Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Då rök skatteåterbäringen, och lite till...

Kategori: Vardag

Igår for jag och svärmodern till Ikea, en trevlig tur utan motsträviga äkta män. I svärfars bil, då min bil är obrukbar pga en trasig spiralfjäder. Vi tjattrade i bilen om livet och om fåntrattar, om dårar som kör om i backkrön, om framtiden, om hur det är i allmänhet. Under en sådan resa skulle jag och Ingalill lätt kunna förändra världen till perfekt om vi fick.
När vi kom till Valbo köpcenter i Gävle då var det tio minuter kvar till öppning och på dörren in stod en skylt, "Idag har vi stängt.". Nej då nu lurade jag er så stod det inte, utan så här stod det: Välkommen in, vi bjuder på kaffe medan ni väntar på öppning.
Den där Ingvar Kamprad är en snäll smålänning, han förstod att vi rest 14 mil och var kaffetörstiga. Och inte ett dugg snål, för kaffet är ju dyrt även för en dalkulla. Där sutto vi och sörpla, och såg fram emot några varv i butiken. Detta var absolut ingen måfå färd, utan planerad med lista skriven och artikelnummer.
Vi for in i några timmar, hittade allt från disktrasor, stekpanna, tavlor, glas, hyllplan till ett litet gossedjur (mus) för 9 kronor. Skitbilligt skulle yngsta sonen sagt.
När vi betalat och packat bilen till bristningsgränsen, då var det dags för lunch, kotlettrad med (Ratta´tå´), kan inte franska så jag förenklar och beaneas sås. Skitgott som yngsta sonen skulle sagt.

Hemma igen och monteringen startade, nu stod jag här med alla kartonger igen. Micke var på jobbet, och det var väl tur det för då kan plocka ur kassarna i lugn och ro utan att han frågar pris hela tiden. Jag svarar ju alltid att det var jäkligt billigt men minns inte exact. En kvinnotaktik som jag egentligen inte borde avslöja men den går hem nästan varje gång.
Mitt upp i all oredan stod det där vita vitrinskåpet som ingen i hela världen ville nappa på. Jag satt mej i soffan och funderade hur jag skulle bli av med det. Då travade jag över till grannen och frågade om hon ville ha ett skåp och det ville de. Sent igår kväll bar vi över det till dom.

Nu står hyllorna på plats, en lucka saknas för de var tillfälligt slut så jag får väl fara en tur till Ikea här framöver. *skratt*
Jag ska visa ungefär hur det blir, hängning av tavlor och slikt är inte klart .
IKEA I Love you, forever....utom när skruvar saknas, fast det gjorde det inte...

Tack för kaffet Ingvar.

Kommentarer

  • Anonym säger:

    DET BLEV JU SKITASNYGGT

    2009-05-13 | 10:13:44
  • Anette säger:

    Min mamma är lite intresserad av ditt skåp....

    2009-05-13 | 20:19:19
  • Mia säger:

    Anette: Skåpet bor hos grannen nu, tyvärr...

    2009-05-14 | 08:24:52
  • bröllopsbloggen säger:

    Hej, mitt sociala experiment bröllopsbloggen har nu funnits i en vecka och redan nu har tusentals besökt bloggen.

    Jag vill gifta mej min plånbok säger annat så nu är bröllopsbloggen startad där jag söker privat personer företag som kan hjälpa mej förverkliga min dröm...



    kan du hjälpa mej??

    kanske en länkning eller följa mej på min resa...

    allt räknas! tillsammans kanske vi lyckas



    kram

    2009-05-14 | 08:29:56
    Bloggadress: http://brollopsbloggen.webblogg.se/

Kommentera inlägget här: