Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Övertygad om en ny aktiv vänsterrörelse...

Kategori: Politik

Jag tror att många i mitt och ditt samhälle har kommit till en tid då stilla sittande och ordlöshet eller åsiktstystnad inte håller. Jag känner sakta en våg av en aktiv vänsterrörelse börjar att sjönjas. Det finns klara signaler ibland 80 talisterna att vår tids sätt att leva eller att föra ut den nuvarande politik inte längre håller. Trots ordnad ekonomi för ett stort antal unga så ser man att de aktivt reagerar på att jordens resurser och reserver håller på att sina, de ser att konsumtionen i samhället har nått oanade höjder. De går tillbaka till conteinerletande och återanvänder användbara prylar. Detta är ett underbart grepp dom tar, och dom har verkligen anammat allvaret i det som händer på vår jord.

Många av dessa unga som växt upp med en trygghet som barnbidrag, dagis, och sett att saker komma men aldrig egentligen funderat om det har varit sossarna eller tomten som levererat detta. Bara sett saker och ting komma och inte alls fått vara med och påverka under uppväxten har begripit allt det här. För att inte fastna i konsumtionsfällan med elektronik, och värdelösa prylar väljer de istället att göra djupdykningar i conteinervärlden. Eller har sina tankar på andra miljöfrämjande åtgärder. Jag tror verkligen på en framtid tillsammans med dessa kloka och jordnära unga.

Jag själv har också fått nog av att sitta stilla och svälja allt elände som serveras eller om trygghet skall tas ifrån en. Försäkringskassan har stängt sina portar för svaga och sjuka männsikor, dom har bara gett sej fan på att ingen ska vinna över sina rättigheter utan att få kämpa livet ur sej. De svaga ska jävlaranamma få vad de tål, och öppnar dom käften då jävlar. Denna skit tar inte flertalet av oss vanliga och ödmjuka människor. Vi har fått nog att någon försöker pränta in att vi fuskar oss fram i dagens Sverige, att vi misstros av personer som måste må dåligt även i sina kall. Eller också har de placerat empatilösa personer på Försäkringskassans stolar i deras mörka djävulskorridorer.

Nu tror jag att en aktiv vänsterrörelse bubblar ute i stugorna, jag är övertygad att denna tid som serverats oss under de sista åren har fått igång tankarna hos många. Många kommer fram till mej och säjer:- Vad ska vi göra åt eländet? Det enda jag förstår är att vi måste göra en ny start på en rörelse där vi säjer ifrån i de mest elementära och viktiga frågor som gör försämringar för fattiga, lågavlönade, handikappade, arbetslösa, sjuka och utslagna.
Ska vi vara med och bygga ett samhälle där kriminalitet och droger är ledande. Ska vi behöva gå ut och mötas utav tiggare. Ska facket bli nedrustat så vi ska återgå till att människor daglönas. Ska socialtjänsten bli den nya A-kassan och Försäkringskassan.
 
Jag tänker inte sitta och titta på det i en fotölj med partiprogrammet framför mej. Nej jag ska aktivt deltaga med all min skröplighet. Jag ställer mej till de unga och kampen är vår tillsammans. Upp trälar uti alla stater, nu tar vi tillbaka den makt som gått förlorad, vi är flera än dom. Vi vet var vi står men vi måste börja att agera, dom däruppe har fått trampa på oss tillräckligt länge nu, och det är hög tid att riktigt sparka tillbaka. Att stå lamslagna inför en nedrustning det håller inte. Då står vi som det verkligt stora förlorarna och de har fått som de ville.

Vi bjuder inte in till fortsatt förnedring av oss- Utan vi tar våran kamp stolta och raka.

                          image123

Kommentarer


Kommentera inlägget här: