Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Det brinner runt mej...

Kategori: Samhälle

Efter en genomkörare som förra inlägget känns det som man blir matt i hela kroppen och har svårt att komma tillbaka till vardagen med normal andning. Det finns en hel det som snurrar uppe i skallen samtidigt som man ska känna en falsk trygghet inför det man gör.

Vi i våra kvarter har haft påhälningar av någon som sätter eld på byggnader. På vågmästargatan har de haft utryckning två gånger på kort tid och släckt bränder. Det är 200 meter ifrån där vi bor. Det känns fruktansvärt om det är någon idiot som går runt här och sätter eld på kåkar och bodar. Vi har uppmanat varandra att vara uppmärksamma och ifrågasätta minsta avvikelse, och slå en lov ¨å och då i soprum och externa byggnader. Om det är någon som medvetet går och eldar i ett folktätt villakvarter då hoppas jag att h*n är fast snart.

Igår inträffade en ny skottlossning i staden, det är dystret att kriminaliteten har blivit så grov. Det finns ingen nåd för någon, utan ett skott eller kniv är vapen som går hem i kretsarna där det florerar droger. Där det florerar droger och alkohol där föds kriminaliteten. ett ganska enkelt svar på en svår fråga.
Ytterligare ett våldsdåd har hunnit ske innan jag vaknade i morse. En person har blivit svårt knivskuren och ligger på lasarettet.

Jag vet att flertalet av våra ungdomar i staden mår skit, och ingen hjälp finns för dem. I en sstad där droger och alkohol är vardagsmat och tydligt ger utslag skulle det byggas upp ett beroendecenter där all tillgänglig hjälp fanns och där konsekvenserna för drogernas verkan belystes. Droganvändandet ökar och flertalet ruskar på huvudet.
Det kostar samhället mer att låta detta fortgå än att satsa på vård. Missbrukar antalet kommer stadigt att öka framöver.

I alla fall känns det i dagsläget som det skulle inte göra något om det kom en eller flera nyheter där det fanns glädje och skratt i.
Jag skulle anammat den genast. just nu känns det mesta skit, fast chefen är ledig förstås, hmmm...*s*

Kommentarer


Kommentera inlägget här: