Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Far ända in i pipsvängen om ni så vill...

Kategori: Funderingar

Jag vet inte varför denna gamla religösa slagdänga kommer inrammlandes i huvudet, ni vet den där: "Jag ska fara upp till månen jag ska fara upp till mars....jag ska fara hem till Jesus han som är min bäste vän, jag ska fara ända hem till himelen...."
Jag trodde att bibelns Jesus bodde i neråt mellan östern, inte på månen. Vissa kan vara överallt och en annan som mej hinner inte vara på alla ställen. Så är jag heller ingen Jesus, men väl Maria, döpt till det. Maria var väl inte lika flexibel som den där Jesus, han som gick på vatten. Jag är ingen biblisk ikon, man hittar mej inte någonstans inte ens på avdelningen för kvarglömt gods på centralen, men Jesus hittar vi på månen. Skummt det där...

Jag strölyssnade för någon dag sedan på nyheterna. Erkännas skall att jag lyssnade inte ens på ett öra. Under påannonseringen för repotaget sade reportern att några resebyråer skulle börja sälja resor till månen.
Varför ? Vad finns det att se på resan dit, vad finns det att se på resan hem, vad finns det för upplevelser på månen som är värda att tala om för sina barn- och barnbarn. Jag tycker att det inte kan bli mer galet än så. Vad är vitsen , mer än att personen som köper resan får en chans att visa upp sin feta plånbok, visa att jag har minsann råd att resa till månen, sen om det är nåt att se var väl skit i samma.
 Fy hur det är och då tänker jag på alla familjer som inte ha råd att resa med barnen utanför kommungränsen, på alla de som aldrig varit på en semester. Det finns inget rim och reson i de rikas resor, det tror att de ska bräcka fattigfolket med en resa till månen. Vi vanliga ruskar på huvudet åt denna dårskap. För mej kunde de få en enkel resa in i en omloppsbana med en kaviartub. Där kunde de sitta och kika ner på jorden varv efter varv tills det tog slut.
Eller varför inte ett rör med Kavli´s Raketost, och en inspelad kasett med  Armstrong och Aldrin...
Kanske en sanering av rikefölket, skick upp dom i rymden, så slipp vi si dom....



Kommentarer


Kommentera inlägget här: