Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Nu rullar tågen in med fräscha festivalfirare...

Kategori: Miljö

Pling, pling, plong, nästa avstigning Borlänge. Perrongen fylls av olika frisyrer, olika åldrar, kläder i svart och i pastell. Ryggsäckarna fyllda med livsförnödenheter, tälten köpta eller lånade. Glada lunkar de med festivalstämmning och frissan stajlad bort mot den nytrimmade campingen som ligger granne med järnvägsspåret. Där dundrar Stora Ensos timmertåg dygnet runt, där far även folket till och från västerdalarna.

Bostadsrättsföreningen Ringen har sina balkonger belägna mot campingen, där har de riggat sina inglasade kuvöser för en veckas live tv. Där får medlemmarna i föreningen se soporna staplas dag för dag. Och hur ungdomarna sitter i refugen med sina trianga kök och kokar förmiddagskaffe. Cirkusen har kommit till sa´n.

Dagarna delas mellan stadsbor och festivalbesökare, det blir en härlig mix. Stan lever upp, men många klagomål finns från de många äldre som bor på Hagalund. Det är ingen "ung" stadsdel. Jag sa till farsan att han skulle ladda med öronproppar. Men tjurskallig som han är menar han att det ska han få gratis i brevlådan. Ja en del motstånd möter festivalarrangörerna när de belägger en så pass stort arrangemang mitt i stan.

För egen del så bor jag ute på Campingen den här tiden, men inte för att det är musik i stan, för att jag har semester och vill vara här. Trots sina 2 mil ifrån händelsernas centrum så hörs musiken hit.

Jag kommer nog att åka in och lyssna på något under temadagarna. Jag har hört att Ewert Ljusberg ska berätta gonattsagor, och jag tror det är ikväll. Det vill jag gärna höra.Vi får väl se hur det hinn´s.

Festival i stan och fest på Campingen - Här på Sunnanö Camping råder det härliga lugnet, förutom kulingen då och stormbyar.



En liten del av P&L Campingen.Längst bak i bild Brf.Ringen med
sina åskådarkuvöser.




Sopor överallt...

Kommentarer

  • Pierre säger:

    Stackars dom som måste städa efter "skitgrisarna"

    2008-06-23 | 15:06:27
    Bloggadress: http://www.teamnappet.se
  • Mia säger:

    ...mmmm det tar flera dagar, och stora maskiner. Snusk på hög nivå...

    2008-06-23 | 18:26:27
  • madde säger:

    Hej! Nej det blir inte så. Vi ska till Arvikafestivalen i stället.

    2008-06-23 | 21:42:12
    Bloggadress: http://thelurk.blogg.se/

Kommentera inlägget här: