Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Jag är bra - Jantelagen flytt´ på dej...

Kategori: Hobby

Jag har återupptagit ett gammalt intresse, nej det är inte broderiarbete det intresset varade i 7 stygn, utan att börja att spela gitarr igen. Detta instrument har jag bara sporadiskt greppat vid ett fåtal tillfällen under de senaste 25 åren. Man ska väl inte skylla på barnen, men det gör jag. Den grymme modern fördömmer sina pojkar. Att barnen tagit tid är ingen hemlighet, sedan när den första blev tolv, då fick man den lilla. Så idag är jag fortfarande småbarnsförälder, den yngsta fyller snart tolv. När den store blev i trettonårsåldern då tyckte han att det var ganska pinsamt att ha en morsa som klämde ur sej visor o slikt. Så funkar tonåringar. Min "minsting" idag bryr sej inte vad som kommer ur min mun. Han tål detta på ett enkelt sätt. Han vet att jag är ett Karaoke freak, som sänker mej framför bildskärmen med en mikrofon i näven. Han accepterar mitt "nya" intresse.

Jag har glömt en massa texter, och att lära in dessa igen kan jag bara glömma. Om jag skulle lyckats med det då kan jag lika gärna kandidera till någon slags professor i Lund eller liknande. Alltså omöjligt. Jag tror att Hippus Campus uppe i hjärnan har tänkt om och siktat in sej på "Göingeflickornas" lallalande. Enkelt, uselt och inte banbrytande.

"Jag har köpt en ny halv akustisk gitarr, sen den da´n jag lämna dej."..(Lasse Berghagen). Jag har köpt en begagnad gitarr som är fin och bra, den tränar jag på så ofta jag kan. Den gamla guran är också med, för den är mer lättspelad. Det som jag har reagerat på är att när man går till musikaffären, då har dom höjt priserna något så vansinnigt på dom sista 25 åren. En pryl som jag köpte igår, jag tror det heter capo dastro kostade då en sisådär 30- 40 kronor. Igår sa dom 220 spänn, oj sa jag när kontokvittot kom upp ur maskinapparaten och det stod BABS överst på det. Vidare undrade jag om Alice var med och styrde betalningen, vilken Alice sa biträdet? -Jo Alice Babs sa jag, å då sa han: Jag fattar... Varför står det BABS överst på kontokvittot när man handlar på en affär, nu blir jag nyfiken på det också.

Jag skulle behöva nya strängar, men dom var dyra redan under min aktiva tid, så jag vågade inte ens fråga igår. Då hade dom väl fått burit ut mej och tillkallat ambulans. Ja det kostar att ligga på topp.
Jag har faktiskt varit med och körat på en skiva under min levnad, det är sant. Men det står inte mitt namn på baksidan utan jag finns bara med lite röstmässigt på ett par spår på Sky High:s skiva Humanizer. Det är den plattan Louise Hoffsten sjunger på. Den fins på cd nuförtiden.

Eftersom alla stycken hittils börjat med "Jag" så fortsätter jag på Jantelagsjaget. Inte ska jag spräcka trenden.
Jag ska köpa en vinylspelare(gramofon) nu har jag varit utan en i 13 år och jag riktigt längtar att få ta fram min gamla skivsamling som ligger längst in i skrubben. Dom har en hos Claes i Sjön, dit ska jag ta mej en tur i veckan. Och i den skivspelaren är det så finurligt utformat att man kan spela cd- skivor och något mp3 jox.

Jag kära barn, så mina pojkar nu blir det Rock´n roll i erat barndomshem, morsan ska bli spänngalen. Hon ska ha rena musikverkstan i hemmet, och kastrullerna må få sin rostplatina hur dom vill, nu är det min tur.
Å hörrrö Jantelagen flytta på dej, för jag är faktiskt så bra att jag kan skryta om det. Jag ska göra en låt som heter : Jante och jag....

                        

Kommentarer

  • Micke.S säger:

    Du kan även göra om vinyl till mp3 om jag fattat rätt,samt att det följer med ett usb-minne på 1GB.
    /Micke.S

    2008-02-24 | 16:11:53
    Bloggadress: http://fiskeborlange.blogg.se
  • Mia Frugan... säger:

    Tack käre make för infon, vi kanske kan ta det över en kopp kaffe i morgon bitti...*S*

    2008-02-24 | 18:34:15
  • Anonym säger:

    Självklart!
    Sätter du på pannan?
    Micke.S

    2008-02-24 | 20:02:01
  • Mia Frugan säger:

    Min kära, vi måste sluta att träffas på det här viset:)

    2008-02-24 | 20:35:02
  • Leif Lindström säger:

    Ni är för "gulliga".
    Ska du bli Borlänges svar på Rock-Olga?
    Det är så att man läängtäää till våran trubadurafton på "hörnet"!

    2008-02-25 | 13:06:38

Kommentera inlägget här: