Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Lite snabbt...

Kategori: Skitsnack

På den åttonde arbetsdagen kände hon sej trött och ryggvärken molade i raderna ovan kotlettraden. Ändock så kunde denna dag bli vändpunkten i livet, den som hon väntat på. Åter ett besök hos coachen, samtidigt som chefen på arbetsplatsen slet och drog i henne att komma till kontoret för att skriva under sin uppsägning. Aldrig hade hon varit så populär och uppvaktad av stormarknadskungen. Hon ville inte skriva på den idag på fredag, för den tiden kungen kunde på eftermiddagen hade hon slutat för dagen. Och skriva på uppsägningen på fritiden utan betalning hade hon inte en tanke på.

---

Noomi Rapace, tjejen som gestaltar Lisbeth Salander i nya storfräsarfilmen "Män som hatar kvinnor" efter Stieg Larssons bok, ser precis ut som den Lisbeth jag hade inne i huvudet när jag läste boken. Jag önskar att det intrycket bådar gott. Annars brukar jag inte vara pigg på att se filmatiseringarna efter böcker jag gillat. Det brukar slå fel eller också saknas det så mycket att filmerna blir hackade sönder och samman. Jag hoppas att Lisbeth och hennes mot och medspelare fyller upp önskan på topp.


---
Obama infriar löftet och stänger Guanta´namo fängelset inom ett år. Inte en dag för tidigt. Ett koncentrationsläger som är en skam för mänskligheten.En riktig rivstart . "En ny era."  säjer Hillary Clinton. Det man får hoppas är väl att USA inte fortsätter att konstruera egna koncentrationsläger i tortyranda. En rättslös inrättning som inte har haft något human tanke överhuvudtaget.

---

Vi får väl se om jag skriver på papperen idag, eller om jag håller kungen på sträckbänken någon dag till..
Om ni vill läsa vad Rektor Ove Raskknopp (eller vad han nu heter för omöjligt) skrivit på sin friskolas hemsida då ska ni gå in på: http://www.sebor.se
Scrolla ner en bit och se hur han inte skräder med orden.
Där får ni själv avgöra om han är en galen rektor eller om han är en trygg skolperson. Personligen skulle jag inte vilja sätta mitt barn under hans regi.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: