Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Schlager, pizza och ett tröskverk...

Kategori: Skitsnack

Många tidningar fylls nu med schlagersörja, en sådan hysteri och så många deltävlingar och så många olika och nya regler från år till år. Jag har inget intresse i tävlingen, inte heller musiken som presenteras. Jo för några år sedan var det en liten blygsam lärarinna ifrån Munkedal med och hennes egna låt tyckte jag om. Men idag är den glömd och lärarinnan jobbar troligtvis kvar som "fröken" i Bohuslän. Inte vet jag..
Det är ett stort mediaintresse i tävlingen, det är en maskeradbal, med tuttar och glitter. Det satsas på outfit och kreationer som ingen sett, och när låten sedan presenteras då vill jag bara gråta.
Den tävlingen är inget för mej i alla fall. Jag kan heller inte säja att den var bättre förr.
Hur blir det efter finalen? Jo besvikelsen är stor över att något land långt i fjärran östern vunnit. Vi är långt ifrån varandra i Eu.



---
Pizza SM är avgjord nu åker Hazzam till barcelona och tävlar där med sin skapelse innehållande  Strutsfile´, mango, röd chili och kiwisås. Jag håller mej till Forssa special med oxfile, paprika och beanese sås, den är god nog för mej.
Strutsen får springa dit den vill...



---

---Jag gjorde ren min sons glasögon nu på morgonen, det var mycket mat i dom...

---

Nu börjar snön snöa ymmnigt, mannaminnesstormen kanske ändå är i antågande. Jag vet var skyffeln står, jag har en ledig helg och då kan jag väl stå härutanför och skyffla snö och tala med grannen.

---

En sak som jag tycker är märklig är att när jag ska köpa någon speciell sak, då finns det inte att uppbringa i hela stan. Vi har ett stort kadaver till skrivare med en onödig fax, som aldrig har användts. det skulle ha varit scanner och det skulle gå att kopiera men dessa tjänster är ur tjänst. Hela tiden har den varit ett krångelskrälle som fått en hel del okvädesyttringar.
Jag tänkte att köpa en billig skrivare/ scanner, nästan alltid syns annonser om sådana för 299:- -399:-. Nu när jag tänkte köpa finns inte en enda annons, någonstans. Just nu skulle jag faktiskt behöva en sådan, för betyg och texter.
Snart provar jag på soptippen...


---

Tidigare i år hade jag en ide´att öppna en Fairtrade butik i centrum, men nu har den ide´n blivit upptagen. Så är det när man inte har kapital på banken och pluring i pluskan. Då hinner andra före. Men tanken var i alla fall god och kunde ha gått vägen.
Det är inget jag är ledsen över, för jag ska ju göra "karriär" nu efter jag slutat mitt nuvarande jobb

---

Februari är för mej en månad som är onödig, jag väntar alltid på vårmånaderna då. Dessutom innehåller månaden bara 28 dagar och i princip så är Februari en dyrare månad att bo i, för att i stället betala för 30 eller 31 dagar så ska samma summa in på 28 dagar, lite bättre känns det när det är skottår. Då blir det mer som en kompromiss.
Visserligen är det fettisdagen och sånt, fast den tisdagen verkar nästan vara året runt nu förtiden. Det säljs semlor i parti och minut jämt, och med saffran i. Alla hjärtans dag för oss obotliga romantiker, då smöras det med gele´hjärtan och blombuketten den köper jag hem själv för säkerhets skull.


---

Min nya blogg och överflyttningen av inlägg går inte så fort. Det blir lite då och då, tiden går inte riktigt ihop. Som jag sa innan så är inte Februari någon särskild insirationsmånad för mej. Den är lika trist som November men med lite mera ljus.


---

Kommentarer


Kommentera inlägget här: