Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Några tankar i vintertid...

Kategori: Skitsnack

Som en påminnelse denna tidiga morgon innan jag ska till jobbet är, har ni alla ställt tillbaka klockan en timme? Det kan vara lite lurigt det där. Den kända töntiga ramsan "På våren ställer vi fram trädgårdsmöblerna och på hösten ställer vi tillbaka trädgårdsmöblerna" är ganska bra. Om man inte ställer frågan om vad det har med klockan att göra förstås, trädgårdsmöblerna då.

Bard och Lindberg har blivit partivänner, alltså Camilla Lindberg. Folkpartisten som fick ett ansikte i omrösningen om FRA lagen. Den modiga kvinnan som sa Nej. Det gjorde hon bra, men snäll som jag kan vara går jag inte in på andra dumheter som "La Camilla" sagt. Ja Alexender Bard är ju en ganska färgstark person. musiker, företagare och debattör.
ja dom kan behöva färg och kraft i det partiet minsann.

I går kväll och i natt har det stormat något otroligt, jag tittade ut i morse på min björk utanför fönstret och den är en referensmätare där jag ser vår, sommar, höst och den defenetiva vinter. Två löv hängde kvar i den vedstinna växten och det betyder nu att vintern är här. Vi har ju förberett oss med att dra tillbaka klockan. Nästa moment är att luvan ska dras ner över öronen och långkalsongerna ska prepareras. Ulrik hette stormen. Den fick mej att tro att altantaket skulle släppa ifrån sin fästanordning ett bra tag. Taket är kvar. Vi får se om Coop kan tänkas har blåst bort ifrån sitt öppna läge därute på åkern. Då åker jag hem igen och kryper under täcket. Nu börjar jag att tänka på vinterdäck...

Med lite knark i kroppen tror en del att berg kan lyftas och att man får en osynlighetsmantel. I går kväll hade vi oväntat besök ute på jobbet. Vi bjöd inte på Gevalia ej heller någon chans för dem att få med sej 5 stycken platt- tv, Soda Streamer ett antal inspelningsbara DVD:n. Ja på en vagn med varor för ca 40.000:- gick de ut i uteträdgården med vagnen och skulle titta på ljung och gravkransar. Vi hade en civilklädd tjej ute där hela tiden, medan de väntade på att få syna kransarna i lugn och ro. Polisen ringdes in, men de knorrade att vi inte hade bevis att de tagit något, och att de inte hade någon patrull. De frågade varför vi trodde att grabbarna hade något "fuffens" för sej. Men Hjälp... Vi dumma affärsanställda, vi fattar inget vi. Vi vet att ingen tjuv har en stämpel i pannan med ordet "Tjuv", men kanske i papperen.
Polisen kom till slut och tog dem på parkeringen, efter ett tag kom även fler poliser och pike´ bussen (heter det picke´eller pike´n *skratt*) Tjuvarna som eventuellt gjorde något "fuffens" och hade  varor för 40.000:- på vagnen var nog lite kriminella trots allt. Det är jobbigt när de kommer in och är drogade, man måste backa och vara beredd. Själv hade jag en kofot i beredskap.
Det var bara lite om en helt vanlig dag på jobbet...

Snackat i veckan: En del gubbar och tanter 60 +, tycker att porrklubbar fyller en funktion. De skulle förhindra våldtäkt..
Hur då? Genom att se någon trött 20 åring dansa i nätstrumpa?
Vilka ska jobba på klubben? Deras barnbarn? Grannens eller arbetskamratens tonåring? Eller ska vi importera villiga ifrån öststaterna, är läget bättre då?
En vän och kompanjon fyllde i under diskussionen: "Tror ni att 10 porklubbar i Stjärnsund hade hindrat Engla mordet?"
För 60 åringar är en porrklubb något väldigt hemligt som kan ta sej an de kåtaste varelser och gå in och göra en social välgärning.
Våldtäkter handlar nog om annat än en porrklubb som blinkar med kulörta lyktor. Täckmantel kallar jag det, sen kommer väl 1000000000000miljoner besökare in och talar om att jag är en torrf...., men det finns det bot mot.
Synen på kvinnan är skev hos en del.

I veckan har den 25 åriga sonen varit hos oss och lånat tvättmaskinen. Det är bra att dom försöker. Att tvätta en ulltröja på 40 grader och med 1600 varv är inget jag rekommenderar till andra 25 åringar. Tröjan blir inte snygg, den tappar form, och lite av storleken också. Den tröjan kan säkert bli ett bra arbetsmaterial för Tovningsklubben ( Gubben Vid Rämen).

I veckan kunde man läsa att det är bra att fisa, rent av hälsosamt, inte för omgivningen men för sitt eget välbefinnande. Tänk på dej själv syndromet. Jo fisningen är bra och stabiliserar blodtrycket. Min man har inget högt sådant, och nu förstår jag varför han är kärnfrisk. Personligen medicinerar jag mot högt blodtryck. Men tänker att det borde jag kanske skita i...

                                                                                                                        

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Tovningsklubben hälsar och tackar!

    Du måste snart gör ett besök på gubbarnas Adult Club! Där dansar bara pigga kärringar... :)

    2008-10-27 | 15:23:39
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Elina säger:

    Hej! tack för titten och tipset!

    De ska jag verkligen börja med.. att jag inte har kommit på de :P

    2008-10-28 | 09:26:58
  • Mia säger:

    Gubben:

    Jag kommer till klubben med "Honolulukjol"

    Dansa kan jag inte, men pigg är jag...



    Elin: Hoppas jag får se en snygg tatoo på bild framöver...

    2008-10-28 | 12:12:30
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/

Kommentera inlägget här: