Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Det byggs, och rivs, det gasas, och bromsas samtidigt....

Kategori: Politik

För vilka bygger "vi" staden? Här duggar momenten och monumenten tätt, det är en tidsfråga innan de styrande gjuter bronsstatyer av sej själv och placerar de på de monumentala platser som gjutit bort den sociala tryggheten hos medborgarna. Att söka bekräftelse på ett ärligt sätt, är för mej det enda sanna. Att värna för att till varje pris för att välfärden måste ständigt förbättras, det är lika viktigt som ens rätt att få leva ett värdigt liv . Att aldrig glömma de människor som inte kan eller vågar föra sin talan, täcka upp de svaga i samhälle är för mej en hjärtefråga.
 Att bygga ett land, att bygga en stad, att bygga en trygghet görs inte med betong, grävskopor och kommunalrådens bandklippning. Vad är det för storherrsfasoner som spridit sej till arbetarrörelsens led?  Jag ser nu att det socialdemokratiska partiet i stan, tappat sitt fotfäste. Borta är den stabila grund som de en gång stod på, nu rämnar allt för dem. De finns mitt i allt detta kaos, de ser inget, de skjuter problemen framför sej, rycker på axlarna och önskar att något mirakel ska ske. Hur kunde de själva sätta sej mitt inne i den här situationen, jag ser det inte som något annat än oduglighet och inkompetens. De raserar det som de en gång byggde upp, de river sina egna visioner och ideal.
Nu har de tagit "Superalliansen" med sej i den sociala demolering som sker.

Att riva bort trygghet och en fast punkt i människors tillvaro tillhör inte ett demokratiskt tänkande, det en gång ganska förnuftiga tänket rör sej nu i ett panikartat kaos, då tankar och planer inte har ett uns balans eller förnuft i sej.
Det här håller inte längre.

Folk flyr från staden, skattebetalare har fått nog, de bosätter sej i kranskommunerna. De vill inte betala dyr kommunalskatt i en stad som inte kan erbjuda tryggehet som daghemsplatser, en väl fungerande skola med trygga lärare. En stad där det satsas på asfalt och betong, när de som behöver omsorg skriker ut sin ilska, de handikappade berövas på sin taltidning, de gamla får inte längre någon terapi, alla människor glöms bort, skyfflas undan.

Hör inte de styrande i Borlänge att det är åt helvete från allmänheten? Läser de inte i tidningarna vad som går att läsas om deras ansvar. Hör de inte att en stor del inte ställer upp på deras politik längre, hur kan det sk. arbetarpartiet nöja sej med att hålla superalliansen i handen, och vara sällskapsdamer i ett stort och dyrbart kafferep. Ja det är en av tusen frågor jag undrar över. Jag blir inte klok på det här, det räcker nu...



            "Pinocchio med lång näsa"

Kommentarer


Kommentera inlägget här: