Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

En morgon gryr - varje dag...

Kategori: Vardag

En morgon då grabben ska ha friluftsdag. Här packas skinkmackor, pepsi och frukt. Just ja extra vantar, varma strumpor och allt för att klara några timmar i pulkabacken.
Vinterns milda klimat ställde det planerade målet på ända. Det skulle vara skridskoåkning och pimpling ute vid Haganäs på Runn, men där var tyvärr isarna bräckliga och en ny aktivitet hittades. Nästa mål blev "Plättbacken" fast där gick snön bort, så nu styr kosan till pulkabacken i Romme Alpin. Där skimmrar fortfarande den konstgjorda snön. Idag är det - 6 grader, men vi får hoppas att det blir varmare framåt dagen. Med dessa klimatförändringar eller fortsatt milt väder då är det väl vitsippsplockning som kommer fylla friluftsdagarna på våren framöver...

Det var meningen att jag skulle ha varit med på denna aktivitet ifrån början, men i natt var jag tvungen att vingla upp och äta panodil, för jag kände mej urkass, med huvudvärk, halsont och öronsprång. Jag väljer att vara hemma och vila på den lediga dagen istället. Man vågar inte riskera att bli sjuk, med tanke på att man ska strida i flera år för att få sjukpenning.

Igår kväll fick jag ett magiskt kuvert på jobbet, i det fanns en webbadress och en personlig kod. Vi på jobbet ska göra en MMI undersökning, dvs en utvärdering av vår arbetssituation. Vi ska bedömma vårt inflytande på arbetsplatsen och hur vi ser på vår chef. Jag vet att vi har varit en del som vägrat göra dessa innan, då det funnits risk att dessa har kunnat synas av cheferna. Men nu har vi fått ett nytt system så det inte ska vara möjligt. Det stod i följebrevet att undersökningen skulle ta en halvtimme, personligen hade jag inga större funderingar så det hela gick på 7 minuter. Man får hoppas att materialet leder till en utvärdering och förändring, annars är det som sagt värdelöst att utföra en dylik djupdykning. Jag har fått sagt mitt och känner att äntligen har jag fått gett uttryck för några av mina åsikter. Många andra arbetskamrater såg fram emot det.
Ja man kan undra om chefen tuggar på naglarna nu eller om chefen känner sig stabil. Det är en frågeställning som förblir hemlig både för oss och chefen själv.

Nu ska skjutsa min son med pulka, packning till skolan...

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Sent i höstas gjorde vi en utvärdering likt er.Jag funderade inte heller så mycket utan skrev ner så fort jag tolkat frågan eller påståendet.

    2008-03-05 | 19:55:04
    Bloggadress: http://persiljeland.blogg.se

Kommentera inlägget här: