Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

"Utanförskapet"...

Kategori: Politik

Reinfeldt och hans alliansanhängare kommer och har börjat att gå till val på just "utanförskapet". De rika nötterna har inte en blekaste aning om vad ett sådant är eller har aldrig ens kommit i närheten av det. Det är inte en hjärtefråga för deras parti, men rent taktiskt och strategiskt väljer de den eftersom den berör så många socialbidragstagare och lågavlönade i samhället.
De pyr och jäser ute i förorter och hyreslägenheter. Medborgare ute under broar och parker, har inte en tv eller en tidning att se debatter på, de har tappat intresset för politiker för länge sedan. Deras situation och missbruk har gått så långt att valet inte finns i deras kamp om överlevnad. En dag i taget.

Alliansen lurar de sämst ställda in i en falsk föreställning. De rika dukar upp ett bord med löften om att förhindra "utanförskapet". En tragikomedi av stora mått. De rika har aldrig varit intresserade av de fattiga och kommer heller aldrig så att bli. De rika borgarna är endast intresserad av vad deras företag ger för avkastning eller vad de har i fonder, aktier och i den krokodilskinns klädda plånboken.

Att försöka lura de sämst ställda med sina tomma löften om ett  fantasi paradis, samtidigt som trygghetssystemet har raserat är tyder på anvarslös politik. Arbetslösa, sjuka och gamla får det sämre på bekostnad av den borgerligt styrda regeringen. Det är falsk matematik och bottensatspolitik.

Kommentarer

  • Britt-Marie Sälgström säger:

    Jovisst kör Alliansen med en massa falska ord och bryr sig inte om de verkligt utsatta!



    Har du förresten också fått sån där reklam om Bo Kvar-försäkring där kan försäkra sig mot hemlöshet som Redcats som sköter kontona hos Ellos, La Redoute mfl. postorderfirmor?

    2010-01-24 | 19:08:37
    Bloggadress: http://brittmariespolitiskatankar.blogspot.com

Kommentera inlägget här: