Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

En bra början, fastän snorig...

Kategori: Vardag

Här fans det ingen ro för sovmorgon, skuttade upp av glädje även fast en dunderförkylning satt hårt inne i huvud och kropp. Öronen molade, halsen värkte och näsan rann. En glädjedag, inte behöva att ringa att sjukskriva sej till stormaknadschef+ Previa+avdelningschef. Utan bara få vara sjuk i lugn och ro. Inget trams med någon sjukkassa. Trots förkylningen så var jag komplett och nöjd. Kunde dagen börja bättre?

---
Igår när jag var och hämtade de goda pizzorna på pizzerian pratade jag med ägaren. Vi brukar alltid slå oss i slang och tala om världsliga ting. Skratta åt något tokigt, fråga hur det är. Han undrade om jag jobbade kvar ute på Soop. Jag berättade om att jag slutat samma dag, och att jag tagit deras "generösa" erbjudande om att säjas upp med sex månadslöner, då sa han med sin brytning.
"Då är du en liten fallskärmskvinna nu?"
Jag skrattade och fyllde i " Att med den lilla fallskärmen så skulle jag troligen dö efter halva färden neråt.."
Nu blir man väl kallad för fallskärmskvinna i framtiden eller åtminstone i några månader. Men vad gör det, jag är i alla fall ingen liten knubbsäl som söker ett befintligt isflak i dessa globalaväxthustider.

---

Igår då jag gick ut ur personalingången för sista gången, hade ingen chef sagt exempelvis "Hej då...". Ärligt så hade jag inte förväntat mej det heller. Men som en "solidarisk arbetskamrat" sa : "Tycker du att det är så konstigt efter allt du skrivit i din blogg..."
Jag svarade med: "Det spelar ingen roll om man hatar eller älskar den anställda, om någon jobbat i en vecka eller i dryga 10 år. Det tillhör normalt folkvett, att säja hejdå, annars är man inte vidare lyckad att ikläda sej i chefskostymen."
Höga odds på att det går upp ett och annat där en dag också. Man kan bara leva i den rosa drömmen en period, sedan går den över.

---

Jag är glad att kunna säja det här efter mitt morgonkaffe, jag går och lägger mej en stund till och läser på min nya Karin Fossum "Den onda viljan". Där hoppar en psykiskt sjuk man ur båten, ner i en tjärn och drunknar medan hans kamrater sitter kvar i båten utan att vara behjälpliga eller ens ett försök att rädda honom. Det känns som om att den boken bär på ett viktigt budskap.

---
Min första befriande dag på cirka ungefär hundra år, nu ska här prioriteras...
Denna dag fann jag även lyckan i att kunna betala mina räkningar, visst är det konstigt?

---
Ett annat lästips är "Psykopatiska Chefer -lika farliga som charmiga" skriven av Lars- Ove
Tunbrå. Jag ska läsa om den när distansen blivit tydligare.



Kommentarer

  • storabh säger:

    Om ett halvår vandrar jag ut från lönearbete!

    2009-02-25 | 19:39:35
    Bloggadress: http://storabh.wordpress.com
  • Mia säger:

    storabh: Ja då får vi väl stå på perrongen och titta då stockholmståget går förbi...

    2009-02-25 | 21:31:44
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/

Kommentera inlägget här: