gubben) låg och bladdrade om kabelmetrar, väderstreck. Jag är en riktig tjurkärring på morgonen, vill ha radiotystnad, inte ens tuppen får gala, därför har jag ingen sådan. Jag tänker på kaffe och den mentala förberedelsen det är att gå ut i förtältet och koka kaffe, det fuktiga och iskalla förgemaket. Lugnt och fint ska det vara, sippa kaffe i tysnad och tänka på hur roligt allt är när det är över.
Så här såg jag ut innan kammen nådde min kalufs, före en savett under armarna.

"Städmoppen Maria"

Ut i den råkalla morgonluften, vevlade vi runt med paraboltallriken, överallt dessa träd. Barrträd och lövträd. Till slut hittade Micke en plats, kanske inte en önskeplats men ändå jordnära. Jordnära liksom de två montörer (vi), som vid det här laget är totalt  idiotförklarade ute på campingen. Vi fick in signal med "Bippen", och bilden på tv:n växte fram som ett trolleri. Den Parabola Steroiden skrek att "Mia Inte behöver den här upp i Rymden inte..." Nu får den vara där den är. Vi ska köpa en säck cement och gjuta fast eländet så den kan ta de värsta stormar som sveper in över ön.

"Den Parabole stereoiden och den jordnära parabolen."

Ett lätt byte för tjuven säjer väl ni, ja så kan det vara. Jag hoppas att dom håller sej i stan. Ett cykellås runt björken kanske funkar. Nu har gubben åkt till jobbet, Viktor är på skolresa och jag sitter här solokvist igen och njuter. Jag skriver blogg, spelar Pro Pillki 2 på nätet, för er som är oinvigda i det så talar jag om att det är ett urroligt nätspel där man pimplar upp fisk. Jag är ingen dataspels människa men just detta är så roligt och avkopplande. Ute drar det ihop sej till ett oväder och jag hör regnet smattrar på tältduken. Vad gör det, jag är ju ledig, med lön, tills den 17 Augusti. Det här livet är absolut inte dystert, och det sociala livet funkar precis så bra som jag vill. Jag kan själv bestämma när jag vill umgås. När jag vill vara för mej själv , då är jag det.

Nu är det kokta fläsket stekt...

Kategori: Politik

Det är som bekant svårt att skita när arselet är tomt. Och nu verkar det som kommunledningen har tömt  ur det som gick att tömmas. Skattekistan är tom och kvar i den ligger skuldsedlarna på hög. Efter 10 års felprioriteringar har krisen tonats upp framför ögonen på socialdemokraterna, jag vet inte ens nu om de inser hur det blev så här.
Jag är ingen som försvarar borgerligheten, men kan inte gå med på att socialdemokraterna skyller det uppkommna läget på regeringen. Under de senaste 10 åren har alltså kommunen gått back, nu raserar välfärden i vår stad. Socialdemokratena har under 60 år styrt i vår kommun, de sista 10 åren utan kompass. Kommunens revisorer är klart bedrövade och bekymmrade.
 Lärare behövs inte längre, de gamla och sjuka får ta stryk, dagisköerna växer. Det är bara en liten del i eländet.

För drygt två år sedan åkte vi i Vänsterpartiet ut på backen, gruppledaren Lindström fick ta emot mycket stryk av de socialdemokratiska företrädarna, personliga påhopp, uttalanden till tidningar som var rent kränkande. Motiveringen till att vänstern åkte ut var "samarbetsproblem". Då det under tiden visat sej att samarbete för Borlänges Sossar är att till 100% göra som de säjer annars ska vänstern få lära sej veta hut. Vänsterpartiet består inte av en enda medlem som heter Lindström, vi som parti och (då samarbetspartner med sossarna) tar alltid kollektiva beslut, vi samarbetar, inte alltid med lika åsikt, då i det läget får vi söka en kompromisslösning oss emellan. Det är samarbete.

Jag hoppas att någon ledande socialdemokrat läser det här. För inget handlar om att förgöra varandra i ett samarbete. Vi i Vänsterpartiet ville verkligen samarbeta för att Borlängeborna skulle få den lagstadgade tryggheten och även en guldkant på tillvaron. Känna att de bodde i en kommun där de lugn kunde få avsluta sin början. Det jag har kommit underfund med är att, alla förslag som vänstern kommit med under åren har  förkastas som skit, och efter ett tag tas de ånyo upp i kommunfullmäktige fast med en annan partibeteckning på. I och för sej, är det bra att uppvaknandet kommer, men många gånger då det är för sent. I den nystart som Vänsterpartiet föreslagit, handlar det inte alls om att trycka ner sossarna i skiten utan den riktar sej till skattebetalarna och den rättighet de har att kunna bo i en bra kommun. Skattekronorna måste generera trygghet, inte köpcentrum och industriområden i parti och minut. Det måste bli ett slut på monumenten, fasaden har för längesedan krackelerat. Människor känner sej svikna.

Nu byggs ytterligare ett nytt kommunhus, mitt i krisen. Jag frågar er, hur tänker ni? Jag kommer inte att köpa svaret om ni säjer att det är en besparing.  Ni håller flygplatsen kvar i erat grepp, med näbbar och klor. Trots att den kostar 6 miljoner om året, och nu efter att Landstinget dragit sej ur kommer kostnaderna  ytterligare att öka. Erkänn att flygplatsen är en prestigefråga för er.  Kan ni ens tänka på att avveckla den dyra milöbomben, den kostsamma flygplatsen för att förslaget då kommer ifrån vänstern. Hur skulle det se ut? Är det meningen att varje Borlängebo ska betala flera hundra kronor i månaden för att några få bekvämt ska få flyga utomlands. Ska jag som skattebetalare gynna turismen i ett annat land? Inte ens näringslivet brukar den, de är miljömedvetna i dagens läge och tar tåget. Vad i fridens namn vill ni med Dala Airport, jag vet vad ni ville från början, då planer om ett stort industriområde planerades ute på slätten. Den tiden är sedan länge förbi, eller? Tåget till Arlanda tar ett par timmar, guuuud va drygt.

Idag läser jag i de lokala tidningarna att  borgarna drar sej ur samarbetet med socialdemokraterna. Efter drygt ett år lämnar de gungflyet, med motivation att det inte går att kommunicera med de i sossarna. Jag är inte ett dugg förvånad, utan det var väntat. Socialdemokraterna vill höja skatten för oss Borlängebor, så vi kan vara med och betala köpcentra, flygplatser och annat smäck. Nu är det så här att vi har redan en hög skatt, trots det får skolor, dagis, äldreomsorg stryka med för att köpcentra, rondeller och hårdvaror går före. Redan idag bor många fd. Borlängebor i kranskommunerna och pendlar in till sitt arbete, de bor i kommuner som har ett lägre skattetryck. Inte konstigt anser jag. Hur i hela fridens namn ska kommunen locka hit fler skattebetalare med den höga kommunalskatten? Jag tycker att svaret är givet, då sker en större utflyttning. Det är inte utan att jag funderar på det själv många gånger.Vid en årslön på 200 000kr höjs skatten en tusenlapp om året. Vilka drabbar det främst ?  Inte är dom rika inte.

Desertören
Jag står här på ett torg, ett cirkuståg passerar
en clown, en vind passerar men jag är full av sorg.
(Sv. text: Lars Forsell)

Jag tog första raderna ur dikten här ovan, för det är så det känns just nu. Nu måste väl något konstruktivt ske i vår kommun. Nu måste väl Socialdemokratrena retirera och släppa in nya krafter. Nu är det  hög tid för en rejäl omstart av den redan så illa flagnande välfärdskommunen. Nu måste nya grepp tas. Nu måste socialdemokraterna erkänna sina misstag för att åter bygga upp något trovärdigt. De måste bli de företrädarna till arbetarna som de en gång var. Det är inte fel att retirera, när grundarbetet är dåligt utfört då släpper färgen efter ett tag. Det är en sanning. Inget i samhället kan byggas upp på kvicksand. Det går ett tag, sedan sker det som man innerst inne visste från början. Om man styr i blindo då är man inte en bra företrädare för kommunen, och om man lyckas inse och erkänna misstagen det, då har man vunnit poäng. Då har man öppnat upp för samarbete och välkomnar nya ideer. Att krypa till korset är inte roligt, men ur det kan det födas något positivt. Ingen har någonsin förlorat på en gottgörelse, visst svider det i skinnet, men efter ett tag känns det bättre.

Nu måste vår kommun balanseras upp, och detta görs inte enbart av socialdemokrater och miljöpartister (vänder kappan efter vinden). Vi befinner oss i en kris, där många medborgare är oroliga. Nedrustningen av vårt samhälle måste få ett stopp. Trovärdiga politiker måste få tala  utan att silvertejpen fästs över deras mun. Den här krisen är en angelägenhet som rör oss alla. Nu måste en oberoende utredning få göras, så det kan synas vart ALLA skattemedel hamnar. Öppna upp och visa en good will,  erkänn, vinn tillbaka era socialdemokratiska väljare innan de lägger sina röster på de främlingsfientliga partierna. Jag menar allvar, för vår, för er, för skattebetalarnas  och för samhällets skull.

...och jag är full av sorg... 

Ludvika - Australien 0-1...

Kategori: Musik

Gårdagen bjöd inte på något strålande väder precis. Det blev som befarat ingen sång och musik på EU vals mötet för regnet ville inte ge sej. När jag körde till Ludvika då skulle jag köra om en lastbil och två husvagnsekipage, kom upp i över hundra, då kände jag att greppet om vägen höll på att släppa. Det låg så mycket vatten i gropar på vägbanan. En otäck känsla.
Väl i Ludvika som var ganska folktomt denna måndag frös jag så fingrarna var kritvita.

Idag försöker vi igen, då här i Borlänge klockan 16.00 vid Wedins hörna. Först ska jag ta stygnen, det fanns ingen tid igår, så innan mötet måste dessa ur. Ja det är som sagt stressigt att vara upptagen. Vi får se om vädergudarna är med oss idag och att det blir en liten folksamling.

Jag återupptäckte en skiva igår, den Australienska gruppen Midnight Oil "Deisel and dust". Det är inte bara låten Beds are burning som är en höjdare, det är en hel del bra och tänkvärda texter, som fortfarande är aktuella.

Midnight Oil är en rockmusikgrupp från Australien som under åren gjort sig kända för de politiska budskapen i sångerna. De har ett starkt engagemang för bl.a. miljön och Australiens ursprungsbefolkning, aboriginerna, vilket avspeglar sig i nära nog alla sångtexter.

  Jag har inte hört skivan på säkert femton år. Någon gång har jag gjort ett inköp av en cd, som hamnat i samlingen. De släppte den 1987. Sedan har jag kompletterat med en cd. Skivan sitter i bilstereon nu och den är så jäkla bra. 

 

Texas, wow...

Kategori: Vardag

Jag spricker av nyfikenhet, när jag har haft besök på bloggen ifrån Texas två dagar i rad. Texas, där det finns så många och mycket bra bluesmusiker. Dit är det enda stället jag skulle vilja åka till i USA, gå på en klubb och bara lapa i mej blues.

Howdy...Ni minns väl Jr Ewing i Dallas, om inte, då är jag för gammal...

Ni får hitta på en rubrik, jag hinner inte...

Kategori: Vardag

I år blir det en paraboltallrik ute vid husvagnen, vi testade en gammal sådan förra året och det blev bara kattskit. Den funkade inte. Kaputt, trasig, gått sönder. Ni undrar säkert varför vi ska behöva ha in hela världen i husvagnen. Då berättar jag att det är därför att vi vill minimera tristessgnället från våran snart fyllande tonåring, som vill ha kanaler och en zappdosa. Erkänner att jag vill också ha mer än TV 1, 2, 4 och 6 de dagar det kommer väta uppefrån.
Sedan ska väl säja att vi betalar för tvillingkort och dekodrar, Via Sat och Kanal Digital innan, så vi ser det som en "besparing " att slippa betala ett 3 månaders Boxerkort för ca 800 kr. Det har vi gjort i 3 år nu, och det har blivit dyrare än det första alternativet. Där var den dårens försvarstal slut.

Helgens husvagnsvistelse var skön, skapligt väder, goda grillade spjäll, baden baden med en bok. Schlagerfestival med den norske gutten som smällte ett modershjärta. Att jag har stor släkt i Norge stärkte min patriotism för grannlandet. Jag har inga åsikter om spektaklet i övrigt, låt dom få håll på, tänker jag. Jag har alltid endast haft mitt intresse för musik, outfiten är bara ett löjligt maskeradnummer. Synd att sSverige hamnade längst ner, för jag gillade den låten och artisten. Nu är det i alla fall över för i år.

Idag ska jag till Ludvika, EU turne med gitarr och förstärkare (som jag knappt vet hur den fungerar) . Det börjar klockan tolv på den stora gågatan i centrum om någon skulle ha vägarna förbi, då kan ni stanna.  Vid regn då blir det inget gitarrspelande i alla fall. Då sväller väl instrumentet och förvandlas till en luta. I morgon är vi i Borlänge vid Wedins hörna ca 16.00.

Stygnen ska tas i ansiktet, eller nere vid käken idag också. Jag väntar att jag ska få en tid för det, hoppas att dom ringer snart ifrån vårdcentralen. Såret ska tejpas under de tre nästkommande veckorna. Såret ligger ganska nära munnen, vem vet de kanske tejpar igen käften också.


Lena Olsson (riksdagsman)får folja med mej på turne´n, eller vad det tvärtom.

Dagen börjar med att hormonerna vaknar...

Kategori: Vardag

Vaknade i morse och spratt ur min säng, likt en Rönnerdahl i den vita särken. Fåglarna levde om nedanför i älvravinen. Åh, vilken årstid och då speciellt maj. Väckte min snart 13 åring och där var det inga glada miner, han såg vildsint, arg och sur ut. Dessa stunder försöker jag glömma snabbt. Allt stabiliserade sej efter en stund och tonårshormonerna kom i balans. Hur det är med mina egna orkar jag knappt fundera på. Det är synd att all världens hormoner är svårtämjda. Det där problemet är även det världsligt, alla tonåringar och kvinnor, ja män har hormonsvängningar hit och dit. Ja vi människor oavsett färg, kön är gjorda av samma molekyl, materia och massa. Konstigare än så är det inte. En hormonsvängning i Borlänge ter sej nog på samma sätt här som i Sierra Leonne.

Efter att grabben fått i sin gymnastikpåse och franska böcker och en del hemska ordflätor kom ur hans mun, som inte hör till denna värld, tog jag mej iväg för att köpa klämringskopplingar med stödhylsa. En VVS sak för den som inte vet. Dessa skulle ha köpts för två år sedan, men nu blev det gjort. Vi har ett tvättställ med underskåp och blandare som skulle satts upp för några år sedan, men det har inte "hunnits" med, eller så har det sagts att vi inte har grejorna hemma. Nu har vi nästan allt. Jag kom på att jag glömde våtrumssilikon, så det dröjer säkert ett tag till. Nåväl, ett bra försök i alla fall.

Tog en vända förbi bilprovningen för att se om jag kunde köra in för en efterkontroll, men kön var bort till månen och mars. Det är ett skit att det inte går att beställa tid utan man måste sitta där timme in och timme ut och blänga avunsjukt  på de som har tid, och hur björkslyn etablerar sej i rasande fart. Jag minns för länge sedan åkte jag in på driven med min gamla Volvo, jag tappade ögonen ur hålorna då, för det stod inte en enda bil i kön. Jag kom in efter en liten stund, och frågade varför det var så tomt. Då tittade besiktningsgubben på mej som jag var urbota korkad och svarade: -Det är ju hockeyfinal... -Jaha, sa jag , är det det?

En vända till soptippen har jag hunnit också, alla Ikea kartonger som jag fick över här om dagen fick jag med mej. Egentligen var det meningen att vi skulle ut till husvagnen, men vi handlade lite och orkade inte tänka på att packa in alla onödiga saker i bilen så vi gav helt enkelt fan i det. Vi tar det i morgon bitti istället. Hoppas att vi kan få i båten så vi kan börja våran fiskekamp någongång. I år tror jag att jag blir vass. Att Mickes fiskepolare håller på honom det bryr jag mej inte i, för jag vet att ni innerst inne håller på mej och tycker att jag är den coolaste och tuffaste kärringen i Borlänge. Denna sommar lovar jag er att skriva rafflande repotage från kampen. Nagelbitarna ska få sin tuffaste utmaning och ni kommer att gnaga er ner till armbågarna.

Idag åt vi röding och skarpsås, det är så ljuvligt gott att man bara kan börja gråta av glädje. Efter en sådan delikat måltid går det inte att orka tänka på avfärder mot de sälla husvagnsmarkerna utan det enda man kan göra är att lägga sej på den sköna soffan och blunda. Tänka som så att vad tusan har jag klaga på?  Nej egentligen inget, just nu...Micke dödingen  Micke och rödingen

En dag som kräver en eftermiddagslur...

Kategori: Vardag

I morse lämnade jag in den trasiga bilen på verkstad, nu är den klar, och priset blev dryga 1300 kronor. Då får jag försöka att ta mej till ombesiktning. Guuuu va drygt. Även kamremmen ska bytas och fick ett pris på 4000 kronor. Det är tyvärr så att vissa saker får man lov att svälja utan hull och hår. Inte ens ide´ att muttra över det för det är självvalt om man vill ha bil eller inte. Det var värst vad jag har blivit snäll och accepterande på sista tiden. Jag känner inte igen mej själv, vi får hoppas att det går över snart.

Idag har jag varit på en "fejk intervju" hos Antenn. Jag har ju sedan jag slutat på jobbet fått en personlig coach. Idag fick jag bli manglad av en ny coach som gjorde upp frågor som kan komma på intervjun till skolan. Allt skulle gå till som på riktigt. Med hälsning och ögonkontakt. Jag fick med beröm godkännt, och hon sa att jag utstrålade en positiv energi och jag gav allt, det syntes att jag brann för att komma in på utbildningen.
För en annan som är gammal i gården och knappt vet vad en intervju är så är det en bra spark framåt. Nästan alla jobb jag haft har jag halkat in på, vad jag vet har jag varit på en endaste jobbintervju på ett jobb som jag egentligen inte ville ha.
Det var roligt att allt föll på plats och det stärker mej verkligen till den 10 Juni då det verkligen gäller. Dagen gav mej ett stärkt självförtroende. Jag känner att det här kan jag ro i land med min vilja.

Nu när jag gjort så mycket idag är jag värd att få luta ikull mej och läsa boken jag håller på med "Vindens skugga" Carlos Ruiz Zafon en bra roman en anorlunda härlig bok som jag gillar.


Inga och Anush...

Kategori: Skitsnack

Jag spelade in melodifestivalen igår, var lite nyfiken om Marlena gick vidare. Eftersom jag hade lite och göra så snabbspolade jag. Efter Sverige var det Armeniens tur och då presenterades de sjönsjungande systrarna som Inga och Anus(h), sche- ljudet glömdes. Visst va det skitkul.

                              

Festivalgodis

Då rök skatteåterbäringen, och lite till...

Kategori: Vardag

Igår for jag och svärmodern till Ikea, en trevlig tur utan motsträviga äkta män. I svärfars bil, då min bil är obrukbar pga en trasig spiralfjäder. Vi tjattrade i bilen om livet och om fåntrattar, om dårar som kör om i backkrön, om framtiden, om hur det är i allmänhet. Under en sådan resa skulle jag och Ingalill lätt kunna förändra världen till perfekt om vi fick.
När vi kom till Valbo köpcenter i Gävle då var det tio minuter kvar till öppning och på dörren in stod en skylt, "Idag har vi stängt.". Nej då nu lurade jag er så stod det inte, utan så här stod det: Välkommen in, vi bjuder på kaffe medan ni väntar på öppning.
Den där Ingvar Kamprad är en snäll smålänning, han förstod att vi rest 14 mil och var kaffetörstiga. Och inte ett dugg snål, för kaffet är ju dyrt även för en dalkulla. Där sutto vi och sörpla, och såg fram emot några varv i butiken. Detta var absolut ingen måfå färd, utan planerad med lista skriven och artikelnummer.
Vi for in i några timmar, hittade allt från disktrasor, stekpanna, tavlor, glas, hyllplan till ett litet gossedjur (mus) för 9 kronor. Skitbilligt skulle yngsta sonen sagt.
När vi betalat och packat bilen till bristningsgränsen, då var det dags för lunch, kotlettrad med (Ratta´tå´), kan inte franska så jag förenklar och beaneas sås. Skitgott som yngsta sonen skulle sagt.

Hemma igen och monteringen startade, nu stod jag här med alla kartonger igen. Micke var på jobbet, och det var väl tur det för då kan plocka ur kassarna i lugn och ro utan att han frågar pris hela tiden. Jag svarar ju alltid att det var jäkligt billigt men minns inte exact. En kvinnotaktik som jag egentligen inte borde avslöja men den går hem nästan varje gång.
Mitt upp i all oredan stod det där vita vitrinskåpet som ingen i hela världen ville nappa på. Jag satt mej i soffan och funderade hur jag skulle bli av med det. Då travade jag över till grannen och frågade om hon ville ha ett skåp och det ville de. Sent igår kväll bar vi över det till dom.

Nu står hyllorna på plats, en lucka saknas för de var tillfälligt slut så jag får väl fara en tur till Ikea här framöver. *skratt*
Jag ska visa ungefär hur det blir, hängning av tavlor och slikt är inte klart .
IKEA I Love you, forever....utom när skruvar saknas, fast det gjorde det inte...

Tack för kaffet Ingvar.

Idag har jag varit i Falun två gånger...

Kategori: Allmänt

Det blev ingen heldag i Falun utan i olika etapper. Den andra etappen var en kanonblunder från min sida. Jag kan då klanta till saker och ting. Fast det blir ganska roligt efteråt.

I morse åkte jag och Micke till Falun för att besikta bilen. Nu undrar säkert en och annan Borlängebo varför jag bemödar mej att kora dessa 2 mil, jo för det blev bara så. Jag köpte bilen i Falun och sedan kallades jag dit året därpå. Jag åkte dit och upptäckte att det var en trevligare besiktning och personal än i Borlänge (förlåt Borlänge). Därför fortsätter jag att åka dit.
Fast idag var själva besiktningen ingen höjdare, den där grova fjädern i hjulhuset fram var av, och det såg jäkligt farligt ut.
"Ni har ett allvarligt fel på bilen, sa besiktningsmannen." Den där fjädern hängde en bit över däcket och kunde när som helst under körning köra rätt ner i däcket och jag skulle fortsätta färden rätt ut i en rågåker eller upp till himlen. Det konstiga är att det har inte märkts ett enda dugg, inga missljud eller försämrade vägegenskaper.
Jag undrade hur jag skulle ta mej hem, och han förklarade att jag skulle ta det väldigt försiktigt. Väl hemma och en tid bokad på verkstad (torsdag) tog jag en kopp kaffe och började förbereda mej för nästa resa.

Idag hade jag tid för operation av den tidigare nämnda "skäggvårta" ( låter äckligt) ingreppet trodde jag att de skulle utföra i Falun. Jag har läst fruktansvärt dåligt på kallelsen, och var helt övertygad om att det var dit jag skulle. Fram med trampcykeln, och vinglade ner till stan på ganska lufttomma däck, märkte jag. Hittade en buss och satte mej lugn och skönt för resan mot Falu Lasarett. Väl uppe på mottagningen sade kvinnan att jag var på fel lasarett. Herregud, vad jag kände mej korkad, hon sade skyndar du dej så går det en buss tillbaka till Borlänge om fyra minuter. Jag lubbade genom lasarettet så det klapprade. Med nöd och näppe han jag med den och åkte åter mot min hemstad. Där fick jag slänga mej på cykeln för att ta mej till Borlänge sjukstuga. Vid den långe sista backen upp mot Bergebo trodde jag att jag skulle spy upp allt inom mej. Så otroligt slut och benen skakade. Landade på mottagningen med en god marginal, 3 minuter innan utsatt tid. Röd och go om kinderna, svettig under armarna. Glad för att äntligen få lägga mej ner och pusta.
Snabbt tog Doktorn bort denna missprydnad, nu åker vårtan på analys.

Nu är jag nyopererad, livet går vidare utan vårta och utan bil några dagar.

Jag är något av en virrpanna, men samtidigt tycker jag att det är roligt att det händer lite utöver det vanliga. Fast det där med bilen var ju mindre roligt, men det är ändå tur att de upptäckte felet innan jag hamnade utanför vägmarkeringarna.Falun (2) Gong(er)

Filosofen har hamnat i tankeverksamhet...

Kategori: Funderingar

Universum och världen cirklar inte runt mej, däremot är jag om jag hanterar saker och ting rätt en resurs för min egen framtid och en liten del av den värld jag lever i. Som en människa på jorden kan jag inte göra mirakel för andra, jag kan inte leda någon åt något håll. Däremot kan jag finnas där som ett stöd, som någon att lita på. Att bygga upp ett förtroende kan skapa en respekt mellan mej och dej, kanske inte skapa en innerlig vänskap, men ett förhållningssätt.
Vi människor, många, en hel del har mycket att jobba med där, även jag. Jag är "herre" över mina tankar, men måste vara uppmärksam på mej själv att jag inte delger dessa och skapar en disharmoni i mitt eget bo. (Lät ganska flummigt, jag kör vidare).

Jag är ingen som jagar makt och pengar, däremot vill jag försöka att bli en person som kan trivas med mej själv fullt ut, jag är ofta nöjd med dagen när jag går och lägger mej samt har en massa att vara tacksam för. Det jag siktar mot är att jag ska avsluta varje dag nöjd och tillfreds. Om jag tar mej en funderare en kväll, då jag känner att dagen varit dålig då tar jag fram vad det var jag inte gillade. Ofta är det små struntsaker som jag kan lämna, och är det större irritationsmoment eller något agg, då försöker jag lämna det därhän. Nästan alltid är de stora irritationsmomenen oviktiga eller omöjliga saker som jag inte kan styra, och då suger de energi och musten ur mej, det inte är värt att rota i. Varför ska jag kriga mot ett motstånd, den energi som jag faktiskt besitter vinner jag på att utnyttja på konkreta och viktiga saker. Då går jag in och gör en personlig vinst som betyder mycket för mej själv, den syns inte utåt, men det är inte meningen heller. Utan den ger mej ett kvitto på att jag gör saker i den ordningen jag ska och vinsten blir en personlig tillfredsställelse. (Nej jag har inte tagit något.*)

Allt som har kommit in i mitt liv har dragits in i mej av egen kraft, positiva och negativa saker. Allt handlar om hur och vad jag tänker. En människa är egentligen fantastisk. En evolutionens uppfinning som världen sällan skådat. Vi är ju mirakel hela högen, ändå fungerar inte världen som är full av alla dessa mirakel. Därför att olyckliga, vilsna, dominanta, rädda, förtyckta, detruktiva manipulerande människor som tagit makter och positioner för sin egen vinning skull. En vinst som de anser är pengar, ära och berömdhet. Att synas utan att vara human. I själva verket är det uppbyggda rädslor i personen som bygger upp en makt som inte alls fungerar utan den sänker värdet på de andra, medan han vaktar sin position. I alla tider har det till slut rasat, den styrandes egoism har skapat sitt eget fall. Sedan kommer nästa att misslyckas. Det som är skrämmande är att ingen av dessa män/ kvinnor lär sej av företrädarna utan gör samma misstag igen i jakten på berömmelse. Dessa personer har inte förstått sej själva och kan inte se sina egna fel utan styr med sin egen  rädsla. Rädsla är en otroligt tung och ohanterbar "egenskap", många vet inte att det är rädslor som ligger och styr i det mesta.

En sak förstår jag och så har jag gjort sedan jag var väldigt liten att alla kan inte tycka om mej. Likaså är det när man växer upp, i skolan, i arbetslivet. Några retar sej på mej liksom jag gör med någon. Så är det för oss alla. Ändå måste jag acceptera att alla inte älskar eller hyser stora känslor för mej, och det har jag inga problem med eftersom jag lämnar det därhän. Varför älta runt i diare´ och röra upp skiten. Trots att vi har olika åsikter och delade meningar, inte går ihop så måste vi ha ett förhållningsätt till varandra som fungerar. Jag behöver och måste inte umgås med mina motpoler, jag behöver heller inte bry mej i varför de inte gillar mej. Jag behöver bara vara en människa som inte sårar, som inte ger mej på, vara en drivande minuspol. Jag vinner inget på det, jag bara släcker min egen låga och kreativitet.

Det kan vara sinnesförvirrande att gå in i tankar och spekulera och tro att jag vet allt om alla och allt. Det jag istället ska bygga upp är en balans som får mej själv att ta mej vidare. Jag som trodde att jag hade ett bra självförtroende, det visade att jag hade fel, det låg i botten. Sedan hittade jag det och arbetar med det varje dag. Självkänslan fanns inte alls. Nu försöker jag balansera och få en jämvikt på dessa och det kommer att pågå tills jag dör. Med att lägga energin på sej själv och hur jag är sprids sej lustigt nog utåt, och jag själv står som vinnaren i kampen.

Om jag då står stark, som människa då kan jag bli den jag vill vara. Det fina i detta att jag behöver inte jobba mej svettig utan det bara kommer av sej själv, det flödar.

Nej jag är inte inne i någon som helst depression, snarare tvärtom. Ibland hamnar jag i en dvala då tankar som cirkulerar träder fram. Idag skrev jag ner dom samtidigt som jag fanns där. Första gången.

Det handlar om att leva
Anders Björnhager "Rönnen"

Radiohead...

Kategori: Musik

Till Salu...

Kategori: Vardag

Utförsäljning är populärt idag. Staten säljer ut våra Apotek.  Jag säljer också saker som blivit överflödiga i mitt hem. Jag hade tänkt att nu i vår sälja småprylar på "loppis" men tiden har runnit iväg och sakerna står kvar i lådor på altanen.
Tidigare i ett inlägg hade jag en brudkista på bild som jag lade ut på blocket, ingen ringde.
Nu ska jag "blocka" ut mitt vitrinskåp, jag börjar på bloggen, sedan blir det blocket.
Skåpet är ett furuskåp från -97, det är nyligen ommålat i Beckers vattenburna lackfärg antikvit. Även förseglat kvistlack, så inte kådan kryper ut. Jag skulle gärna vilja ha 700:- för det. färgen kostade 300:-. Någon affärsman blir jag aldrig, och hade väl inte tänkt det heller.    
Jo det har blivit liksom lite malplacerat nu när jag köpte ny soffa, byrå och databord. Det passar inte in. Dessutom så använder jag sällan sakerna som står i skåpet, alltså inga större bjudningar med grogg, snaps, konjak och likör. Allt står och dammar igen.Jag har redan sett ut vad jag ska ha på den väggen, bilden är klar i syna, så det blir IKEA så fort vitrinen är borta.
Då har det fruktansvärda hänt igen...

Kategori: Samhälle

Tidigt i morse hittade dom en död 25 årig kille, liggande mitt i ett bostadområde, troligen har han bragts om livet. En grabb, ett år yngre än min äldsta son. Jag känner en sådan otrolig sorg och mellan morden så hinner man knappt pusta. Det var 1 1/2 år sedan sist, i December, då var det två stycken inom loppet av några dagar. Då var det alkohol eller drogrelaterat. Om jag får spekulera så är det nog lika i det här fallet.

Jag är så ledsen över att det finns droger och att det bara väller in och förstör livet för så många, då i synnerhet unga människor. När tio, tolvåringar debuterar med droger då är det illa.
Vad kan jag göra mer än att tycka, tänka och bry mej.  Det här känns så otroligt frustrerande för mej att samhället (samhället är vi)  ser ut som det gör. Det finns så många unga som har det jävligt, många kommer från dyfunktionella familjer med missbruksproblem, en hel del hamnar i träsket fast de har det bra i hemmet. Då barnen går in i missbruk och föräldrar vill kämpa då möts de av hinder. Då handlar det om att kontakt mellan myndigheter är långsam, missbruket hinner brinna till.
Missbruksvård och hjälpkontakter står och stampar utan pengar och kompetent personal. Många föräldrar kämpar i många år innan det händer något, då är de redan medberoende och klarar inte av att hantera situationen och har heller inte många av de redskap de skulle behöva. Sedan har vi ungdomarna som växer upp utan någon trygghet alls, där är hoppet litet om inte tidiga insatser görs.

Fan jag blir tokig, galen på att det ska gå så här för våra unga. Jag vet att det finns något  i alla, och jag vet att det var inte så här de ville det skulle bli.

Det tar stopp här...

The säkrings is blowing out - Mayby it can be the propps...

Kategori: Satir

Ja Gösta anåda i huvudet blev det en klåda.

Att byta säkringar i en någolunda ny bil (Ford Mondeo 2000) är som att söka efter den heliga Graal. Hur i hellgotta kan biltillverkaren krångla till det annars ett så enkelt moment som att byta säkring. På de äldre modeller jag ägt innan har de funnits på ett lättplacerat ställe. Varför trycker man bara en manual till flera olika bil modeller?
 Tror tillverkarna att alla som köper en ny bil heter Houndini och kan trolla sej in i utrymmen som knappt finns?

Jag och Micke har letat efter säkringen till centrallåset ganska länge nu, idag hittade han boxen, på en annan sida än vad manualen sa. Har dom tryckt instruktionsboken i England eller ? En spegelvänd historia gör ju att där jag sitter och kör i princip utan ratt. Säkringen blev i alla fall utbytt med flinka fingrar, centrallåset klickade till och fungerade. Men en bakdörr har gått i lås, så troligen har någon maskinapparats motor brunnit och dörren går fortfarande inte att öppna.

Hur är det på besiktningen, går bilen igenom om en dörr inte går att öppna ? Det är inte att ge sej f-n på. Alltid kommer något nytt när man står under besiktningsmannens hårda blick. En gång hade jag kondens i framlyktan, det gick inte. Året därefter tog jag fönapparaten och blåste in i lyktan så fukten gick hädan och då gick det för sej.

Moderna bilar krånglar till ett och annat, men det är väl det verkstäderna lever på. De tar in kronor på sådana dumskallar som mej och gubben, men den här gången snöt vi er på en del av kronorna. Men måste nog anlita er om vi ska få upp dörren. Om jag är lite klurig, då kanske jag ska sätta en lapp på sidorutan bak där det står:
"Hej Tjuven! Om du måste göra inbrott i denna Mondeon innehållande guld och diamanter gör helst åverkan på denna dörr, de andra är larmade...".

Jag är ingen fena på bilar och tänker heller inte på att bli. Bilintresset har varit ljummet sedan barndommen. Dessa semesterresor i hundkojor, folkvagnar, Saab V4, DKV och finnOplar med två rökande föräldrar i framsätet, John Silver utan filter. Jag och brorsan var gröna i huvudet och vädjade om att de skulle öppna ett fönster. De svarade dom nej på med motiveringen att vi kunde bli förkylda. Idag sitter jag med kronisk luftgitarr på deras bekostnad. Livet var inte miljövänligt för oss småttingar. Brorsan brukade spy några gånger, om det var i Grums så förstår jag att det både var nikotin och massafabrikslukt. Jag vet att Mellerud var ett spyställe, pga av cigarettröken.

T- röd och T- Ford är inte samma sak, jag undrar just var säkringarna satt på en T- Ford. Det var nog inga proppar på dom. Lamporna gick nog på fotogen. Utvecklingen blev en inveckling. I New York på 1920 talet hade de spåvagnsliknande vagnar som drogs av hästar, medelhastigheten låg på 17km/ timme idag med bil ligger medelhastigheten på 18km/ timme. Ja utvecklingen har gått framåt i 1 km/ timme. Hur mycket är den tidsvinsten i sekunder eller om man räknar miljö. Nu får jag nog hejda mej innan jag får veteranerna och raggarna efter mej

Det enda jag egentligen ville ha sagt att : Bättre en hel säkring än en propp i plytet...

...då blev jag sugen på en Cassatapinne...

Kategori: Allmänt

I middags ringde telefonen, och i den andra änden talade en dam om att jag hade gått vidare i intagningen till skolan. Jag har klarat det första hindret och blev kallad till den avgörande intervjun den 10 Juni. Jiipppii.
Jag har sökt Humanistiskt Behandlingsarbete, och den kommer starta i Augusti vid gamla regementet. Håll nu tummarna för mej är ni så snälla.
Efter samtalet blev jag lite omtumlad och en liten tår rullade ut ur tårkanalen sedan vidare ner på kinden. En lättnad spreds i kroppen. Jag blev jättesugen på en glass från 1969, en Cassatapinne. Den får ligga med i mina drömmar, för den finns ju inte längre, det var ju 40 år sedan, oj vad tiden går...

Idag är idag, förut är då...

Kategori: Funderingar

Varje dag har något gott, det gäller att se vad det goda är. För mej kan det vara en liten till synes skitsak som blir en positiv kick. Jag provar att samla in dessa saker och lägger dom längst fram i minnet, då skyfflas det som är mindre roligt bakåt. Ett enkelt och effektivt sätt som fungerar på mej.

Viktiga och tråkiga saker finns ändå med men blir hälften så tunga att bära. Jag säjer också bara ja till de saker jag vill göra när jag får en förfrågan. Ibland kan det vara saker som jag förr skulle sagt ja till, men det finns faktiskt andra som kan hjälpa eller lösa den uppgiften. Jag kan inte ta på mej allt, så är det. Framgång och motgångar måste också balanseras. Hagel och regn är två olika former av nederbörd, men det kommer ner när den vill ner. 

Jag kan erkänna att jag blivit ganska bekväm i att vara " tillfälligt arbetsbefriad", dagarna har en agenda, många saker blir gjorda som förr var eftersatta. Jag har blivit en glad, positiv familjemedlem som kan spendera mycket tid tillsammans med min familj som betyder oerhört mycket för mej och som jag älskar. Vi äter mat tillsammans nästan varje dag, och att vi har samtal och en kommunikation med varandra som är på ett annat plan. Förr då jobbstressen och tristessen fanns orkade eller ville jag inte ens prata efter jobbet, för eländet stod mej upp över öronen. Jag valde ofta att vara tyst eftersom det inte fanns något roligt att förmedla från min arbetsdag. Bara en massa tjafs, orättvisor och skit på jobbet.

Nu har de svarta molnen skingrats, världen, våren och möjligheterna ligger som en matta rätt framför mej. Jag planerar vägen noga, även om inte den är stakad rätt fram som jag vill, utan den slingrar sej mellan hinder så leder den i rätt riktning. För att leda mej dit jag ska då måste jag lägga ner vilja och arbete själv, ta en liten bit i taget, mixtra med valen samt ta nya beslut om det första inte skulle fungera. Varför har jag aldrig sett den här lösningen på problem innan?
Jag som trott att jag var en öppen vidsynt människa har varit inne och irrat i mörka underjordiska tunnlar som en sork.

Nu bara tre månader efter att jag gav upp en misslyckad arbetsplats, lever jag upp, har fått tillbaka en energi som jag lägger där den gör sej bäst. Jag lär mej varje dag, jag förstår att framtiden inte bestämms av destruktiva energier som kan ligga runt en som exempelvis på en arbetsplats. Det är viktigt att allt runt en fungerar, om inte det finns bra ledare då havererar systemet rill slut. Det handlar om ett givande och tagande, det handlar helt enkelt om klokhet och sunt förnuft.

Samhället idag är så genomsyrat av en falsk klokhet som fått människor att tippa över kanten, och som finner sej i sin situation för att de inte har något annat eller har något alternativ. För att fungera och inte "gå in i väggen" då måste denne vända på steken. Idag känns det som människor måste spela en teater och försöka känna sej nöjda för att överleva. Samtidigt inom dem gror missnöjet och måendet dalar, men munnen tiger och tanken säjer: Jag har i alla fall något...

Jag är inte klokare än någon annan, jag är ingen levnadstrollkonstnär som pekar med fingret och hytter med näven hur andra ska göra. Jag har hittat en stig och en väg som fungerar för mej, under vandringens gång dyker det upp sidovinster som i ett lotteri, inga stora sådana, utan små som jag inte förtränger utan använder mej av. Mitt liv har blivit enklare tack vare att jag har lyckats att ändra mej. Ändå är jag i grundtanken den jag var förut, mina åsikter om vissa orättvisor är rotade, fast jag jobbar på ett annat sätt som visar sej att vara effektivare.

Apropå det så var det inte detta jag skulle tala om, utan det jag skulle säja kan jag ta en annan dag. Det blev att jag halkade in på ett spår som inte var menat ifrån början. Orden smackade bara till i tangentbordet och plötsligt låg inlägget ovan här. Det får bli så, antagligen var det viktigare för mej just idag...


I blodigaste laget...

Kategori: Samhälle

Tidigare i ett inlägg skrev jag om att kolla upp vad Benny Haag ville ha för att komma hit och föreläsa.
http://miajaverling.blogg.se/2009/march/en-forsta-trevare.html#comment

Efter att bokningsfirman ringt upp och talat om priset får jag se det projektet som en önskedröm. Priset var för högt för den ekonomin som finns, just nu ingen, men det är inte ens ide´  att söka sponsorer. Trettiotvåtusen kronor hostar ingen fattig förening upp.
Vinner jag på V75 då ska jag ta pengarna ur egen ficka, såvida det inte blev som i lördags 66kronor delat på 2...

Jag förstår att det kostar och att allt har sitt pris, jag undrar egentligen vad jag trodde det skulle kosta ? Det fanns klart ingen referensram i mitt huvud.

I alla fall så kommer jag inte att slå Benny Haag ur hågen, mirakel har skett tidigare....

Peace& Love festivalen kanske hittar hans namn i framtiden och tar honom som föreläsare. Vem vet.

Eu är ett skithål (rectum)...

Kategori: Politik

(Källa: En Eu kritisk Tidning)

Vem blir vinnaren i EU eller The winner is:
Ture- Gabriel Gyllenkrok på Björntorps gods i Genarp, Skåne är en av Eu:s verkliga vinnare. Förra året (2008) kammade han hem drygt 6,8 miljoner kronor i jordbrksstöd.
Med ett jordbruk på 24000 hektar är Gyllenkrok en av Sveriges verkliga storbönder. Slottsherre Gyllenkroks förmögenhet råkar vara lika stor som dom samlade bidrag han hittils fått från EU, omkring 40 miljoner kronor. Häpp...

And the looser is:

22 åriga Carolina Hagström i Stockholm är en av många förlorare. Caroline är en av dom som med sina skatter har varit med och betalat dom drygt 300 miljarder kronor som Sverige hittills bidragit med till EU. Men hon har aldrig fått något tillbaka.
-Jag har inte haft någon nytta av vårt medlemskap i EU, Sverige har inte blivit bättre. Vården är fortfarande inte bra och dom kommunala skolorna har definitivt inte blivit bättre, snarare sämre.

EU stödjer katastroffiske, en stor del av de ofantliga summor som medlemsländerna betalar går dit. De gör så att det skall kunna köpas större fartyg som dammsuger haven effektivare. Detta drabbar de fattiga folket som fiskar för att överleva, nu när haven dammsugs finns inte den näringen kvar.

---

Margot Wallström är mer än fyra undersköterskor, hon får 21 miljoner kronor i pension och avgångsvederlag när hon lämnar sitt jobb som EU kommissionär. För att en undersköterska ska kunna få ut lika mycket pension måste hon leva i tvåhundra år.

---

Lär dej gå i minikjol. Den Italienska tidningen Corriere della Sera skriver att EU har beslutat att ge 14 miljoner kronor till ett utbildningsprojekt. Pengarna ska användas till att lära 97 unga kvinnor att posera i minikjol och behå. Kvinnorna ska sedan fungera som utsmyckning i TV- programmet Quizlotto.
Jag undrar om det är Berlosconi som äger tv kanalen och beslutet?????

---

Under 2008 spenderade EU 26 miljarder kronor av skattebetalarnas pengar på att marknadsföra sig självt, enligt tankesmedjan Open Europe. Det innebär att EU satsar mer pengar än Coca Cola på reklam.

---

Det myglas, stora pengar försnillas varje år från EU. Antibedrägeriroteln räknar med att EU förlorar mer än 20 miljarder kronor om dagen på bidragsbedrägerier. Oftast går bedragarna fria. Här är några av årens bedrägerier:

"Städaren": En EU anställd i EU kommissionen lyckades dammsuga sin arbetsgivare på stora pengar. Detta genom att upprätta falska kontrakt med en Belgisk städfirma lurade han till sej 500 miljoner kronor mellan åren 2003- 2007. Häpp...

"Silkesspinnaren" Den dåvarande ordföranden för den Italienska regionen Basilicata tog emot en stor summa pengar i EU- bidrag till sitt silkesspinneri. Problemet var bara att silkesspinneriet aldrig existerade. Häpp...

"Bordellmannen" Den nuvarande spanske EU- parlamentarikern Ramon Romera fick en halv miljon kronor för att starta en ridskola. Han byggde en vägbordell istället. Hoppla...

"Cancerkliniken" 2006 inspekterade EU ett hem för cancerdrabbade barn i Italienska Avellino som fått 60 miljoner kronor i EU- bidrag. Man hittade inte en enda sjuksäng.

"Backbyggaren" En Dansk företagare mottog en miljon kronor från EU för att bygga en skidbacke på ön Bornholm. I en kommentar sa han: " Jag trodde aldrig att dom skulle stödja nåt så galet".

---

EU parlamentet höjde nyligen politikernas löner till 145 000 kr i månaden - efter skatt. Men ändå är det en liten utgift för oss skattebetalare om vi jämför vad vi betalar för alla byråkrater. Att jobba i EU är lönsamt. Snabbt blir jag som parlamentariker miljonär på din bekostnad. Häpp...Grundlönen är 86 000/ månad. Sedan tillkommer en rad skattefria arvoden. Snabbt blir EU parlamentarikern medlem i miljonärsklubben.
Tjänstemannaantalet går inte ens att överblicka, någonstans mellan 50 000 - 100 000 befolkar EU:s olika instanser och myndigheter. Det finns byråkrater och "experter" som avlönas. Tusentals expertgrupper och kommiteér men dom är hemliga. Varje byråkrat i Bryssel kostar omkring två miljoner om året. Vi skulle kunna få fyra dagisfröknar till priset av en Eurokrat. Häpp...

---

Kan det finnas mutor inom Eu, undrar jag. Tror ni att företag försöker köpa politikerna?
EU parlamenetet är ett demokratiskt valt parlament med folkvalda politiker. Men deras röster köps och säljs varje dag. Varenda större företag i Europa betalar slipade lobbyister för att dom ska påverka, övertala , intressera och smörja politikerna. Man tror att det finns ca 15 000 lobbyister i Bryssel, långt fler än det finns politiker. Alla  bidrar dom till att EU är ett ställe där man kan köpa sej makt.
Byråkratin och kapitalet går hand i hand och är djupt sammanflätade. Har lobbyisterna äntrat tröskeln då blir de kvar.
EU - parlamentsledamot Eva- Britt Svensson (v) hade ett kort möte med företaget som tillverkar godiset Kinderägg. Dom ville att hon skulle rösta mot en lag som förbjöd leksaker i godis:
"-Tre månader efter mötet så närmade sig jul. När jag kom hem till Växjö ringde ett leveransföretag sill mej och undrade om jag var hemma för dom hade en stor leverans till mej, säjer Eva- Britt".
Det kom en mindre lastbil med en stor låda med alla sorters choklad, kakao, fruktkakor och annat. Överst låg ett kort från företaget. Eva- Britt skänkte bort varorna som var en muta. Sedan när påsken kom då hände samma sak igen, en låda med samma innehåll. Hon ringde och ville bli struken från listan, men kartongerna kommer ändå.
Kinderägg dom har tre överaskningar i ett...eller?

---

Vänsterpartiets parlamentariker skänker bort stora delar av sin lön, Eva- Britt Svennson ger en halvmiljon till kvinnojouren, samt till andra organisationer. Jens Holm skänker också en halv miljon till olika föreningar.

---

Jens Holm, vänsterpartiets parlamentariker har skrivit en bok den heter EU Inifrån- En berättelse från EU parlamentet 2006- 2009 (Nixon/redplanet.se). Den handlar om hemliga möten, dom köpta besluten.
Den innehåller säkert en hel del mumsbitar eller vad man ska kalla eländet för.

---

Lyxiga Bryssel, bland frackar och massörer i EU:s Huvudstad. Varje år reser 785 europeér till Bryssel för ett liv som EU parlamentariker. En manlig reporter gjorde samma resa för en dag och fick uppleva ett dygn som en EU politiker.
Ett bilföretag bjuder på ostron, bilföretaget vill att utsläppsnivåerna skall höjas. Med färd i limosin till hotell Amigo, där stjärnor som Madonna och Britney Spears kan dyka upp i lobbyn. Journalisten möts av inställsamhet och behandlas som ovärderlig avelshäst, tilltalas med herr ledamot, monsiuerur le´ de´pute´.
Dagen efter väntade arbete. Frackklädda herrar delar ut papper till de möten som journalisten lyser upp på. Damer serverar kaffe. Vakterna vid ingången lär sej utseendet så han inte behöver använda passerkortet. Efter mötet ber han sin chaufför vänta för att besöka ett exklusivt gym i anslutning, där vankas en lyxig massage med oljor, talk och puder. Ett bad i 20 meters poolen, därefter ångbastu.
Presenter, presenter, champagnefrukost, champagnelunch, champangemiddag. Coctailparty, gratisresa, choklad, gåslever, Armagnac. Lobbysisterna har godisregn. De vill bjuda på en resa till Maldiverna eller en konferens. På kvällen överöses journalisten med mer champgne, hummer, tryffel, konjak.Hoppla...

---

I vårt demokratiska Sverige vill alla partier utom vänsterpartiet deltaga i EU. Däremot ger vänsterpartiet sin kritiska röst till EU. Att de blåblodiga väljer detta är inte ett dugg förvånande, men att ett arbetarparti som Socialdemokraterna är anhängare av detta  är förvånande. Den perfekta tummelplatsen för de rika och mutbara .Sossarna röstade även ja till Lissabonfördraget, vilket kommer att försämra vårt kollektivavtal, som våra förfäder har kämpat för.
Det här är en värld som inte alls är för oss vanliga människor, en uppdiktad lögn, ett parlament där man bygger murar och cementerar in sej i en fantasivärld långt utanför massans verklighet.

---

Varför ska vi då gå och rösta den 7 juni ?
Nu är vi inne i EU degen, och ingen verkar villa lämna denna glamorösa koloss, då måste vi välja in motståndare till detta spektakel, några som kan vara med och skrika stopp, stanna. Några som kan rösta emot i dåraktiga frågor. Några som kan visa att det inte är okey med EU.
Om du vanligtvis röstar rött i riksdagsvalen borde du även lägga din röst i EU valet, göra allt för att förhindra att de blå pingvinerna blir starkare.

---

I EU:s Bryssel hittar inte jag något som passar mej, jo det skulle vara hummern och ostronen då, men det kan jag köpa på annat håll om jag skulle få råd.
Skicka upp EU ideén i rymden, långt bort, sedan rätt in i ett svart hål. Häpp...
Varför röstade vanligt folk ja till detta skithål, inte för att det behövs fler sådana, uan att de trodde väl att det skulle bli ett bra sådant. Ett stort demokratiskt skithål ville ja säjarna ha, och det fick dom.

Bilder från 1:a Maj

Kategori: Politik

Orkestern MedvindDalarnas Riksdagsman Lena Olsson (Malung)Borlänges Gruppledare Leif LindströmVåra "egna" artister Mats & Sölve.

Lägesrapport ifrån husvagnen...

Kategori: Allmänt

Här ute på campingen går allt sin gilla gång. Ingenting att klaga på. Jag och Viktor åkte ut på sista April och tittade på brasan. Egentligen var det meningen att vi skulle åka hem på kvällen men han hittade kompisar och ville vara kvar.

Första Maj då skrällde husvagnsväckarklockan och jag tog mej mot stan för att ferbereda första maj firandet på gammelgården. Kvar låg Viktor och sov.
Dagen gav strålande sol och en hel del folk som sympatiserade med oss. En bra dag med bra talare och musik av Mats & Sölve. Efter firandet åkte jag ut till vagnen igen. Vi gick in vid åttatiden och kikade på tv, åt godis och drack sockerdricka.

Idag har jag lagt mitt krut på att tvätta det alg och mossliknande husvagnstaket, stått på en stege och spolat och polerat efter bästa förmåga. Vagnen blev bra mycket renare än den var innan och jag kan känna mej nöjd.
Det har blivit korvgrillning och kaffedrickning och snart är det kväll igen. Jag tror att det finns lite godis kvar i påsen. Så vi häller upp det i en skål och ser om vi hittar något tv program som vi kan somna till.

Gubben Micke är i stan och jobbar, så vi sänder väl en tanke och hälsning till honom. Ifrån oss campare.