Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Coop, i morgon får ni säja upp mej...

Kategori: Arbete

I morgon eftermiddag har jag bokat tid hos stormarknadschefen för att han och hans företag ska få min underskrift på uppsägningspapperet. Jag och klubbordföranden går in och får det gjort, på tisdag den 24/2 då gör jag min absolut sista dag hos Coop någonsin. Och jag lovar att jag aldrig mer ska bistå er med en krona, för jag ska aldrig mer sposra en fallskärm åt någon odugling som efter några månader får sparken. Min tid som kund och anställd hos koperationen är för all tid förbi. Jag har varit lojal, jag har varit flitig, jag har nästan jobbat ihjäl mej somliga perioder. Jag har ställt upp på övertid, jag har varit en duktig säljare med bra kunskaper om det jag jobbat med. Det enda man har blivit under åren är upptuktad av en psykopat till avdelnings chef, som är duktig på att skryta om sej själv och snacka skit om sina medarbetare.

Min tid med dej är slut nu och när jag går ut på tisdag då är du borta ur mitt huvud för evigt, du är inte ens ett minne.
Jag hoppas att du en dag inser vilken sorts (avd.) chef du är och att du får samvetskval för att du fick en medarbetare att gråta under nästan två timmar då du hade ett medarbetarsamtal med henne. Då du talade om att hon borde söka en psykolog, eller kanske säja upp sej. Tyvärr hade hon inget vittne till händelsen.
 Alltid har du haft slagpåsar under åren, som du personligen kränkt, bara för att du mår taskigt själv. Du har gått igenom ett register och jag har alltid gissat rätt vilken nästa skulle bli. Jag har nästa klar också, så det visar sej. Skämmas borde du göra. Du har inte vunnit, utan du har visat dej vara en vek och osäker människa. Jag hoppas du ändrar dej för din egen skull.


Att slippa dej är en skänk från ovan och att jag äntligen till slut med annan gammal arbetskamrats hjälp fick mej att inse sanningen. Den arbetskamraten gick vidare till ett annat jobb för ett år sedan snart och mår alldeles ypperligt.
I en bloggkommentar runt jul tipsade han mej om en bok, som heter "Finn din egen polstjärna" skriven av Martha Beck, där fann jag de slutliga svaren. Tack kära Stefan vi ska fira med middag om du vill med gänget. Jag är faktiskt på god väg att hitta polstjärnan, jag vet var den är, och jag vet hur jag ska hitta dit.

Självklart kommer jag att sakna en hel del arbetskamrater, men det är som jag säjer att jag ska inte gå och dö, jag ska bara sluta på Coop och slippa den taskiga personalpolitiken och stämningen. A piece of cake...

"Släng dom band och bojor som vill binda dej
                                  det finns ingen längre som kan hindra dej...." (B. Afzelius)


---

Jag har alltid undrat om man röker i en majspipa med frenesi så värmen blir hög, poppar det fram popcorn från piphuvudet då....

...

Nu längtar jag till en lång, varm och skön vår, då jag kan sitta ute och rulla lite på tummarna, vicka på tårna och sjunga glada sånger medan gräset spirar.
Just nu så känner jag en oförklarlig inre harmoni, och ni ska bara veta att när jag körde hem denna kväll så hade jag mungiporna långt upp i hårfästet. Jag var så otroligt lättad.
Skit på er Coop...
 


Jag vet att det kommer att Googlas från coop,
men som sagt jag ska varken säja namnet eller besöka firman efter sista dagen. Ni behöver inte porta mej...

Kommentarer

  • Leif Lindström säger:

    Heja Mia, du är bäst.

    Funderingen över majspipan va bra.

    2009-02-17 | 21:22:56
    Bloggadress: http://vanster58.wordpress.com/
  • storabh säger:

    Det var modigt skrivet.

    2009-02-17 | 22:38:25
    Bloggadress: http://storabh.wordpress.com
  • F.D lc säger:

    Önskar dig ett gott liv framgent,jag var också en gång anställd i samma företag så jag vet rutinerna. Ha det bra i ditt framtida liv,vi syns.

    2009-02-18 | 00:04:29
  • emelie säger:

    Skönt att du också slutar där, precis som mamma. Jävla skitställer är precis vad det är. Du är värd så mycket mer.

    2009-02-18 | 00:08:56
    Bloggadress: http://kinesnamn.blogg.se/
  • Mia säger:

    Leif: Tack, det där med majspipan brukar poppa upp i huvudet ibland...:)



    Storabh:Jag är övertygad att det är modet som får den lilla människan att överleva.

    Jag har försökt att knipa igen under åren, men sanningen måste blottas. Några går kvar och tvingas utstå det som pågår, men det är deras beslut.

    Skönt känns det nu i alla fall...



    F:D lc: Ja nu kan jag gå vidare och det finns inget som jag tar mej för som kan bli sämre än det jag haft..



    Emilie: Jag har väntat några år på chansen, och nu är jag äntligen framme. Kram från mej till dej och din mamma...

    2009-02-18 | 09:17:57
  • Pierre säger:

    Att den avd. chefen inte fått stryk?

    Hadde jag jobbat där så lovar jag att jag hade ställt honom i ett hörn och undrat vad fan han håller på med.

    Det har du kanske gjort? men det kanske inte hjälper.

    Hejar på dig.

    Har du något nytt jobb på gång?

    2009-02-18 | 11:17:50
    Bloggadress: http://team-nappet.blogspot.com
  • Mia säger:

    Pierre: "Den där" avd chefen är en kvinna...Sådana får man inte slå, annars hade hon nog åkt i backen för längesedan...

    Inget nytt jobb, men ska läsa behandlingsassistent till hösten, förhoppningsvis. Allt kan bara bli bättre nu. Tvivlar inte en sekund på det...

    Ha det bra...Hälsa...

    2009-02-18 | 19:02:25

Kommentera inlägget här: