Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Mona, men va pysslar du med...

Kategori: Politik

Mona tar sej ton i duschen en tidig morgon hon sjunger på Ramels gamla visa:

"Dom får inte vara med i våran syförening mer,
jag säjer bara det
Så virkar vi vidare i Boogie Woogie takt."

Hon öppnar garderoben för att ta den svarta kavajen med tillhörande kjol, liket i garderoben vinkar lamlöst när hon stänger dörren. Strumpbyxorna är kanska lite trånga, storlek 38 har plötsligt blivit för små. "Alltför många räkmackor sätter sej både här och där", tänker hon. Oppsan, där gick en maska, nagellack på för att hindra en spridning och en kommande katastrof. Vidare bläddrar hon i sin agenda, där några tråkiga möten väntar.
Mona är nu ganska röksugen, nikotinsuget bränner i kroppen. På med skor och ytterkläder, frukosten hoppar hon över, trots att hon vet hur hon blir utan mat. Grinig och på ett fasligt humör.
Ute på trappan tänder hon dagens första cigarett, ett djupt halsbloss som kittlar till i flimmerhåren. En host attack som kommer djupt nerifrån lungan, sedan två snabba halsbloss och då sprider sej giftet långsamt i kroppen och ett toxic lugn kommer äntligen.
                                
Hon kikar ner mot stengången, där har ogräset slagit rot. "Jävla ogräs.." muttrar hon. Fimpen kastas in i Rhododendronbusken, där får den ligga och pyra med de andra förbrukade fimparna. Hon går ner på gången och böjer sej ner, drar upp tuvor med gräsrotsnivå rötter, rycker våldsamt upp dem och kastar dem in i häcken. Efter några steg ser hon några maskrosor som klarat den första nattfrosten, de är ett ogräs som verkligen biter sej fast. Dessa plockas och hon ser symboliken i dessa blommor och tänker, så här får det bli.
"Vänsterpartiet ska kastas ut, vi har ingen nytta av Ohly och hans nej säjare, vi ska bara samarbeta med Miljöpartiet, för dom är så snälla, dessutom har dom högeråsikter i många frågor."


Jag skulle kunna fortsätta att nida hur länge som helst, men varför. Jag undrar bara var arbetarpartiet Socialdemokraterna tog vägen. Jag undrar varför man säljer sej till högern, blottar sin strupe och ger bort sina ideal.
Jag är otroligt chockad över att man lämnar sin politik och säljer ut sej.
Nej ni kommer inte att vinna något val tillsammans med Miljöpartiet, tyvärr. Och är förtvivlad att ni inte inser det. Bara idag så förlorar ni sympatisörer på det spel ni spelar. Idag har sossarna fackföreningarna emot sej, varannan sosse mfl.
Idag har många fler tappat sitt förtroende för Mona, som enligt många har begått ett stort misstag. Det är bara att beklaga.
Idag skriver Göran Greider i Dalademokraten följande på ledarsidan

                        
                        

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Haha! Såg just att hon ändrat sig...

    Trevlig helg!

    2008-10-10 | 19:30:18
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Gubben: Nja inte riktigt, hon kan diskutera, sedan vill hon att v ska ställa upp på saker...Nej riktigt bra är det inte. Bara en halv pudel som AB skriver/Trevlig helg uppe i bergen..

    2008-10-10 | 22:25:50
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/
  • Magnus Andersson säger:

    Det är inte Povel Ramel som har skrivit ”Syföreningsboogie”, utan hans kollega Ulf Peder Olrog.

    2009-12-02 | 02:07:15

Kommentera inlägget här: