Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Hemtam som en katta...

Kategori: Vardag

Jag vill helst vara hemma jag, inte ut på irrfärder. Nu återigen jobbar jag i Ludvika två vecker. Visst är det ganska skoj att få komma bort ifrån det vardagliga. Hoppsan sa jag komma bort ifrån? Nej allt det vardagliga finns kvar när jag kommer hem. Allt det där som man måste ta i tu med. Det är tvätt, läxläsning och att få vara tillsammans med familjen. Jag känner att jag missar att hinna med de viktiga måstena. De saker som jag prioriterar mest av allt. Jag beundrar alla som har orken att pendla till och från sina jobb, år ut och år in. Heder åt er. Jag står knappt ut i fyra veckor. Jag har varit en själ som flackat runt så mycket i livet så jag är helt enkelt trött på det. Jag är nöjd med att vara på hemmaplan.

I morgon bitti då går tåget mot Stockholm klockan 6.40, då ska jobbet till Arlanda på en Kick´off. Hör bara vad det låter. Dom vill lära oss att vara glada för allt som ges, och se positivt på vårt jobb, och vara stolta. Jag tror att de hellre kickade mej av tåget om jag får vara ärlig. Vi ska ta kort också, där vi ska le, 180 stycken ska flina upp sej i arbetskläder och namnbricka. Jag har bestämt mej att jag ska inte le, jag skrattar när jag vill inte när jag blir tillsagd. Lät den sista meningen något anarkistisk?  Om så då får den låta så.

Någon frågade mej om jag skulle resa i arbetskläderna på tåget, för direkt vi går av ska vi fotograferas. Jag sa nej jag, för ska jag åka till Storstaden Stockholm då ska jag inte resa i blåkläder, då blir det det finaste. Sen får jag välan smita in på någon toalett och dra på mej arbetsuniformen.  Som sagt jag längtar till dessa äventyr får sitt slut, och jag får bida min tid där jag trivs som allra mest och det är hemma med alla jag tycker om..

Ja nog är man hemtam som en gammal katta, dessutom tjurig som en röd gris. Eller som Lindström kallade mej, Mia Tvärvigg. Tja men jag innerst inne är jag en snäll människa inte alltid så tvär och motvalls. Men det är när jag själv vill. *skratt*  Om ni inte visste det så kan jag vara ironisk, eller alldeles underbar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: