Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Pappersarbete, grillning...

Kategori: Allmänt

Idag, efter förmiddagsregnet kom äntligen värmen, en värme som är värd namnet. Det gäller att ta till vara på de stunder då solen lyser och jag slängde på en panna kok kaffe och gjorde en tjurrusning ut och invigde de nya trädgårdsmöblerna. Nya underhållsfria sådana, och inga dynor heller som man måste plocka in och ut. Allt stilrent och utan krusiduller.
Grannens hundar stod som vanligt och skällde efter allt som rörde sig, fast ännu hördes inga motor- och åkgräsklippare. Tack.

Efter kongressen har jag haft en hel del att stå i, ett årsmöte med släktfoskarvännerna där jag fick ett förtroende uppdrag med min "nya släkting" Herr ordförandePeter att hjälpa till med medlemstidningen som kommer ut fyra gånger om året. Det ska bli riktigt roligt att få bita i. Jag har även haft jobb i min bostadsrättsförening, som ordförande blir det periodvis en hel del lappar, budget, gräsklippningsschemor och annat att få ihop. Nya rutiner ska in i föreningen och det kräver att jag som annars är lite yrslig håller huvudet klart och tänker igenom de besiktningsprotokoll och annat som ska utformas. Hela ordförande uppdraget handlar om en tydlig gränsdragning och ofta så kanske inte alla medlemmar kan inse att som ordförande måste jag ha en annan roll än som granne. Lagar, råmärken, paragrafer, stadgar och annat är ingen lek, och som firmatecknare så måste jag göra det som är rätt.

Skolsöket är nu gjort, och jag hoppas att jag ska få ett positivt svar i början av Juni. Det är dags nu att gå vidare och försöka få den framtid jag strävar efter. Det blir troligen skola i tre år, hoppas jag. Först nu en förberedande på 40 veckor sedan hopp om en ny utbildning i Falun. Det är faktiskt dags att åarna rinner i samma riktning som jag går åt. Jag har haft tålamod att inte ha bråttom, men ser nu att det borde vara min tur.

Valrörelsen har startat för längesedan, och jag ser att det finns en kraft och vilja att få till en förändring som ger folk tillbaka den trygghet som borgarna raserat de sista 4 åren. Det har gått med en rasande fart, och jag har inte hunnit med att hålla i hatten för den högertornadon har inte bara raserat det ena den har raserat det mesta vad trygghet innebär.
Det hjälper inte ultrahögern att kalla mej det ena eller det andra, jag står där jag står, det är min ståndpunkt och med glåpord eller hot så kan inte den ståndpunkten förändras. Att det "skriks" Kommunist i kommentar efter min inlägg är inte moget, det finns många som skriker ut det ordet och oftast sker det när det verbala krackelerat. Gunnarsson moderat politiker i Falun skriver det ofta i sina insändare. Hädanefter så kommer jag att radera glåpord och ord skrivna med stora bokstäver, då jag inte är kommunist så betackar jag mej för det. Alltså alla "kommunistkommentarer" kommer att avlägsnas. Varför ge sej på en gammal kärring som mej, en käring  som överlevt en hel del i detta liv. Jag har om någon gått den långa vägen, och fått kämpa för varje sak jag åstadkommit.  har inte alls varit någon gräddfil för mej, tilläggas skall att jag inte heller dömmer andra. Jag tror snarare på mänskligheten och det finns orsaker varför människor blir bittra och arga. I det läget kan inte någon annan gå in och styra rätt för alla handlingar och beslut är man som människa skyldig att stå för. Ingen annan orsakar att ens liv är surt och bittert.

Idag då står det grillning på programmet, det känns som om att det skulle sitta fint.



Kommentarer

  • vildhunden säger:

    Det är väl ingen självklarhet att man ska få kommentera i en privat blogg? Lika lite som det är en självklarhet att ens insändare tas in i en tidning? Tas den in så är den kanske redigerad och nedkortad. Stå på dig! Det finns ingen anledning att upplåta plats åt glåpord!

    Hoppas du får en fin helg! :-)

    2010-05-15 | 19:54:44
    Bloggadress: http://vildhunden.wordpress.com
  • Mia säger:

    Vildhunden: Nej det är ingen självklarhet, samtidigt så tycker jag att andra ska få ha en åsikt som kanske inte är som min, men när glåpord kommer in då är inte kritiken konstruktiv. Upp till kamp emot...göåpord.

    Ha en bra söndag och vecka:)

    2010-05-16 | 10:40:40
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se.blogg.se/
  • storabh säger:

    Ja, vi fick ju sommar en dag! (Pessimisten)

    2010-05-16 | 15:40:39
  • Mia säger:

    Jag tycker som du bh, man får gnälla. Inte är man pessimist för att man tycker lite "gnälligt". Tänk va livet hade blivit tråkigt med bara folk som teg och höll med. Då hade debatten varit död. Men solfan kommer väl tillbaka?:D

    2010-05-16 | 21:30:31
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se.blogg.se/
  • ? säger:

    Vänsterpartiet(kommunisterna)?

    hur kan du vara med i ett parti som är kommunistiskt om du inte är det själv?

    eller du kanske kallar dig "socialist"

    2010-05-18 | 10:17:23

Kommentera inlägget här: