Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Jag gillar er, ni mina arbetskamrater...

Kategori: Arbete

Jag vet att många av mina arbetskamrater följer mina eskapader och äventyr, jag vet att en del läser bloggen. Ni har liksom mej funderat många gånger vad det är som händer och pågår.
Jag anar även att någon chef varit här och skummat igenom texten, och det tycker jag är bra. För hur det än är så är ingen av oss arbetstagare idioter, utan vi är förnuftiga, kloka och alltför lojala den personalpolitik som förs idag på en arbetsplats i Sverige. Det ni kanske inte inser är att även kunder märker av hur personal mår. För de är inte heller stuvade bakom ett spenat fat. Vi som jobbar där får dagligen höra kritik och missnöjsamhet från dem, de är inte längre nöjda. De frågar oss vad det är som sker? Och ärligt nu säjer jag det att det är ingen lögn. De skriver brev och lägger i "tyck till lådan" för att få tillbaka det som en gång var.
Frågan jag ställer mej i detta läge är, hur tror ni att koncernen ska kunna vända en trend uppåt när missnöjet bland kunder gror och personalen mår dåligt på grund av all orättvisa som pågår dagligen på arbetsplatsen. Den chansningen kommer att falera, totalt. Tyvärr så har ni kört allt förtroende i botten och ingen litar på det som säjs. Av sex chefer platsar en, en som är sympatisk men tyvärr ganska ensam i sitt tänkande. Denne är en joker, som måste följa gängse "rutiner" för att inte falla ur den uppgjorda ramen.
Att tala om vad man tycker på arbetsplatsen, vågar ingen göra, ej heller ha egna idee´r, detta slås tillbaka med en kniv i ryggen med motiveringen att jag agerar negativt eller är en bråkmakare. Det enda många begär är att deras rätt till mertid och att las listor följs, samt att de fackliga lagarna följs, de lagar som gäller lika mycket som vanliga trafikregler.

Det är sorgligt att man vill trycka ner kvinnor på en arbetsplats likt det som skett, var finns värdegrunden, hur värderas en medarbetare.

Jag beundrar mina arbetskamrater, jag tycker att de som arbetar, sliter och ställer upp i denna orimliga miljö är värda tusen gånger bättre förhållande, med chefer som gör själ för sin titel och lön. Ni alla tjejer och kvinnor, ni kommer alltid vara en del av mitt liv, tillsammans med er finns det många roliga minnen och episoder. Hur många gånger har vi ändå inte kunnat skrattat med varandra i allt allvar. Ni är värda all ros och beröm, ni är värda allt.
Om jag hade kunnat trolla så hade jag gjort vilken trollkonst ni än bett mej om, nu besitter jag inte dessa krafter, jag älskar er och önskar att ni snart ser något som kan göra allt bättre för er och er framtid.

Jag går ut med rak rygg, även om jag aldrig kommer att finnas på arbetsplatsen med er mer, så kommer jag att finnas ändå. Tack för alla roliga år vi haft, men allt får ett slut och anledningen är totalt inkompetenta chefer, från hög och låg nivå. Maken till elände har jag sällan skådat...


 

Kommentarer

  • Anette säger:

    Härligt med människor som törs stå för sina åsikter!!!

    2009-02-21 | 12:28:04
  • Mia säger:

    Anette: Tack, mina åsikter ang arbetsplatsen kan ingen rucka på. Du är också en härlig människa som vågar stå för det du säjer, en kämpe som behövs..Kram

    2009-02-22 | 10:54:38
  • storabh säger:

    Jag tror inte chefen läser min blogg. Det kan han få göra om ett halvår, om han finns kvar då.

    2009-02-22 | 14:30:13
    Bloggadress: http://storabh.wordpress.com
  • Mia säger:

    storabh: Hur ska jag tolka det

    Har du också lust att få ur dej lite...?
    s*

    2009-02-23 | 08:52:54
  • Urban & Åsa säger:

    Fantastiskt, helt fantastiskt. Jag skrattar så tårana rinner, en bild på sex "puckon" genialt. Så många fantastiska människor som jobbar på Coop, men ej uppskattas.



    //Urban

    2009-02-24 | 21:00:05
  • Marie C säger:

    Ujuj, jag skulle ju bara kolla in din blogg lite, för första gången faktiskt... Och detta inlägget gjorde mig nästan tårögd, känner igen och känner som du skriver! Saknar arbetskamraterna!

    Kramar

    2009-02-24 | 23:43:30
  • Mia säger:

    Urban& Åsa: Den bästa symbolen jag kunde hitta var 6 puckon. Det är synd att de inte tar hand om den kompetens som finns, arbetstagaren är grovt underskattad och inte värderad. Nu är det i alla fall över och skönt samt befriande är det. Jag går vidare..



    MarieC: Det är ju klart att du från och med Nu lägger bloggen i dina favoriter*

    Visst är det så att jag och du saknar en massa arbetskamrater, men den kamratskap vi har haft och som kommer att bestå kan de aldrig ta i från oss, eller hur?

    2009-02-25 | 09:25:36
  • ronja säger:

    ja,håller med men ändå så saknar man skiten :)

    2009-02-25 | 09:32:48
  • Mia säger:

    Ronja: Dåliga vanor kan man bota sej ifrån...

    Jag tror att du saknar dina arbetskamrater. Du kommer att få flera hundra nya jobbarkompisar och alldeles övertygad om att de chefer du får absolut inte kan bli sämre än de du haft. Vänta bara så får du se...hur det kan vara på andra jobb, när du får lite att jämföra med. Kram

    2009-02-25 | 13:33:03
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/

Kommentera inlägget här: