Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

...kanske på Onsdag...

Kategori: Skitsnack

Om planerna håller så lutar det åt en tur till Gävle och Ikea på Onsdag. Jag vet att några skriker rätt ut av fasa när jag nämner affär eller Ikea. Jag skriker lite mer av glädje, för det är ett av de få varuhus som jag gillar att strosa runt på. Ofta då blir jag salig och drömmande, och jag gör vilda ommöbleringar inne i huvudet. Det blir fint i fantasin, men det är pengarna det hänger på.
Nu har jag sparat och gnetat länge, varit snål och unnat mej få grejer bara för att jag haft en soffa som mål. Nu är jag ganska nära, om gud vill mej väl och skorna håller.
Jag har fixat släpvagnschaufför (stackars svärfar, han kan köra dit med förbundna ögon), i morgon ska jag boka släpvagn. Har kollat på Ikeas hemsida och de har några på lager. Får väl kolla på onsdag också, så inte svärfarsan får skramla dit och hem med tomt släp. Det hade ju varit rackigt för honom.
Jo soffa ja, jag vet var min plats där kommer att bli, säjer inget nu utan när den är hopskruvad då inter jag mitt revir och förblir där. Säjer :"Dunk min plats, ett, två, tre."


Det blir troligen en byrå som jag kan stoppa alla otroligt många saker vi har. Jag är gift med en elektriker, dessutom är han en hamster eller en ekorre. Han samlar på allt ifall nödåren skulle återvända. Det är allt ifrån sladdar och kontakter, adaptrar och prylar.
 

Jag har en hel del saker som jag ska sälja också, eller vi, man kan ju inte samla på allt. Ute på altanen har jag prylar som jag lade där när jag hade min vindsröjning i höstas. Den röjningen är inte på långa vägar klar, fast påbörjad. Den fortsätter nu till våren.
 En loppis blir det, där jag ska sälja allsköns skrot som mina gamla kopparpannor, gamla plåtburkar, en tavla eller ett tryck som är signerat Lage Lindvall, tror jag han hette, den fick jag värderad till 1500 kr, en gammal brudkista med årtalet 1947, ja ni ser, och om jag får som jag vill ska jag sälja vårt vita vitrinskåp, jättefint, men jag har haft det så länge nu och behöver platsen till något mer brukbart. Jag använder nästan aldrig det som står inne i det skåpet, jag (vi) kan föresten sälja det som står där också, grogg glas och dyra kaffe koppar, hjälp vad onödiga saker. Och som grädde på moset ska jag kränga iväg en benvit servis troligen 50 tal med 94 delar. Jag hade behållt den om det gick att maskindiska, men så är inte fallet. hör av er om det är något ni behöver.
Nu köper jag en byrå till oss...


Här ska de nya minnena samlas med alla sladdar...

Kommentarer

  • vildhunden säger:

    "För mer information om sängvätning gå in på DryNites" (reklam).

    Undrar vad Ni gör i soffan? flin

    Jag brukar skynda mig genom varuhuset så fort det bara går, de gånger jag är dit. Kan vara irriterande mycket folk där och långa köer i kassan.

    ha en bra dag!

    2009-03-30 | 09:59:39
    Bloggadress: http://vildhunden.wordpress.com
  • carro säger:

    snygga prylar!!



    Du får ha en jätte bra dag!

    Hälsningar

    Carro

    2009-03-30 | 10:11:34
    Bloggadress: http://carrobruden.blogg.se/
  • Johnny säger:

    Neeeej.... ikea!!! Genast flaggar jag ångestens fana i topp och undrar - Har din Micke dödat någon blomma? Hehehe, skämt å sido - Hoppas du/ni hittar nån schysst soffa!

    Ha de bra!

    / Johnny

    2009-03-30 | 19:53:52
    Bloggadress: http://johnnysfiskeblogg.blogspot.com
  • Mia säger:

    Vildhunden: Ja du är rolig med din reklam...du han före Carro i kommentaren nedanför din...

    Vad vi gör i soffan? Jo vi ska göra det som man allmänt inte klarar i en Fiat 126, sitta och ligga, leta efter varandra.

    Långa köer har jag inget emot, min filosofi i en kö är att inse att det är den enda lugna stunden jag får den dagen. Kollar lite på taklamporna om något lysrör är trasigt.

    Däremot skruva ihop eländet sedan är värre, alltid fattas det något viktigt....

    Jonny: Att besöka Ikea är som att få något man längtat efter att få på kroken. En soffa på 125 kilo på en balanspirk, tänk så...då går det lättare.

    Vi kanske ses på Ikea någongång...

    2009-03-30 | 22:31:07

Kommentera inlägget här: