Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Jonas - Min Hjälte - En ung man med åsikt...

Kategori: Samhälle

Du pch ditt engagemang tillsammans med Borlängebor mot rasism gör mej varm inombords. Jag värderar dina medmänskliga insatser högt. Jag beundrar dej för att du vågar visa ditt mod, trots att du fruktar och är rädd många gånger. Jag ser upp till dej som vågar stå för dina humana åsikter och kämpar mot de destruktiva krafter som finns i samhället, du strider mot nasismen som oroar som en varböld i landet. Du är en ung och modig man, du följer det som är rätt, du viker dej inte en tum för det som är ont. Du vågar kämpa. Tack för att sådana som du finns, du stärker och ger kraft.

Du står gjuten kvar och försvarar dina åsikter trots grova hot och påhopp. Du visar det som vi alla måste stå bakom att bekämpa främlingsfientligheten och alla människors lika värde. Du suddar ut fientligt klotter, du rycker ner fientliga skyltar. Jonas, världen vore snål utan dej.

I vintras var jag på ett 5 i 12 möte där du talade, runt mötet virvlade de onda krafterna, det var ett hotfullt inslag på denna fredliga demonstration. De fotograferade dej, du vände dej mot dem och sträckte ut armarna och visade vad du stod för. Dessa vilsna män som var hotfulla gav mej rysningar i kroppen, samtidigt tänkte jag att dom har en familj som älskar dom.

Idag har Borlänge Tidning ett repotage om dej och ditt mod där berättar du att genom att sprida kunskap och information kan vi få bukt på nya medlemmar till dessa destruktiva rörelser. Vi måste bekämpa tillväxten så inte dessa tistlar slår rot på fler ställen. Jonas du är en klok ung man, du berör i mitt hjärta.

                                 image160

Kommentarer

  • Jari säger:

    Det var fint skrivet Mia. Han har medvetet och med öppna ögon gett sitt ansikte för motståndet mot rasismen. Fler borde ha modet att göra det samma, det kommer sakteligen. Han är beundransvärd för det han gör och han står för det hela vägen.

    2008-03-12 | 09:02:19
  • Jonas Rydberg säger:

    Tack Mia!
    Min far länkade till din blogg och dina ord berör mig.

    Jag annser mig bara göra det som någon måste göra och alla borde.

    och det är stödet från människor jag inte känner, sammt vetskapen om att jag drar mitt strå till att göra borlänge till en lite trevligar stad att bo i som får mig att göra det jag gör.

    2008-03-12 | 09:39:39
  • Mia säger:

    Jari: Ja du har en grabb att var stolt över.
    Jag beundrar honom.

    Jonas: Du är värd allt stöd, världen behöver många fler med ditt mod och kurage. Jag står alltid vid din sida./Kram

    2008-03-12 | 09:50:04
  • Gubben säger:

    Ja, verkligen!!!

    2008-03-12 | 09:57:01
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Leif Lindström säger:

    Stå på dig Jonas!
    Vi är många som beundrar dig.

    2008-03-12 | 13:20:44
  • Anonym säger:

    Strongt Jonas!
    Borlänge behöver fler som dig.
    Micke.S

    2008-03-12 | 21:36:36
    Bloggadress: http://fiskeborlange.blogg.se

Kommentera inlägget här: