Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Hur tänker (s) egentligen...

Kategori: Politik

Ganska förvånad läser jag en artikel idag i Borlänge Tidning. Jag funderar inte så mycket på att den här , eller varför supportergruppen har bildats, mer över "innehållet" i styrelsen. Det är för RIA som gruppen har bildats med ett tillhörande plusgironummer. Klart att medmänniskor reagerar när kommunens anslag inte räcker till verksamheten och går in och stöder. De styrande i Borlänge ( S och borgarna) har minskat stödet till RIA och uppenbarligen så räcker inte dessa pengar till verksamheten. Det är ett problem och en del av bidragen kommer från privatpersoner och frivillighet.

I denna supporterklubb valdes som ordförande Barbro Hietala Nordlund, en socialdemokratisk kvinna som varit med i politiken länge med ett uppehåll. Åter tillbaka i rampljuset och står bland de första namn på (s) kommunlista. Även riksdgsmannen Peter Hultkvist (s) ingår i styrelsen. Vad liknar det?
Är det bara jag som tycker att det hela är osmakligt och pinsamt att de själva går in och sätter sin (s) prägel på en verksamhet som de beslutar medel till. Antingen är det dåligt samvete eller så är det dumhet. Att folk vill stödja är jag inte emot på det sättet, men det här är liknar en strategi som gränsar till något som jag kanske inte ska pränta inför er alla. Jag har nämligen lite stil.

Det finns lagstadgat att alla ska ha tak över huvudet, kommunens ansvar är att hysa de som inte har bostad. Många i Borlänge behöver just husrum och ett mål mat. Det Borlänge kommun borde se är att det skulle finnas fler platser så ingen behöver leta en plats i källare eller trappuppgångar.

Det jobb som de frivilliga lägger ner på verksamheten är beundransvärd, och att en supporterklubb växer fram är delvis bra, men den ska inte genomsyras av politiken som har ett dåligt samvete, utan då i så fall av oberoende utan högre poster. Å andra sidan skall det styrande klubba ett anslag som ger verksamheten de verktyg som de behöver i det läget då inte det finns andra alternativ.

Ja hur tänkte ni här?
Kommunens uppdrag verkar inte alls fullbordat och socialdemokratin verkar inte vara tillfreds med sig själva...

Kommentarer

  • storabh säger:

    Ingen ska behöva sova under en bro, för fan!

    2010-05-11 | 21:22:59
  • undrande säger:

    Spelar det nån roll vilka som sitter i styrelsen så länge pengarna kommer dit dom ska?



    Fast ni kommunister blir väl aldrig nöjda så länge inte ni får ta på er äran för nåt.

    2010-05-12 | 11:00:20

Kommentera inlägget här: