Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Från Aftonbladet 2008-02-12, från TT...

Kategori: Samhälle

Ohly avvisar röd-
grön valplattform

Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly säger nej till en röd-grön valplattform. I stället vill han att partiet ska möta väljarna som "ett tydligt vänsteralternativ".

V-ledaren avvisar alla förhandlingar och kompromisser med s och mp före valet.

- Det skulle innebära att vi suddar ut vår profil. Kompromisser och överenskommelser är nödvändiga för att vi ska kunna påverka verkligheten, men det gör vi när vi väl sitter vid makten och ska samarbeta med andra. Inte inför ett val, säger Lars Ohly till Svenska Dagbladet inför att vänsterpartiet i helgen ska enas om strategin.

Ohly försäkrar dock att samtalen med socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin och miljöpartiets båda språkrör fortsätter. Han ser också gärna att oppositionen gör gemensam sak i riksdagen. Men i nästa valrörelse ska vänsterpartiet, enligt Ohly, möta väljarna som "ett tydligt vänsteralternativ".

- Ett skäl till att människor inte i tillräckligt stor utsträckning har tilltro till oss är att vi inte i tillräckligt stor utsträckning skiljer oss från andra partiet. Vi är på väg att inse att vi inte har någonting att vinna på att bli mindre tydliga i vår vänsterpolitik, att vara mindre av ett feministiskt och socialistiskt parti, säger Ohly till SvD.

I lördags krävde miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand att vänsterpartisterna ska ge besked om "de vill vara med eller inte".



                                                            

Hur tänker vi här Lindström?

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Frågan är väl hur Lars O tänker?
    Han avvisar i ena stunden samverkan men
    vill fortsätta "samtalen" i nästa...

    2008-02-12 | 11:02:36
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Leif Lindström säger:

    Lars Ohly tänker rätt enligt min mening.
    Vänsterpartiet är ett politiskt alternativ i svensk politik. Socialdemokraterna är ett av många "mitten och medelklasspartier" för närvarande. Vi behöver stärka vår självständiga och stolta ställning gentemot den samlade borgerligheten. Däremot så har vi efter ett val utifrån styrkeförhållanden att ta ställning till en koalition med (s).

    2008-02-12 | 13:33:37

Kommentera inlägget här: