Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Å så en Stenmarkare...

Kategori: Humor

Kappsäck full med mal...

Kategori: Politik

Med risk för att låta gammalmodig och skroltig som en gammal Singer symaskin av trampmodell, så förmedlar jag ändå mina tankar.

Överallt läser jag "Vi måste spara", det gäller kommuner, landsting och av privatpersoner.

Har det inte varit så i alla tider att man ska spara för bistrare tider, inte överkonsumera, ha en buffert ifall något ska inträffa. Är det bara jag som fått något sådant dåraktigt inpräntat i mitt huvud.

Dagligen i tidningar läser jag att lågkonjunkturen kommit som en chock, liksom en bomb släppts ner över hela världen och vi står och kliar oss i huvudet, undrar vad som händer. Nej så är det inte utan överkonsumtionen är en del av tidens tand. Jag ska vara ägare av allt, ingenting ska jag kunna motstå. Om jag ska jag kunna se på Tv nyheterna ska jag ha dekodrar, kort, sladdjävlar till förbannelse och paraboler, eller speciella antenner. Tv:n ska självklart vara platt, LCD, Plasma, TBC eller ABF. Till detta försäkringar ifall väggen skulle braka.

En billig tvättmaskin kostar idag 2990:- medan en lagning av en trasig är omöjlig eller en tusenlapp dyrare. Ett nytt batteri till en skruvdragare kostar 800 spänn, och en enkel nu maskin 700 kr. Var finns rimmet och resonen?

Under "slit- o slängrevolutionen" på 70, 80 90 talet har vi lärt våra barn allt detta. Idag ser man yngre människor som har miljonlån, Fiskarhedens villa med dubbelgarage och utanför står det en ny volvo och ett mindre shoppingekipage, bredvid den nya husvagnen. Hur blir det för de här människorna om de går in i en arbetslöshet, eller väljer att inte leva med varandra resten av livet. Jo självklart skuldsatta över sina öron, och en stundande katastrof.
För mej som har varit fattiglapp i hela mitt liv, måste säja att jag har varit lycklig ändå, för att ni inte ska tolka detta som avundsjuka. Nej jag vet bättre än så. Det är många som har slitit för att ekonomin ska gå runt, vissa gånger har den varit på minussaldo. Då kommer snabbt ett papper som påminner mej om min fadäs att jag inte betalat. Något som säjer att nu har du inte gjort rätt. Dessa brev dimper inte endast ner hos mej utan till andra fattiglappar också.


Vi kan inte konsumera och leva över våra tillgångar, utan måste hålla oss till en styrd hushållsekonomi. Alla måste vi äta, helst ha någonstans att bo och som extravagans kanske ett klädesplagg då och då. Eller för många är kläder en utgift som ger ett stort hål i plånboken och barnen kanske får billigare märken på sina paltor. Där finns också ett problem, för det går ju inte som tonåring ha vilket märke som helst, för det om något syns hos de som har de märke som de privata intresset styrt in ungdomar att de ska använda.


Vi vanligt folk måste slå i backen och hejda oss, vi måste gneta och spara för att hålla oss flytande. Det är ingen konstig matematik inte ens för mej som ofta skolkade ifån det ämnet för att det var slitsamt och svårt. Dessutom hade de bokstäver i talen som gjorde mej mer förvirrad.
Hur blir det då när det här vanliga folket, som är intresserade av politik och bestämmer sej att nu ska jag börja arbeta för det jag tror på. När de landar i ett kommunhus, med en säck av skattemedel, pengar från regeringen, EU kronor och diverse pensionsspekulatonspengar. Då är det som fan går lös i huvudet. Det ska byggas ett samhälle i faluröd betong, det ska grävas i varenda kvadrat meter jord. Avloppsrör går som ett nervsystem under våra fötter, med skiten rinnande under oss. De gräver i säcken med pengar, spenderar dem år från år utan att överhuvudtaget ha någon som helst koll på förskingringen.

Föräldrar kan inte gå tillbaka till sina arbeten för det finns inga dagis, gamlingarna sitter på sina boenden och gråter helt sysslolösa för terapiavdelningen är ett minne blott. Alla de mjuka självklara saker som ska finnas i ett samhälle är borta, och med det också tryggheten.

De som raserar vår ekonomi i kommunen vägrar också att någon ska få titta ner i pengasäcken, de är rädda för att även malkulorna är uppätna av deras betende. Endast malen flyger omkring och lever gott av det tyg som säcken är gjord av. Snart är säcken ett minne blott.

Vår kommun är ägare till en tomsäck, samt har en budget på minst minus 100 miljoner. Hur kunde dessa politiker få komma ifrån ett liv med hushållsekonomi till en kommunal verksamhet och skövla de skattekronor som fanns i säcken under så många år.

Hur kan det vara möjligt att sådan förskingring får fortgå, det är för mej ett så stort frågetecken att det inte ens går in i bloggen.


När vissa får makt över folket, och det spelar ingen roll om de är vanliga människor, då är det något som knäpper till i huvudet. De stiger in på en arena, där folket jublar och ser dem som en messias och de får en övertro att en eller några ska kunna styra och ställa. Gudskelov finns några kommunala lagar som kan stoppa dårskapet ibland.
Se de ledare i Afrika som kommit från ett simpelt liv, när de kommer i maktposition då slår det tvärslint och de mördar och suger ut folket för att behålla makten. Passar det inte då blir det ett skott i pannan på de som inte tiger.

Titta på världen, ta en riktig titt...

Kategori: Musik

Det är många år sedan Chris Rea kom med "Road to Hell", den är lika aktuell idag som då. En suverän låt och en text med innehåll.


Well i'm standing by a river
But the water doesn't flow
It boils with every poison you can think of
And i'm underneath the streetlight
But the light of joy i know
Scared beyond belief way down in the shadows
And the perverted fear of violence
Chokes the smile on every face
And common sense is ringing out the bellc
This ain't no technological breakdown
Oh no, this is the road to hell

And all the roads jam up with credit
And there's nothing you can do
It's all just bits of paper flying away from you
Oh look out world, take a good look
What comes down here
You must learn this lesson fast and learn it well
This ain't no upwardly mobile freeway
Oh no, this is the road
Said this is the road
This is the road to hellTa och sjung med i låten, texten finns här ovan (där)...

Solen lyser...

Kategori: Vardag

Utanför mitt öppna sovrumsfönster lyser solen och våren. Och vet ni vad jag hör ? Vårfåglarna har börjat att låta, tjuta och drilla. Trots min onda hals och snörvliga näsa är jag tvungen att gå ut och få delta i detta skådespel.
Jag sätter mej intill väggen, men bara intill för jag vill inte gå in i den, där har jag varit förut.
Jag förstår nu att jag finns här just nu, spelar en låt på gitarren, gör ett svep med dammsugaren, slänger papper och "minnen" från mitt förra jobb, jag har betalt för att ha det så här bra.
Det sociala då, säjer ni.. Jo det har jag också, precis när jag vill. Flera gånger i veckan är jag social utan att låtsas, men värnar också om integretet. Då gör jag mitt och inga tvång finns.
Nu sätter jag på vissel johanna, kokar mitt kaffe, tvingar upp altandörren från all snö, sätter mej ner och tar ett djupt andetag. Otroligt ska det bli, jag tror jag ska blunda med båda ögonen.

"Jag är för gammal för att vara så liten, som jag trodde...."

Stenmark, ugglor och nöjda kunder...

Kategori: Vardag

Jag är en stor fantast av Jan Stenmark, dessa underfundiga texter på olika slags bilder. Den här klippte jag ut för många år sedan ur Aftonbladet. Troligtvis för min man är en elektriker och kan slå volter och ibland få sladd.
Vår yngsta son var liten då klippet gjordes och i sina förvirrade stunder skulle gubben kunnat ha sagt just så här.
----

Mycket människor har jag träffat under åren på jobbet. Många ja rent av de flesta har alltid varit lika trevliga och en del har verkligen uppskattat min hjälpsamhet så de skickar en hälsning. En sådan gest betyder väldigt mycket för en och det är inte utan att ljuga som man känner sej otroligt stolt. Tack Eva & Christer på herrgården. Erat julkort finns sparat nu för omvärlden.


___

En annan trevlig kund som jag slängt kärf med, stundom talat de djupaste allvar och visor med är Tord. Sista dagen kom han in med en bild och gav mej på en berguv som bor hemma på hans bondgård och lever gott på feta råttor som Ragn Sells producerar en bit därifran. Han har berättat att i början när han härmade uven då blir den arg och irriterad, gjorde ett utfall och flög emot honom. Och antagligen blir man ganska skakis när en dylik vingrese tar kurs mot en kan jag tänka. Numer efter några år så accepterar de varandra och hans katter och hund behöver inte vara ängsliga.
De feta råttorna lockar och finns som bekant på gårdar med djur.


Många roliga människor har jag träffat under åren, en del dumma och ett fåtal idioter. Ibland har man fått agera amatörpsykolog, och flera gånger har man tappat hakan. Som den gången en kvinna skulle köpa en sanitetsdusch och mannen fällde en grov kommentar. Men det får bli en annan gång. Denna blogg är ju ganska rumsren...
Jo jag tackar jag.

Jag har så ont i halsen så jag kan skriva...

Kategori: Vardag

I alla fall så hittade jag det här i dagens Borlänge Tidning. Nu blir det "Revolution i Bregottfabriken"...
Jävla ideer att inte sälja närproducerad mjölk, och inte förstå att de förlorar på det själva...
Ja ni ser själv hur dumt det är. Ett dåligt beslut som så många innan...
Läs också kunder-och läsares reaktioner.

Häromdagen utgick Jakt & Fiske TV4 plus pga ett extrainsatt nyhetsprogram om att Kronprinsessan och Daniel har förlovat sej. Nästa år blir det giftemål. Samtidigt gick ett extrainsatt program om just detta i den vanliga kanalen.
Jag kan bara urka åt monarkin, prinsessor, prinsar, kungar och drottningar i ett modernt samhälle. Feodalernas gunstlingar.
Jag undrar när de tar bort ett sportprogram för att visa dylikt?

En bra början, fastän snorig...

Kategori: Vardag

Här fans det ingen ro för sovmorgon, skuttade upp av glädje även fast en dunderförkylning satt hårt inne i huvud och kropp. Öronen molade, halsen värkte och näsan rann. En glädjedag, inte behöva att ringa att sjukskriva sej till stormaknadschef+ Previa+avdelningschef. Utan bara få vara sjuk i lugn och ro. Inget trams med någon sjukkassa. Trots förkylningen så var jag komplett och nöjd. Kunde dagen börja bättre?

---
Igår när jag var och hämtade de goda pizzorna på pizzerian pratade jag med ägaren. Vi brukar alltid slå oss i slang och tala om världsliga ting. Skratta åt något tokigt, fråga hur det är. Han undrade om jag jobbade kvar ute på Soop. Jag berättade om att jag slutat samma dag, och att jag tagit deras "generösa" erbjudande om att säjas upp med sex månadslöner, då sa han med sin brytning.
"Då är du en liten fallskärmskvinna nu?"
Jag skrattade och fyllde i " Att med den lilla fallskärmen så skulle jag troligen dö efter halva färden neråt.."
Nu blir man väl kallad för fallskärmskvinna i framtiden eller åtminstone i några månader. Men vad gör det, jag är i alla fall ingen liten knubbsäl som söker ett befintligt isflak i dessa globalaväxthustider.

---

Igår då jag gick ut ur personalingången för sista gången, hade ingen chef sagt exempelvis "Hej då...". Ärligt så hade jag inte förväntat mej det heller. Men som en "solidarisk arbetskamrat" sa : "Tycker du att det är så konstigt efter allt du skrivit i din blogg..."
Jag svarade med: "Det spelar ingen roll om man hatar eller älskar den anställda, om någon jobbat i en vecka eller i dryga 10 år. Det tillhör normalt folkvett, att säja hejdå, annars är man inte vidare lyckad att ikläda sej i chefskostymen."
Höga odds på att det går upp ett och annat där en dag också. Man kan bara leva i den rosa drömmen en period, sedan går den över.

---

Jag är glad att kunna säja det här efter mitt morgonkaffe, jag går och lägger mej en stund till och läser på min nya Karin Fossum "Den onda viljan". Där hoppar en psykiskt sjuk man ur båten, ner i en tjärn och drunknar medan hans kamrater sitter kvar i båten utan att vara behjälpliga eller ens ett försök att rädda honom. Det känns som om att den boken bär på ett viktigt budskap.

---
Min första befriande dag på cirka ungefär hundra år, nu ska här prioriteras...
Denna dag fann jag även lyckan i att kunna betala mina räkningar, visst är det konstigt?

---
Ett annat lästips är "Psykopatiska Chefer -lika farliga som charmiga" skriven av Lars- Ove
Tunbrå. Jag ska läsa om den när distansen blivit tydligare....bojan är loss nu....yeaaaaa.....

Kategori: högtid

Jag gör ett litet enkelt inlägg och säjer att äntligen har jag blivit arbetsbefriad.Den här dagen ska bli en milsten i mitt liv, en förändringens dag. Inte behäva att må dåligt över att en del människor beter sej illa. Kvällen firade vi med pizza.
En stor tung sten är bortkarvad ur kroppen, tänk att det var så lätt att befria sej från sina ovalda demoner. Nu lämnar jag skiten för gott.

Tack all kompisar, arbetskamrater och andra som stöttat och tyckt att mitt val var rätt. Tack alla...

Vi går mot bättre tider , tro mej, tro mej...(Ulf Lundell)

I did it My Way...

Kategori: Musik

Jag svärtar inte ner, jag talar om hur det är...

Kategori: Arbete

Min känsla i ett tidigare inlägg var helt korrekt. Magkänslan sa att någon chef hade varit inne och läst på bloggen. Enligt djungeltelegrafen bekräftades det. Det var bra att denne av en "händelse råkade" hamna på min sida. Du behöver inte alls se mej som ett hot, jag har, och ska bara skumma av lite på ytan och har delgett en del tankar och känslor runt företaget, organisationen, fallskärmar och dåliga satsningar. Jag svärtar inte ner företaget, varken jag eller mina arbetskamrater, det klarar organisationen av så  bra själv. Men att någon chef ändå kikar in här och läser av, tycker jag är intressant för då är det ändå något som surrar i luften på arbetsplatsen och att  ni ser mej som ett hot, få vågar tycka fastän jag vet att det är många.

Som vän av tryckfrihetsordningen, och min ärliga läggning samt att jag inte är rädd för att tala om vad jag tycker i min alldeles egna blogg, så fortsätter jag att skriva vad jag vill. Den dagen jag lämnar er så lämnar jag för gott, även som kund. Och det är många före detta anställda som inte gärna kommer tillbaka.
Vad kan det bero på?

Längst uppe i det högra hörnet på denna sida finns ett X, på det trycker man om det inte passar, det du  läsare läser. Då för försvinner bloggsidan och du slipper läsa vad som skrivs här. Lägg inte ner energin på att inrikta på en enskild sida utan ta och gör något konstruktivt av den situation som nu uppenbarligen existerar.
Jag har bott på flera ställen i Sverige och arbetat, jag har alltså varit anställd på flera plateser än min nuvarande. Jag har mött chefer som varit ypperliga och klarat sin uppgift som ledare galant, jag har även träffat chefer som inte tål kritik och är dåliga ledare. Jag har att jämföra med. Du som läser den här bloggen gör ett eget val, om du inte tål att läsa det som skrivs så stänger du enkelt ner den. Jag tänker inte lägga ner mer energi nu på chefer som jag anser vara inkompetenta. Ni betyder föga för mej.
Sanning och rättvisa vinner i det långa loppet.

Hur det än är så kommer folk och fä alltid att kämpa och tycka - människor med åsikter kommer alltid att finnas...

Den här veckan har jag haft 100 stycken fler besökare än vanligt, och det tycker jag är bra. Genom hör- och kommentarsägen visar det sej att det finns ett intresse hos människor att följa det här. Tack för alla glada kommentarer jag hört om att jag gör rätt som lämnar jobbet


Om nu du känner dej på något vis träffad så är det upp till dej.Ta och se om i ert eget hus istället för att haka upp er på vad jag skriver, på tisdag klockan 18.00 är jag borta.

Jag gillar er, ni mina arbetskamrater...

Kategori: Arbete

Jag vet att många av mina arbetskamrater följer mina eskapader och äventyr, jag vet att en del läser bloggen. Ni har liksom mej funderat många gånger vad det är som händer och pågår.
Jag anar även att någon chef varit här och skummat igenom texten, och det tycker jag är bra. För hur det än är så är ingen av oss arbetstagare idioter, utan vi är förnuftiga, kloka och alltför lojala den personalpolitik som förs idag på en arbetsplats i Sverige. Det ni kanske inte inser är att även kunder märker av hur personal mår. För de är inte heller stuvade bakom ett spenat fat. Vi som jobbar där får dagligen höra kritik och missnöjsamhet från dem, de är inte längre nöjda. De frågar oss vad det är som sker? Och ärligt nu säjer jag det att det är ingen lögn. De skriver brev och lägger i "tyck till lådan" för att få tillbaka det som en gång var.
Frågan jag ställer mej i detta läge är, hur tror ni att koncernen ska kunna vända en trend uppåt när missnöjet bland kunder gror och personalen mår dåligt på grund av all orättvisa som pågår dagligen på arbetsplatsen. Den chansningen kommer att falera, totalt. Tyvärr så har ni kört allt förtroende i botten och ingen litar på det som säjs. Av sex chefer platsar en, en som är sympatisk men tyvärr ganska ensam i sitt tänkande. Denne är en joker, som måste följa gängse "rutiner" för att inte falla ur den uppgjorda ramen.
Att tala om vad man tycker på arbetsplatsen, vågar ingen göra, ej heller ha egna idee´r, detta slås tillbaka med en kniv i ryggen med motiveringen att jag agerar negativt eller är en bråkmakare. Det enda många begär är att deras rätt till mertid och att las listor följs, samt att de fackliga lagarna följs, de lagar som gäller lika mycket som vanliga trafikregler.

Det är sorgligt att man vill trycka ner kvinnor på en arbetsplats likt det som skett, var finns värdegrunden, hur värderas en medarbetare.

Jag beundrar mina arbetskamrater, jag tycker att de som arbetar, sliter och ställer upp i denna orimliga miljö är värda tusen gånger bättre förhållande, med chefer som gör själ för sin titel och lön. Ni alla tjejer och kvinnor, ni kommer alltid vara en del av mitt liv, tillsammans med er finns det många roliga minnen och episoder. Hur många gånger har vi ändå inte kunnat skrattat med varandra i allt allvar. Ni är värda all ros och beröm, ni är värda allt.
Om jag hade kunnat trolla så hade jag gjort vilken trollkonst ni än bett mej om, nu besitter jag inte dessa krafter, jag älskar er och önskar att ni snart ser något som kan göra allt bättre för er och er framtid.

Jag går ut med rak rygg, även om jag aldrig kommer att finnas på arbetsplatsen med er mer, så kommer jag att finnas ändå. Tack för alla roliga år vi haft, men allt får ett slut och anledningen är totalt inkompetenta chefer, från hög och låg nivå. Maken till elände har jag sällan skådat...


 

Bregottfabriken...

Kategori: högtid

Clementinförhandlingen kommer faktiskt att följa med mej i framtiden som en symbol på när ett företag ska visa sin makt mot den enskilda. Värdet i det jag upplevde är att det hade inte spelat någon roll om jag hade förhandlat om en ärta eller en löneförhöjning, eller clementiner, svaret hade i alla fall blivit nej. Jag vet nu att det inte handlade om päron eller äpplen, det handlade om ett nej och att maktpositionen flyttades fram och som liten enskild anställd människa ska man inte göra egna anspråk, utan följa företagets seder, lyssna på chefen och inte göra varken stora eller små anspråk.
Helt enkelt ska man tiga still, inte ställa krav, vara snäll flicka, niga eller lyfta på kepsen när chefen drar förbi i sin BMW.
Vi i arbetarklassen är på väg tillbaka, vi har börjat en resa tillbaka till ruta ett om inte vi går samman och kämpar för våra fackliga rättigheter.
Eftersom jag har arbetat på typiskt manliga företag innan och gjorde min debut i något av en kvinnodominerad stormarknad för 10 år sedan så har jag märkt en sådan stor skillnad på hur chefer behandlar personalen samt att kvinnor varken vågar, vill eller orkar kanske inte ens vet hur man enas och för en kamp om ens rättighet.
När jag jobbat med män har jag danats av dem och lärt mej att ta för mej och stå rakryggad, och kämpa.
Under mitt nuvarande arbete har inte ens tillstymmelse för någon kamp eller liknande förekommit. Är vi kvinnor så dåliga på att kämpa för rättigheterna som vi faktiskt har rätt till ? Jag förstår inte hur det kan ha blivit så illa, eller har vi aldrig börjat?
Varför har inte kvinnorna på jobbet reagerat och gått ihop gjort något konstruktivt av det kuvade läget, utan nöjt sej att ständigt bli överkörda. Många gånger har jag fått medhåll  när något varit åt helvete, men sällan har jag haft någon bakom mej eller vid sidan. Rädslan har gömt undan styrkan.
Ska de kvinnliga arbetsplatserna inom handeln se ut så här fortsättningsvis. Det bestämmer inte jag utan det bestämmer vi.
Jag ska fundera på det här ett tag, för något måste jag ändå kunna göra för att få mina arbetskamrater deras värde, även om det jobbar i "bregottfabriken".

Clementin förhandlingen strandade...

Kategori: Arbete

Som jag berättat i ett tidigare inlägg att jag tänkte försöka förhandla bort avskedsmiddagen med stormarknadschefen och avdelningschefen. Jag ville förvandla middagen till clementiner till en arbetskamrats  barns dagis julgransplundring.
Under några år har Coop skänkt 40 clementiner till barnens påsar, men 2008/ 2009 blev det åtstramningar inom koncernen och barnen fick bli utan.
Nu ville jag att pengarna som min middag skulle ha kostat skulle gå till barnens julgransplundring, men se där blev det stopp. Förhandlingen strandade med argumentet att det är noll tolerans. Hur blev det med middagen då? Jo den tackade jag nej till. Jag har inget intresse att som antilakej sitta där och bliga i en plankstek och tala om väder och vind. Och dessutom veta att ungarna inte får några frukter.
Så nu vet du kära arbetskamrat, jag försökte i alla fall, men det sket sej som vanligt...


               

---

Jag har undertecknat nådeansökan idag, nu sitter chefen och min namnteckning på pränt. En stor dag för mej rent historiskt. När jag åkte hem idag så satt jag och nynnade på en låt, märkte efter en stund att det var låten "Spring time for Hitler". Varför den gjorde sej påmind vet jag inte, men något underliggande kan det vara. Eventuellt något chefsrelaterat..

            
  
---

Det känns otroligt bra att mitt beslut har lett till en handling och till trots går livet in på ett nytt spår. På tisdag då gör jag min sista arbetsdag och det är dubbelt så lätt som att veta att om jag varit tvungen att dra en harv ute på Tuna slätten i 16 år till. Fast jag tror inte "Det blå rucklet" står där så länge i form av en stormarknad...

...

Farväl Coop den lilla anden till himlen for...

En sång till modet...

Kategori: Samhälle

Coop, i morgon får ni säja upp mej...

Kategori: Arbete

I morgon eftermiddag har jag bokat tid hos stormarknadschefen för att han och hans företag ska få min underskrift på uppsägningspapperet. Jag och klubbordföranden går in och får det gjort, på tisdag den 24/2 då gör jag min absolut sista dag hos Coop någonsin. Och jag lovar att jag aldrig mer ska bistå er med en krona, för jag ska aldrig mer sposra en fallskärm åt någon odugling som efter några månader får sparken. Min tid som kund och anställd hos koperationen är för all tid förbi. Jag har varit lojal, jag har varit flitig, jag har nästan jobbat ihjäl mej somliga perioder. Jag har ställt upp på övertid, jag har varit en duktig säljare med bra kunskaper om det jag jobbat med. Det enda man har blivit under åren är upptuktad av en psykopat till avdelnings chef, som är duktig på att skryta om sej själv och snacka skit om sina medarbetare.

Min tid med dej är slut nu och när jag går ut på tisdag då är du borta ur mitt huvud för evigt, du är inte ens ett minne.
Jag hoppas att du en dag inser vilken sorts (avd.) chef du är och att du får samvetskval för att du fick en medarbetare att gråta under nästan två timmar då du hade ett medarbetarsamtal med henne. Då du talade om att hon borde söka en psykolog, eller kanske säja upp sej. Tyvärr hade hon inget vittne till händelsen.
 Alltid har du haft slagpåsar under åren, som du personligen kränkt, bara för att du mår taskigt själv. Du har gått igenom ett register och jag har alltid gissat rätt vilken nästa skulle bli. Jag har nästa klar också, så det visar sej. Skämmas borde du göra. Du har inte vunnit, utan du har visat dej vara en vek och osäker människa. Jag hoppas du ändrar dej för din egen skull.


Att slippa dej är en skänk från ovan och att jag äntligen till slut med annan gammal arbetskamrats hjälp fick mej att inse sanningen. Den arbetskamraten gick vidare till ett annat jobb för ett år sedan snart och mår alldeles ypperligt.
I en bloggkommentar runt jul tipsade han mej om en bok, som heter "Finn din egen polstjärna" skriven av Martha Beck, där fann jag de slutliga svaren. Tack kära Stefan vi ska fira med middag om du vill med gänget. Jag är faktiskt på god väg att hitta polstjärnan, jag vet var den är, och jag vet hur jag ska hitta dit.

Självklart kommer jag att sakna en hel del arbetskamrater, men det är som jag säjer att jag ska inte gå och dö, jag ska bara sluta på Coop och slippa den taskiga personalpolitiken och stämningen. A piece of cake...

"Släng dom band och bojor som vill binda dej
                                  det finns ingen längre som kan hindra dej...." (B. Afzelius)


---

Jag har alltid undrat om man röker i en majspipa med frenesi så värmen blir hög, poppar det fram popcorn från piphuvudet då....

...

Nu längtar jag till en lång, varm och skön vår, då jag kan sitta ute och rulla lite på tummarna, vicka på tårna och sjunga glada sånger medan gräset spirar.
Just nu så känner jag en oförklarlig inre harmoni, och ni ska bara veta att när jag körde hem denna kväll så hade jag mungiporna långt upp i hårfästet. Jag var så otroligt lättad.
Skit på er Coop...
 


Jag vet att det kommer att Googlas från coop,
men som sagt jag ska varken säja namnet eller besöka firman efter sista dagen. Ni behöver inte porta mej...

Jag börjar att bli sjuk...

Kategori: Allmänt

Jag har sovit 12 timmar i sträck, vaknar nu och är så jäkla förvånad. Allt jag skulle göra innan jobbet hinner jag inte, som att gör middag.
Huvudvärk, och susig i huvudet. Det enda jag kan göra är att preparera mej med alvedon, för något är det som knackar på dörren. Halsen skaver också...
Jag är livrädd för att behöva bli sjuk och sjukskriven efter kampen mot försäkringskassan för två år sedan. Jag orkar inte slåss mot Goliat....

Måste vakna snart...

Kategori: Skitsnack

Trött, trött å så trött, ska snart iväg och jobba. I går kom jag hem 22.30 från "bregottfabriken" nu ska jag snart tillbaka. Egentligen skulle jag vilja krypa tillbaka i sängen för att blunda. Nu känns det som om jag borde vrålyla som en marskatt, inte av brunst eller vällust utan av akut tröttsamhet.
---

I går spelade jag in Johnny Cash från tv:n men orkade inte kolla det, så jag har nu något att se fram emot till kvällen. Jag minns inte riktigt men det var en sån där inspelning från (kanske) Folsom Prisom....var det 1968, ja det visar sej.
"My name is Cash, Johnny Cash".eller sa han tvärtom...fångarna vrålar och skribenten av detta inlägg får en vild knotterrysning.


---

Tjejerna på jobbet pratar schlagerfestival i lunchrummet, jag hittar bordet längst bort från schlagersörjan. Tänk att orka få så mycket skit presenterat rätt upp i ansiktet en Lördagkväll från tv. Nä inget för ett antischlagermonster som mej.
Christer Björkman...han ska väl ha inkomst liksom alla andra. Bara han inte sjunger så.

---

Nu börjar morgonsolen lysa in, och hade jag haft en ledig dag då hade jag gått ut i solen. Gör det om du är ledig...
Nu väntar plikterna, ut på dyngåkern till "Huset som Gud glömde"...

Affischeringen är nu i full gång...

Kategori: Politik

Vättern runt på Runn...

Kategori: Vardag

Min lediga dag blev alldeles kanon, en dag ute på isen ute på Runn. Yngsta grabbens skola hade friluftsdag och jag och Micke samt stora sonen följde också med. Micke, och en annan gubbe, farfar till en kille hjälpte till och borra, jag blev assisterande krokutdragare ur vantar och ryggsäckar. Fick hoppa runt lite. En liten stund fiskade jag, men det blev inget. Några små aborrar kom upp från hålen under dagen men det var väldigt magert.
En skön dag bjöds det på trots att solen aldrig riktigt orkade fram.


I matsäcken hade vi packat kaffe, varm choklad, blåbärssoppa och goda mackor. Självklart var apelsinerna nerpackade tillsammans med allt. Otrolig vad gott det är att fika när man är ute i kylan på isen. Allt smakar gott.Ungarna var fantastiskt tålmodiga och var så ivriga att få fisk, trots att de var få som fick napp så kämpade dom på. Jag beundrar att dom aldrig tappade hoppet. Dom var framme flera gånger och fick tips av Micke och i dom hålen han hade fått upp någon aborrpinne så bönade de om att få ärva hålet när han skulle borra upp ett nytt.Min stora grabb var också tålmodig, även om han efter någon timme intog ett ryggläge. Alla knep funkar. Han hade några hugg, men ingen storfisk vill bli krokad. Det var synd för han skulle behöva en riktig valhaj på kroken. Men han tyckte det var en skön dag och önskade att vi skulle ut snart igen.
Den här mannen han är alltid nöjd, bara han får fiska. Sedan vad det är för fiske spelar mindre roll bara att ordet fisk ingår i namnet så ställer inte herr´n till med något större väsen. En nöjd människa, som aldrig suckar så länge han håller i en rev.


---


Sedan är det som alltid när jag är ute på något, då dyker det upp saker som jag aldrig kan förvänta mej ska hända, Som idag när man sitter på isen, ser naturen runt om, fiskande människor och massor med snö, och på den plogade banan åker folk skridskor. Rätt som det är så travar tre karlar klädda i dräkter som tävlingscyklister har, över isen i tre decimeter snö med cyklarna hängande över axlarna. Där pulsade de och jag förstod aldrig om det var nåt Giro de Italia som cyklat vilse. Ganska dumt såg det ut. Dom vandrar långt bak med en uppdragen båt i bakgrunden.
"Här baxar de omkring med sina tävlingscyklar, säkert hade de dubbat..."

 

Vad kan det vara som finns därborta...

Kategori: Funderingar

Trots att Februari krälar sej fram som en nyvaken huggormshona krupen ur sin grop, trots att termometern visar på -15 grader denna tisdagsmorgon och att arbetet känns totalt omotiverat, lusten att gå dit är borta. Så känner jag ändå något inom mej, med stor nyfikenhet att något positivt och stort för mej väntar därborta. Jag känner en vid glädje inför framtiden och erkännas skall att jag väntar spänt på vad det är som döljer sej därborta.

Jag har ett preleminär datum då jag ska säja upp mej och det är 17 eller 18 februari, sedan har jag en månads uppsägning. Jag väntar för att jag ska gå på den sista träffen med "min personliga coach" samt för att hålla ledningen på halster. De klarar inte riktigt av att vänta in mej, de vet inte alls var de har mej. Jag kikar fram då och då med ett leende, och håller mitt datum lite i dunkel för dem. De undrar och de frågar lite försiktigt, de avslöjar att ingen på min arbetsplats är oersättlig. De lyckas inte dölja sin iver över att jag ska sätta min namnteckning på papperet. Men lugn, det kommer att ske, denna sista gång på mina vilkor. Det är ett avslut som jag tänker blåsa i trumpeten för.

Företaget brukar bjuda på en avskedsmiddag, kanske de har sållat bort mej. Men det är inget jag i så fall fäller några tårar över. Skulle de ändå få samvetskval och göra det så kommer jag att tacka nej. Däremot försöker jag att förvandla middagen till en av de anställdas fördel.
Under alla år har hon fått hämta 40 klementiner till hennes barns dagis, för att de ska fylla ut godispåsarna till barnens julgransplundring. I år med alla besparingar blev det tvärnit, inte en klementin. Kan jag få ner ett avtal att mina middagspengar kan gå till 40 klementiner till nästa julgransplundring, då har jag satt en tvåpoängare.

Nu ska jag iväg och gulla med jobbet, och kan ni tänka er att balansen är så god, i mitt sinne och jag räknar ner dagarna snart har jag nått toppen och lyckan känns total. Sedan laddar jag inför en spännande framtid, som kommer att falla väl ut. Det känns långt upp i huvudet och längst ner i tårna.

Äntä´kul så säj...

Peace & Love...

Kategori: Musik

Det är hedersamt att vi i Vänsterpartiet får hit Sanna Carlstedt till vår tillställning, till sommaren är hon klar för Peace & Love festivalen. På den festivalen kommer hon att passa som handen i handsken...

En Lördag att se fram emot...

Kategori: Politik

EN KVÄLL FÖR FOLK

 MED HJÄRTAT TILL VÄNSTER


Musikunderhållning, tal, debatt, konstutställning, bokbord och förtäring!

  

Plats: Borlänge

Lokal: Cosmoz

Datum: Lördag 21 Mars

Tid: 17.00.-ca.22.30

Konferencier: Mats Höjer                                     Fri entré       
                                                                                                                       
Lars Ohly                      Barbro Engman     Sanna Carlstedt


Miss Curius, Harmageddon Band, Mats & Sölve, Stina Berge, Mia Jäverling, Patrick Hansson,
 
Eva-Britt Svensson, Lena Olsson, Orkestern Allianzen, Pernilla Olin, Daniel Riazat, m.fl

                      
                                                                                   
                            

Dagen då snösvängen tog semester...

Kategori: Skitsnack

Idag är jag övertygad om att all snöröjning är inställd på grund av allt. Utanför villor och hus är det så trevligt skottat ute på vägarna är det som att köra runt i snömos. Cyklister var ute och vevvlade på de stora vägarna utan lyse och med dålig sikt för bilförare. Cykelvägarna var obrukbara.
Det är mycket märkligt att nu när klockan nästan är midnatt då ljuder ljudet av snöplogar, och vad väntas i gryningen, jo ett nytt snömos.
Uppe i dessa breddgrader tycks det komma som en överraskning, fastän alla vet att det är vanligt med snö. Kaos i Dalarna när det kommer 2 decemeter...
Den Sibiriska snöstormen ställde dock till en del problem för kommunen trots att alla tidningar hade varnat på löpet.
Snöröjare Greger Hansson har nog tagit semester och sippar på en färgglad alkoholdrink på Kanarieholmarna och ger blanka fan i vad det är för väder. Sannerligen tycker jag att han gör rätt i det. Det skulle jag också göra om jag hade haft det jobbet. Då hade jag bara lagt in mina pass sommartid, liksom Greger...


Så här ser det ut när man vinner fisketävling på datan...

Kategori: Hobby

Högst på listan står mitt användarnamn,
alltså Mamma Mia vann .
Idiotförklarad kan jag inte bli,
för jag är det redan.  :)
Schlager, pizza och ett tröskverk...

Kategori: Skitsnack

Många tidningar fylls nu med schlagersörja, en sådan hysteri och så många deltävlingar och så många olika och nya regler från år till år. Jag har inget intresse i tävlingen, inte heller musiken som presenteras. Jo för några år sedan var det en liten blygsam lärarinna ifrån Munkedal med och hennes egna låt tyckte jag om. Men idag är den glömd och lärarinnan jobbar troligtvis kvar som "fröken" i Bohuslän. Inte vet jag..
Det är ett stort mediaintresse i tävlingen, det är en maskeradbal, med tuttar och glitter. Det satsas på outfit och kreationer som ingen sett, och när låten sedan presenteras då vill jag bara gråta.
Den tävlingen är inget för mej i alla fall. Jag kan heller inte säja att den var bättre förr.
Hur blir det efter finalen? Jo besvikelsen är stor över att något land långt i fjärran östern vunnit. Vi är långt ifrån varandra i Eu.---
Pizza SM är avgjord nu åker Hazzam till barcelona och tävlar där med sin skapelse innehållande  Strutsfile´, mango, röd chili och kiwisås. Jag håller mej till Forssa special med oxfile, paprika och beanese sås, den är god nog för mej.
Strutsen får springa dit den vill...---

---Jag gjorde ren min sons glasögon nu på morgonen, det var mycket mat i dom...

---

Nu börjar snön snöa ymmnigt, mannaminnesstormen kanske ändå är i antågande. Jag vet var skyffeln står, jag har en ledig helg och då kan jag väl stå härutanför och skyffla snö och tala med grannen.

---

En sak som jag tycker är märklig är att när jag ska köpa någon speciell sak, då finns det inte att uppbringa i hela stan. Vi har ett stort kadaver till skrivare med en onödig fax, som aldrig har användts. det skulle ha varit scanner och det skulle gå att kopiera men dessa tjänster är ur tjänst. Hela tiden har den varit ett krångelskrälle som fått en hel del okvädesyttringar.
Jag tänkte att köpa en billig skrivare/ scanner, nästan alltid syns annonser om sådana för 299:- -399:-. Nu när jag tänkte köpa finns inte en enda annons, någonstans. Just nu skulle jag faktiskt behöva en sådan, för betyg och texter.
Snart provar jag på soptippen...


---

Tidigare i år hade jag en ide´att öppna en Fairtrade butik i centrum, men nu har den ide´n blivit upptagen. Så är det när man inte har kapital på banken och pluring i pluskan. Då hinner andra före. Men tanken var i alla fall god och kunde ha gått vägen.
Det är inget jag är ledsen över, för jag ska ju göra "karriär" nu efter jag slutat mitt nuvarande jobb

---

Februari är för mej en månad som är onödig, jag väntar alltid på vårmånaderna då. Dessutom innehåller månaden bara 28 dagar och i princip så är Februari en dyrare månad att bo i, för att i stället betala för 30 eller 31 dagar så ska samma summa in på 28 dagar, lite bättre känns det när det är skottår. Då blir det mer som en kompromiss.
Visserligen är det fettisdagen och sånt, fast den tisdagen verkar nästan vara året runt nu förtiden. Det säljs semlor i parti och minut jämt, och med saffran i. Alla hjärtans dag för oss obotliga romantiker, då smöras det med gele´hjärtan och blombuketten den köper jag hem själv för säkerhets skull.


---

Min nya blogg och överflyttningen av inlägg går inte så fort. Det blir lite då och då, tiden går inte riktigt ihop. Som jag sa innan så är inte Februari någon särskild insirationsmånad för mej. Den är lika trist som November men med lite mera ljus.


---

Inte ett Jota...

Kategori: Skitsnack

Vissa tider känns det som att det inte händer ett "jota". Föresten vad är jota för ett ord, det har jag aldrig skrivit förut men sagt någon gång.Konstigt men det måste komma från något...
Med internet tog hon snabbt reda på det och redan de gamla Grekerna använde ordet eller bokstaven: "Jota eller iota (av grekiska ιώτα ióta, av γιώτα gióta) (versal: Ι, gemen: ι) är den nionde bokstaven i det grekiska alfabetet. ..."

"Inte ett jota"

Uttrycket "inte ett jota" med betydelsen "absolut ingenting" har sin bakgrund i att Jesus i Matt 5:18 enligt originaltexten säger att inte ett jota av lagen skall förgås. Då lagen (Torah) är skriven på hebreiska är det rimligt att anta att Jesus syftade på motsvarande bokstav i det hebreiska alfabetet, bokstaven Yod (י), som är det alfabetets klart minsta bokstav.

Då visste vi det också att det betyder absolut ingenting, om jag nu ska stäva efter att inspireras till ett inlägg får jag nog prova andra infallsvinklar. Om jag skulle gå in på den kommunala budgeten då kommer alla att stöna och sucka unisont i en kör: "Å, nej..." Därför lämnar jag det för dagen.

En dag då skrek min son högt i vardagsrummet så jag höll på att tappa ägget till Pytt i Pannan i köksgolvet av skräck.
"Åååh, dödens röda ring, jävla skiiit." jag rusade till rummet och stod förskräckt och stirrade fundersamt och undrade vad det var för en dödens ring som uppehöll sej hos oss. Det visade sej att det var sonens x-box som kraschat och på on/ off knappen lyste en röd ring. Detta en känd signal i spelvärlden att något försskräckligt inträffat. Den hade gått sönder och fick åka på en resa till Tyskland, för där kan dom fixa dödens ring.
Nu nyss hemkommen från det Germanska riket står den där igen fullt brukbar flera timmar om dagen, och som kompensation fick han 1 månads X- box Live, alltså för en lekman som mej kan det bara betyda att det är något bra för sonen och något som är mindre attraktivt i mina ögon. Det är väl att man kan spela på nätet, vad jag kan lista ut.
Det är en riktigt ful reklam som Microsoft kör. Jag kan väl bara hör hur det kommer att låta om en månad när det abonnemanget tar slut...
Dödens röda ring är ytterligare ett begrepp som vi vuxna kanske måste lära oss. Såg på nätet att det heter "Röd Rong"


Jag läste en annons i en tidning om en kryssning, glasögonen låg någon annanstans. Det var en sån där "fyllekryssning" och folk uppmanades att ta Danskorna med sej. Jag gick väl i taket en sekund och tyckte att annonsen var väl sexistisk, jag läste fel, ursäkta kära kryssningsföretag. Det stod att dans skorna skulle med inte flickorna från Danmark. Jag måste lära mer om tålamod och vara med nogrann med vad jag läser.


Hur det än blir så går dagarna framåt, jag har varit hos min personliga coach på Antenn för tredje gången och det känns bara bra. Jag har ett besök till om drygt en vecka och efter det undertecknar jag papperen att jag lämnar jobbet.
Halelulia befrielsen är nära och bakom mej lämnar jag det brinnande Harmageddon. Aldrig har jag varit så tillfreds med beslutet som i detta fall och jag känner att jag börjar bli fullt frisk.
Visserligen vet jag att jag har ett häftigt arbete framför mej med att ordna till utbildning och diverse praktiska saker, men ändå känns det roligt att veta att något nytt ska komma igång.

Det jag nu har framför mej är två spelningar, och inför dessa vässar jag mej och övar ganska flitigt. Jag ser verkligen fram emot att jag får vara med och dra några låtar på dessa tillställningar. Jag undrar varför har jag inte spelat på över 20 år, har jag varit alldeles borta i skallen. Jag har väl inte fattat ett Jota vad jag förstår.

Om någon undrat och det har ni väl ändå inte, över pimpelspelet Pro Pilkki 2 så har jag spelat det på nätet en hel del. Jag har tävlat mot en hel del Ryssar, Polacker samt min fisketokiga man och jag som aldrig lagt ned någon tid på spel tycker att det är otroligt roligt. Jag skjuter inte ihjäl någon, men jag fiskar upp datafisk. Visst låter det fånigt, och det är väl egentligen det men det är skitkul. Helst då när jag ger Gubben däng, och han fattar inte ett Jota.Föresten så tror jag att det blir kattskit av den där "mannaminnesstormen", om John Pohlman varit aktiv då hade han aldrig skrämt upp alla Sveriges vaktmästare. Dagens meterologer vet inte ett Jota...

Mannaminnessnöstormen...

Kategori: Allmänt

Är det detta vi har att vänta oss, tänk om det blir en repris då blir vi "jussom" som vanligt tagna på sängen. Vildhunden skrev en kommentar i inlägget innan att snödjupet var mer än 70 cm snö. Så var det. Mitt mannaminne var slitet...
Efter en googling så kunde konstateras att på sina håll kom det ner 150 cm snö 1998 den 6 December i Gävle. Nu har de varnat för ett par decimeter och det låter inte alls mycket jämförelsevis. Vi får bita ihop och vänta...

Nu Kommer Ryssen...

Kategori: Skitsnack

Jag läste i gårdagens Expressen att en snöstorm är på väg ifrån Sibirien, den väntas landa i Sverige framåt Torsdagen. Det skulle bli en sådan storm som det kommer att talas om efterråt. En mannaminnesstorm. Det skulle komma upp till två decemeter snö i vissa delar av landet. Jag undrar nu, är det något att mannaminnesanteckna. Tänk för ett tiotal år sedan när Gävle fick 70 cm på ett bräde. Det talar vi om än i dag. Det är ett mannaminne det.
Hur som helst ska det först ner, sedan skottas bort, smälta för att sedan ånyo bli en vår. Så särskilt oroad är jag inte. Allt har sin gilla gång vare sej vi vill eller inte.

---
En ridskola i Borlänge söker nu nya medel för inköp av nya hästar, de gamla har tagit slut. Deras hästkrafter har efter alla år sinat.
För övrigt om jag får skriva om en helt annan sak så införde EU en regel om att vi inte skulle få använda hK som benämning på motorer, det skulle säjas cc alltså kubik. Alla K beteckningar på Gräsklipparna skulle bort för att kubik skulle bli den nya svenska standarden, bara för att så var det i Amerika. Nu har de i Bryssel ändrat sej igen så nu får vi behålla hästkrafterna. Jag tycker att EU är en jävla tokförsamling. Lägg ner...
Ja ridskolan ja, en tjejsport som förtjänar att bli sedd, klart att de ska få nya hästar tycker jag.
Men med Borlänge Kommuns sparbeting blir man ängslig vilket svar ridklubben ska få. Jag är inte särskild förvånad om de säjer nej, men måste tro på ett ja.
Om det skulle bli ett nej då får jag en syn framför mej hur ett av våra (utav sex) kommunalråd Nils Persson lämnar över en kartong med kokosnötter. För bilden av riddaren i filmen och hans vapendragare som assisterar som häst i "Monthy Pyhton and the holy grail" blixtrar förbi mina näthinnor.---
Jag kikar ut genom fönstret och ser att snön börjar att falla, är det måhända det Rysk/ Sibiriska mannaminnet som har tidigarelagts. Ja det visar sej.
Fram tills nästa gång, så får ni väl på med de asbestisolerade långkalsongerna och dra ner luvan...