Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Fiskarfänge- Borlänge- Gäddhänge...

Kategori: Hobby



" Det är inte var kväll man möter sin make i en rungande solnedgång..."


Förutsättningarna var kanon för vår gäddkamp även denna kväll, trots illavarslande åskmuller tidigare under dagen så artade det sej till bra. Det hade regnat på dagen i Borlänge och i Torsång men ute på vår udde hade vi klarat oss.
Vi drog ut vi sjutiden på Ösjön, första stället gav inget så vi tuffade på ut mot ett grund där Micke hade fått båd gädda och aborre tidigare. Ganska snabbt hade Micke fått två gäddor i två kilos klassen, då sjönk mungiporna en stund, men ganska snart tänkte jag: "Va Fan...". Den tredje Gäddan var min och den tog jag på ett drag jag fick när jag fyllde år men minns inte vad det heter. Gäddan följde draget, och jag vet att jag jerkade ganska långsamt och så vid båten tog den och vikten var 2 kilo precis. På den blev inget kort för det glömdes då Micke filmade.

Efter ett tag lämnade vi det grundet och tog oss till ett Mickegrund, där fick han en Gädda som han var tvungen att ta upp för den var illa biten. Den vägde ca 1,5 kilo. När vi var mätta trollade vi oss bort till grundet med solnedgången, där hände tyvärr inte det något. Men kvällen var ganska skön så det gjode inget.

På hemvägen frågade jag om vi kunde trolla, och då satt jag på en 16cm drag, ett som jag köpt på Dollar Store för 30 kronor. När jag kom hem med det så drogs det väl lite i hans "fiskeproffsmungipor", efter en stund satt det något på min "Kamikaze", det var en bra kamp så jag var övertygad om att det var en storaborre, men väl satt en gädda på 2,3 kilo.
Jag har inte gått om honom i kampen men väl har jag kommit ikapp något och ligger bara efter med ett halft kilo. Ja spänningen är förtätad.



"Hon vill, och hon kan..."




"Kamikaze 16 cm, 30 kronor på Dollar Store, inte nog med att jag kan fiska,
jag kan även fynda..."


Nu tar jag farväl ifrån fiskarna, grabbarna för att åka in och jobba igen. Två dagar går alldeles för fort. Nu längtar jag till nästa ledighet och gäddkamp. Nästa helg blir det kanske kräftfiske, det är jag kär i det fisket och jag älskar att kränga i mej dom också.

"Krok on"

Kommentarer

  • Jari säger:

    Arbets veckan måste gå fort när man har det du har att se fram emot varje helg. Du ligger nära i G.kampen, snart tar du gammel gäddan.

    2008-08-01 | 11:30:12
    Bloggadress: http://fiskefeber.blogg.se/
  • Pierre säger:

    Kamikaze.

    Det har jag oxå en.

    Den är blå/krom.

    Dom har fin gång så den tar du säkerligen fina gäddor på.

    2008-08-01 | 12:54:41
    Bloggadress: http://www.teamnappet.se

Kommentera inlägget här: