Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Skär Torsdag, Lång Fredag, Fet Lördag, Kort Söndag,Blå Måndag....

Kategori: Mat

Nu är det påsk igen, nu ska vi fira jesus död, nu ska vi gynna handlarna, nu ska vi äta tonvis med godis till tandläkarnas förtret, nu ska ännu en överdimensionerad helg ta sin början. Nu börjar festen för vem?
Att en ledighet för många känns skön, det förstår man, men all krängning av mat och godis är en sed som våra handlare har sett som en chans att öka försäljningen. Vi inom handeln vi är inte lediga, våra arbetstider är till 22.00 alla dagar, de handelsanställdas små barn är utplacerade hos barnvakter ifall båda föräldrarna jobbar.
Jag personligen tycker att storhelgernas vansinnes rusning i butiker är ett sjukt försäljarknep som kunden köper rakt av.
Jag själv ska sälja påskbrädor, påskskruv och påskvitvaror. Det behövs lite specialvaror hos folk och fä nu när det är påsk. Vi får nog en hel del att göra fast vi inte säljer mat. Folk vill väl olja altaner i snöstorm, de ska så ett frö till våren.

Jag hade hellre önskat att få vara ledig och ta kvasten till Blåkulla, där samlas häxorna får sitt årliga samkväm. Jag vet var det ligger, jag har varit där. Det ligger utanför Mellbystrand i Halland. Där är påsken lugn fastän det har samlats så många häxor, där är det gemenskap och kokning av soppor som står på programmet.

Nu skapar vi oss en anledning att äta, vi tar storhelgerna som en ursäkt att få proppa i oss fet mat och godis. Jul, påsk, midsommar, pingst, Kristi Himmelfärdsdag, Fettisdag och Alla Helgonsdag. Kanske lite tårta på Nationaldagen 6 Juni. Vidare kanske vi ska ha en storfest på Börjes namnsdag. Sverige har också anammat Tyskarnas Oktoberfest, då vi ska dricka öl. Undrar vilken nästa mathelg kommer att bli?

                         image169

Kommentarer


Kommentera inlägget här: