Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Tillgång till egen bil krävs....

Kategori: Ilska / frustration

Vem kan kräva att människor ska ha tillgång till egen bil? Nej det är ingen gåta jag ställer, vem kan ställa ett sådant krav tro?
Svaret ska ni få av mej. Jo det är Arbetsförmedlingen som tydligen kan ställa dessa krav till sina klienter. Är det måhända Reinfelt och hans bihangs urbota dumma ide´ eller?
Kan verkligen en arbetsförmedling ställa ett sådant krav, är det någon som har ett rakt svar på den frågan?

Jag ska berätta vad det handlar om. Igår fick jag en platsanvisning från AF via post. Arbetet som sådant var det inget fel på. Ett jobb som personlig assistent på halvtid. Ett jobb som jag kan söka om...På körkort hade de skrivit B körkort fordras, tillgång till egen bil krävs. Jag mpste söka jobbet för annars kan jag förlora A-kassan. Körkort har jag men har inte tillgång till bil alla dagar, dygnet runt. Jag ringde till kundtjänst på AF och de frågade varför det stod att de krävde att jag hade bil, då undrade de om jag inte hade någon jag kunde låna en bil av. Jag tror att jag snart får ett smärre frispel på den jävla(ursäkta) cirkus som spelas upp mitt framför ögonen på mej och andra .

Det finns väl många som har ett B körkort, men det är väl ingen självklarhet att personen är automatiskt ägare till en bil, eller har tillgång till en. Menar de att arbetslösa ska köpa en bil för att ta ett halvtidsjobb ute i buschen dit inga bussar tar sej. Jag blir matt i kroppen.

Kommentarer

  • vildhunden säger:

    Nu ska du sätta dig ner och ta några djupa andetag. Sedan söker du och skriver med fet stil i din ansökan att du inte äger en egen bil. Eller?



    Å andra sidan så kan du kanske ta ett allvarligt snack med AF angående kravet på egen bil. Jag betvivlar att kravet "håller" i realiteten.



    Men det är en djävla cirkus och värre lär det bli ju fler arbetslösa AF ska hantera.

    2009-09-23 | 15:48:06
    Bloggadress: http://vildhunden.wordpress.com
  • Mia säger:

    Vilddogge:Jag ska söka som jag måste med tillägget att jag inte har en bil. Men man får verkligen en inre panik. Ringde till undertecknad dam idag som skickat ut ansökan. Henne gick ej att nå. Åker till Gestapokontoret i morgon. Ja cirkusen har inte presenterat sin överaskning ännu, trapetsnummer för vilsna utan skyddsnät. Ha en bra afton.

    2009-09-23 | 17:44:32
  • vildhunden säger:

    Jag glömde. Vilka arbeten man anvisas till sker "automatiskt" och beror på hur man är registrerad hos AF (yrkeskod m m) De kan ju t.ex. ha skrivit in någonting fel och då kan man få en "konstig" anvisning. Kolla att din beskrivning och AFs stämmer.

    Ett litet tips :D Kalla inte handläggarna på AF för Gestapo. Min erfarenhet av dem är att de verkar hårt pressade av "ledningen" (regeringen) och handläggarna tar tacksamt emot varje halmstrå (idé) de kan få av den arbetssökanden. Arbetssökanden med egna idéer är det ont om :-)

    Jag vet en byggnadsarbetare (64 år) som jobbat på byggen hela sitt liv och anvisades till ett arbete som vårdbiträde med endast tre månader kvar till pension. :-D Så red ut förutsättningarna med din handläggare.

    Lycka till!

    2009-09-23 | 18:33:34
    Bloggadress: http://vildhunden.wordpress.com
  • Mia säger:

    Vildhunden: Jag kallar inte handläggaren det, jag kallar "kontoret" det som regeringen ger direktiv till. Jag förstår att handläggarna är pressade och får utstå en del. Jag är snäll och glad när jag möter dem, men jag måste ifrågasätta när det blir alldeles för stora krav. Ja mycket tok händer på förmedlingen nuförtiden...Tacka vet ja syföreningen:D ..krångel men bloggen...blir det 8 kommentarer så är allt mitt fel...

    2009-09-23 | 23:19:43
  • Red säger:

    EN bil! Det kan väl inte räcka? Shoppingbilen då ...

    2009-09-23 | 23:25:27
    Bloggadress: http://byabladet.wordpress.com/
  • Mia säger:

    Red: Äntligen! Redaktören ja må säja att det var underbart att se er igen. Ny kostym och samma kloka kommentarer. Dagen och framtiden är räddad.:D

    2009-09-24 | 08:28:12

Kommentera inlägget här: