Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Nu har skogstokarna släppts lös igen...

Kategori: Skitsnack

När Stenlund/ Jäverling sätter upp en parabolantenn då blir det inte alls som vi hade tänkt från början. Är man mitt ute i en skog, och parabolen skall riktas mot söder, som jag tror är åt ett helt annat håll än vad kompassen säjer, då måste man som montör tänka om.
På bilden nedan hade vi tänkt fästa tallriken, men det visade sej att söder låg rätt in i slyn. ( Ta inte fel och tro att jag tror att torkvindan är en parabol nu.)

"Klicka för storbild"

Nåväl när jag vaknade upp, vid åtta tiden, låg och tänkte på parabolprojektet, grymtade jag tyst för mej själv. Den långa smala parabola streroiden (gubben) låg och bladdrade om kabelmetrar, väderstreck. Jag är en riktig tjurkärring på morgonen, vill ha radiotystnad, inte ens tuppen får gala, därför har jag ingen sådan. Jag tänker på kaffe och den mentala förberedelsen det är att gå ut i förtältet och koka kaffe, det fuktiga och iskalla förgemaket. Lugnt och fint ska det vara, sippa kaffe i tysnad och tänka på hur roligt allt är när det är över.
Så här såg jag ut innan kammen nådde min kalufs, före en savett under armarna.

"Städmoppen Maria"

Ut i den råkalla morgonluften, vevlade vi runt med paraboltallriken, överallt dessa träd. Barrträd och lövträd. Till slut hittade Micke en plats, kanske inte en önskeplats men ändå jordnära. Jordnära liksom de två montörer (vi), som vid det här laget är totalt  idiotförklarade ute på campingen. Vi fick in signal med "Bippen", och bilden på tv:n växte fram som ett trolleri. Den Parabola Steroiden skrek att "Mia Inte behöver den här upp i Rymden inte..." Nu får den vara där den är. Vi ska köpa en säck cement och gjuta fast eländet så den kan ta de värsta stormar som sveper in över ön.

"Den Parabole stereoiden och den jordnära parabolen."

Ett lätt byte för tjuven säjer väl ni, ja så kan det vara. Jag hoppas att dom håller sej i stan. Ett cykellås runt björken kanske funkar. Nu har gubben åkt till jobbet, Viktor är på skolresa och jag sitter här solokvist igen och njuter. Jag skriver blogg, spelar Pro Pillki 2 på nätet, för er som är oinvigda i det så talar jag om att det är ett urroligt nätspel där man pimplar upp fisk. Jag är ingen dataspels människa men just detta är så roligt och avkopplande. Ute drar det ihop sej till ett oväder och jag hör regnet smattrar på tältduken. Vad gör det, jag är ju ledig, med lön, tills den 17 Augusti. Det här livet är absolut inte dystert, och det sociala livet funkar precis så bra som jag vill. Jag kan själv bestämma när jag vill umgås. När jag vill vara för mej själv , då är jag det.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: