Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Nytt år...

Kategori: Allmänt

Jag har kommit igång på mitt nya jobb och börjar bli varm i kläderna. Mycket nytt att lära och en hel del erfarenheter har jag med mig sedan tidigare. Jag trivs trots att det är en liten röra så här i början fast när allt sätter sig blir det bra. En fin arbetsgrupp, bra arbetskamrater.
Äntligen ramlar det in lite pengar på mitt konto. Efter att ha varit inkomstfri från mars 2015-november 2015, så är en inkomst säkrad, och en fast anställning inom kommunen. En arbetsplats som inte styrs av riskkapitalister och vinster i välfärden. Det är jag tacksam för.
 
Att jag inte haft någon som helst inkomst under mitt arbetssökande från mars till november beror helt enkelt på att fackföreningarna Unionen och Vision klantade till det så kopiöst när jag skulle göra min övergång så de brast totalt i sin information om hur jag skulle anmäla och registrera min nya a-kassa. Så efter 40 år i a-kassan blev jag avstängd vilket ledde till att jag inte fick stämpla. Otroligt förbannad blev jag men insåg att det är ingen ide´ att kriga mot Goliat, för jag förlorar ändå. Otrevliga personer som handlägger a-kasseärenden både i Unionen och Vision och de kom fram till att allt var mitt ansvar. Ja nu har jag registrerat mig i en ny a-kassa och är inne igen.
 
Julen flöt på utan hets och stress, arbete och lite ledigt. Tid till mina söner och man hade jag också. Idag är det den sista julhelgen, trettondagen, när den är över så är eländet slut. Grannen slog väl igång sin vävstol innan jul och det bankade i hela huset, glasen klirrade i skåpen och det dagliga dunket slog monotont i hus och huvud. Det borde vara totalförbjudet med vävstol i lägenhet/parhus. Det är som att höra en pålmaskin stå och banka med sitt monotona dunkljud. Jag uppskattar hantverket men som granne till detta så blir jag less.
Förhoppningen blir vi snart blir erbjudna en bra lägenhet så vi kan sälja detta. Om jag ska vara ärlig så trivs jag i mitt boende, men har bott färdigt här efter 20 år. Det är inte vävstolen som skrämmer mig, det är all snöskottning och gräsklippning som fått mig att tröttna. Jag vill slippa det, för alltid.
I april - september vill vi bo i vår husvagn och bara ha det skönt, inte behöva ansvara för klippning eller något annat som rör trädgård. Vi vill syssla med annat.
 
Ser fram emot 2016, jag har en känsla att det blir ett bra år för min egen del. En hel del planer och roliga bokningar. Om 33 dagar åker vi på returresa till Kuba. Äntligen får jag ladda mina egna batterier och kamera för att skapa foton som bara blir så bra. Otroligt mycket att fota på Kuba, härliga miljöer och vackra människor. Mina egna batterier behöver laddas efter höstens pärs då jag höll på att mista mitt barn. Jag har inte riktigt kommit över oroströskeln än och jobbar på det. Är otroligt trött i kropp och själ, fast känner att jag sakteliga återvänder till verkligheten.
Sedan finns det energitjuvar som dyker upp då och då, ställer krav och beter sig märkligt. Trots att jag försöker vara neutral så kickas jag rätt i ansiktet. Trodde jag var en medmänniska som förmedlade det jag borde men det kom tillbaka som en käftsmäll tillbaka. Har insett för längesedan att det inte är mig det är fel på. Jag tycker mycket illa om maktspel och maktpositioner även om de som har makten är omedvetna om det eller blockerar.
Nog om denna skit.
Jag vet att man får tillbaka det som man ger, och ger man inget då står man totalt ensam kvar och om hjälp skulle behövas i det läget, då finns ingen. Helt logiskt.
Så fortsättningsvis så försöker jag inte delge saker till personer i välmening som missbrukar förtroendet eller gör ett drama av vanlig jävla medkänsla.
 
Idag är det svinkallt ute, -17,2, helt sanslöst. jag vill inte gå ut, men måste ta mig till affären. Jag gick ut och satte på motorvärmaren och tänkte snart går jag barfota på stranden på Kuba, samlar snäckor, ser pelikanerna som flyger förbi. Sätter ner foten i sanden och gör ett avtryck, som utplånas vid nästa våg. Min stund på jorden är ett ögonblick. Jag måste njuta av tiden som är kvar. Sönerna är vuxna och fixar sig själva, nu förverkligar jag mina drömmar. Sen då? När jag är borta? Då förverkligar mina söner sina drömmar, i framtiden. Tyvärr har jag svårt att njuta av kylan. Jag vill ha värme. Därför tog jag en kopp varmt te, nu.
 
Foto: Mia. J. Kuba 2014
 
 
Ändå längtar jag ut till en vintervistelse i vår husvagn, med fiske och mys. Finns inget som är så fränt som att värma upp vagnen, ligga på kvällen och veta att kylan finns bara några millimeter utanför, med skogens djur. Antar att det inte går att synkronisera våra ledigheter i januari, februari fylls med Kuba, men efter det så kanske våren dyker upp och isfiske och husvagnsliv kommer igång.
 
Till sommaren, i juli åker jag och mina söner till Dalhalla och ser Neil Young. Det är så roligt att vi har det bra tillsammans, vi funkar så bra och har musiken som ett gemensamt intresse. Vi tre har det roligt, vi skrattar med varandra och har en alldeles speciell kontakt som får mig att må bra. Jag upplever alltid något nytt med dessa herrar och önskar dom verkligen en bra framtid. Allt är inte alltid givet det vet jag.
 
 
Foto: Mia.J, Stockholm 2014
 
 
Tyvärr skriver jag inte så ofta i bloggen, fast när jag väl sitter här och knappar så tycker jag att det är rogivande, att dela känslor, upplevelser och drömmar till mig själv, och kanske till er andra, det är trivsamt. Man ska inte vara så personlig kanske någon säjer. Jag har inte ett helt liv framför mig längre, det ligger bakom mig. Jag släpper aldrig mitt innersta publikt, det delar jag med verkliga vänner och min familj så det ni hör från mej är bara ytskrapet. Vet inte om jag nyss kom på ett nytt ord..."skrapa på ytan" blev "ytskrapet" som faktiskt låter vackrare.
 
Ha det så trevligt till nästa inlägg...ser också att jag har haft bloggen sedan november 2007,, jag är inne på mitt 9:e år. Har inte tjänat ett öre på den, jag blev ingen Blondinbella...hahahaha. Några få besökare under året och jag är fullkomligt nöjd med det :)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: