Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Mot jul...

Kategori: Funderingar

Äntligen, säjer jag med en viss saknad så är skolan slut. Jag har gjort det, jag har klarat det och jag är färdig och har ett betyg och en yrkesutbildning. Jag kan numer tituleras Behandlingspedagog. Vem trodde detta för 7 år sedan, ja inte då jag och troligen ingen annan heller. Nu är jag framme.
Det känns underligt att gå igenom bloggen och läsa äldre inlägg, från det att jag tog klivet ut från mitt gamla skitjobb, hur jag söker skola, inte kommer in, och så provar jag året efter och blir antagen, sedan har det gått 2,5 år och det är klart. Det som jag då kallade mitt mål och femårsplan är några deletapper gjorda. Planen fyller 4 år i februari och nu ska jag försöka få arbete. Jag har lite på gång så jag känner mej ganska trygg ändå. Inom 5 år ska jag ha en fast anställning, är min plan.
 
Jag kan inte säja att det har varit enkelt, många gånger har jag funderat vad i hela friden jag gett mej in på. Jag har rivit mitt hår, bankat huvudet i väggen, fast bitit ihop och rest mig. Ja fyfan va många krig och närstrider jag gått med mig själv. Det var det värt.
 
Nu går vi mot en jul, julen 2012 som blir en enkel jul, utan krusiduller eller krumbukter. Köttbullar, skinka, prinskorv, sill, gravad lax, räkor, rökt makrill, Jansson och en ostbricka är det som vankas. Tre chokladkartonger och 2 kilo godis, och kom just på att jag har glömt att köpa frukt. Till detta dricker vi julmust och saftglögg.
 
 
 
 
Julklappar är det snålt med, för vi har tagit ut förskott på dom. Grabben har köpt en ny elgitarr och förstärkare så där har vi sponsrat. Själv har jag fått en Tassimo kaffemaskin och gubben en GPS. Ja vi är nöjda innan jul. Föresten jag har kpt ett Sigma objektiv också...så alla tre har fått dyra julklappar.  Ja alla vi tre, fast det fattas en.
Vi firar jul utan den fjärde personen i år, tyvärr är det så. Den personen kommer ändå att vara med själsligt och vi hoppas att få fira med honom snart igen. Det finns kärlek som väntar bara det hela ställs in i det rätta läget.
Annars är vi ingen familj som är fyllda med traditioner och tok och stress för att bräcka någon granne. Nej vi firar en ganska platt jul och har det trevligt, som en vanlig dag fast mycket godis och så har vi lite finare kläder än vanligt, en liten stund, sedan åker mjukisbrallorna på.
 
Vi har nog varit ganska duktiga att hitta våra egna normer för hur julen ska vara. Ingen utifrån kan gå in och styra upp, inte reklambladen eller handlarna, dom tycker nog att vi är skittråkiga. Familjen låter sig inte luras av billiga trick och vill inte ingå i galleriet över grundlurade personer som köpte sig lycka. Tji fick ni kapitalister :)
Nu är sillen inlagd, min goda sill som jag älskar. Kanske ska jag ta och dundra ihop några köttbullar efter att vi ätit, ja så här går det till. Inga måsten att det ska göras ett visst klockslag, totalt kravlöst.
 
Tack för att jag fick störa en stund i erat julstök, var rädda om er och så önskar jag och min familj er en riktigt God Jul...var rädda om er och tänk på att alla barn ska få fira en jul utan alkohol. Det är dom värda...
 

Kommentarer

  • Carola säger:

    Vad fint skrivet min vän och så jädrans stolt jag är över dej och att få vara din vän!! Ha en underbar jul tillsammans och jobbet det har du snart, det är jag säker på :) Kram

    Svar: Tackar, jag är stolt över att du vill vara min vän <3
    Mia Javerling

    2012-12-22 | 17:21:34
  • Lillemor säger:

    God Jul och kärlek till dig och de dina!

    Svar: Tack detsamma:)
    Mia Javerling

    2012-12-23 | 09:26:18

Kommentera inlägget här: