Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Lars, det är din tur nu...

Kategori: Politik

Lars sjöng i duschen denna morgon så kakelplattorna kom in i en svängning, megaHertz kallas det. Han visste redan innan han öppnade munnen att han inte var den killen som kunde ge skönsången ett namn på världskartan. Men grovt och beslutsamt hördes en sång som Monica Törnell Tidigare hade sjungit in på vinyl:

"Kom håll mej hårt, känn dej hemma,
stäng sakta dörren nu så är du snäll.
Kom tätt intill mej..."

Mona hade öppnat dörren på glänt, hon var på grund av massiva protester tvungen att göra en rockard i sitt utspel, hennes dåliga morgonhumör hade inte gått hem i gårdarna hos socialdemokraterna.
Lars var nöjd med utvecklingen, naturligtvis fick han ett helt nytt och ett bättre förhandlingsläge som det såg ut nu. Tänk att hennes dåliga strategi inte köptes av hennes likar, tänkte Lars. " Kors nu vänder vindarna" sade prästsonen stolt för sej själv, medan kaffebryggaren puttrade och ägget hade kokat sönder.
Lars slog sej ner vid köksbordet och läste artikeln han hade skrivit i Svenska Dagbladet. "Den blev riktigt  bra", mumlade han medan han tuggade.
Han funderade på de sista dagarnas turbulens, hur tidningarna verkligen hade lagt fram Sahlins utspel, och hon hade inte en poäng i från vänstersidan. Bara alliansen log och välkomnade hennes schack matt drag.
Bättre kunde det inte bli för vänsterpartiet, tänkte Lars. Vi har fått så mycket positivt gensvar och pressen har inte skrivit så här mycket om partiet på länge. Nu har vi klivit fram en bit, vi står fast att vi är ett arbetarvänligt parti. Vi sviker inte våra ideal.
Idag tog Lars på sej Jeans och sin beiga jacka, gick nerför trappan, hejade glatt på grannen. Väl ute kändes höstluften skön i lungorna. Lukten hade blivit en annan sedan han slutade röka, förvisso hade han gått upp 12 kilo sedan han slutade. Men smaken och lukten hade avsevärt förbättrats. Stockholms Stad hade städat bort alla fimpar runt portuppgången och alla lik var borta.
Lars liksom skuttade fram på trottoaren till mötet med Mona, de röda höstlöven virvlade symboliskt runt honom och visade att något lillebrors beteende inte skulle komma på fråga.
"Idag är det jag som styr och leder samtalet..."

Kommentarer


Kommentera inlägget här: