Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Den kom med...

Kategori: Politik

Jag kopierar in insändaren ifrån dagens Dalademokrat:

DalaDemokraten   Soppa på en spik [Dalfolk]  3/11/2008 5:50:00 AM

Det går inte att koka (s)oppa på en spik, det spelar ingen roll hur länge den får sjuda, den blir ändå tunn och smaklös.
För att få den smakfull måste man tillföra en del ingredienser annars blir dekokten fattig och fadd.


Nu sitter sossarna i kommunhuset med en gryta, fylld med vatten och en spik, ingrediensen Vänsterpartiet har kastats ut på komposten av skräckslagna sossar.
Vad dom inte vet är att Vänsterpartiet bildar ny jord där starka frön växer upp.
Fröet växer med en demokratisk utveckling, spirar och blir stark.
De skräckslagna sossarna undrar varför inte soppan inte kan redas. Ska man våga bjuda Borlängeborna på denna vattniga smörja?
Borlängebon kan inte luras så lätt hon/ han inser att det inte går att umgås runt denna gryta, utan näring får inte folket den kraft som behövs.
Demokrati, öppenhet, dialog och mötesplatser är en viktig ingrediens, det är något som sossarna anser hota en gammal (s)truktur.
Vänsterpartiet i Borlänge är dom nya folkbildarna i Borlänge, vi har öppnat dörren för allmänheten. Vi vågar lyssna på människan, och vill bjuda på ett mänskligt mottagande.
Det är inte med maktspel och intriger man bygger upp förtroenden, dessa rötor tar vi avstånd ifrån. Utvecklingen som sossarna står för här i staden är tragisk inte minst för deras egen skull.
Vi i Vänsterpartiet är stolta och tar avstånd, vi vill förändra saker tillsammans med Borlängeborna. Vi fyller våran gryta med det som är viktigt och med det Borlängeborna vill att den ska fyllas med.

Mia Jäverling(v)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: