Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Lindström/ Jäverling förenas i en dabattartikel...

Kategori: Politik

Vädra ut det unkna i Borlängepolitiken! Alla som med intresse följer kommunpolitiken i Borlänge, inser nu att den gamla unkna maktarrogansen och försörjningstraditionen måste vädras ut och ersättas av något nytt, något annat. Devisen ”makten framför allt” måste ersättas med ”Borlängeborna framför allt”.

Därför behöver du en stark och tydlig vänster i kommunfullmäktige som värnar om och ser till dina behov och möjligheter. Vänsterpartiet är det parti som tydligast och ihärdigast har tagit strid mot orättvisor, överbudspolitik, löfteskaruseller och neddragningar inom vård, omsorg och skola. Vi kommer aldrig att delta eller på något sätt bidra till en situation, där kommunen tvingas köpslå om Borlängebornas rättigheter och rimliga krav på kommunal service, bra boende och trygghet i vardagen. Det är Vänsterpartiets enda vallöfte.

Dagens kommunledning har tyvärr försatt Borlänge i ett mycket besvärligt läge med bl.a.

• En skuld på 130 000 :- / innevånare • En lärartäthet på 6,6 lärare / 100 elever i årskurs 1 – 6 (rödgrön överenskommelse = 9 lärare/100 elever).

• Näst sist i Socialstyrelsens undersökning gällande äldreomsorgen.

• Inget byggande av hyresrätter.

• Avsaknad av kulturpolitik. 

 Höjning av taxor (vatten, el, fjärrvärme)

• En av landets högsta kommunalskatter.

• Etc.

Om man därtill lägger den aktuella hanteringen av Dalkurds klubbhus, där dementa, anhöriga, personal har ställts mot en enskild idrottsklubb och därutöver de socialdemokratiska ”demokratidagarna” på Tjärna Ängar, så bör man på valdagen noga överväga vikten av en förändring. Att lägga sin röst på den borgerliga alliansen, riskerar att utmynna i en utförsäljning och konkurrensutsättning av kommunala verksamheter och det är naturligtvis ingen väg vi i Vänsterpartiet vill beträda, av väl kända och förklarliga skäl.

Därför är det nu dags och hög tid att välja Vänsterpartiet i Borlänge!

Leif Lindström (v) 1:a på kommunlistan

Mia Jäverling (v) 2:a på kommunlistan


Kommentarer


Kommentera inlägget här: