Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Från Pytt till driv is...

Kategori: Allmänt

Jag kommer idag med ett inlägg som kan smaka lite som Pytt i Panna, och är blandat som pytten. Innehållet är rödbetor, korv, bacon, potatis och kanske ett vändstekt ägg. Pytten är självklart stekt i smör.
När jag ändå är inne på pytt så tänker jag skriva en ganska rolig liten anekdot.
Min gamla moster, ja hon är verkligen en gammal Borlänge tös som sedan många år har bott på den skånska slätten utanför Kristianstad. I en liten by som heter Gringelstad, mitt på en bördig åker rätt uppe i den skånska myllan. Runt henne bor bönder, med en otroligt skånsk brytning som får resårbanden i trosor och kalsonger att vibrera som ett elastiskt stämband. Kanininer springer i skytteltrafik utanför hennes blå ytterdörr och ska man gå ute i trädgården är risken stor att man snubblar över nämnda djur.
Hon älskar katter, och hon har väl några som i princip kommer in och äter lite industrimat, sedan ut på jakt igen. En favorit katt hade hon, den är säkert död nu, borde vara det, han hette Pytt i Panna. Ett ganska långt katt namn, och svårt att ropa så det blev rationaliserat till "Pytte" kort och gott.
Där stod hon på trappan och ropade på sin katt "Pytte" och det ekade mellan gårdarna, bönderna stod och tittade på Borlänge damen som dessutam var ungmö och undrade varför hon var så desperat och skrek efter "Pytte". En bonde i närliggande hus blev orolig och gick över för att fråga hur det stod till och varför tjoade efter Pytte då alla herrar runtom var gifta.Och varför så desperat lösning.
 Naturligtvis förstod hon inte vad han menade, då han hade förklarat vad ordet pytte betydde nere i Skåne då blev kindrna lite röda. Hon hade stått på trappan vid ett flertal tillfällen och ropat på ett manligt könsorgan. Pytten för bönderna i kristianstad betydde kort och gott snopp.
Nästa Katt fick heta kåldolmen, men det blev inte bättre, då hennes rop ekade bort mot Simrishamn då trodde bönderna att det slagit över.



I Amerika har man provat ett nytt sätt att hindra ungdomsbrottslighet. Dom får helt enkelt lyssna på Barry Manilow i flera timmar. Om någon visar att de gillar någon av Barrys låtar lite, exempelvis visar tecken på fotstamp så plockas låten bort. Någon utvärdering har inte kommit ännu, men jag skulle tänka mej att det är ett straff som måste svida i både skinn och öron. För att bli tvingad att höra den smörjan timme ut och timme in är den västa tortyren en människa och en kriminell kan utsättas för.
De Svenska brottslingarna skulle kunna få utsättas för Jockmocks Jocke eller något dylikt. Men klart i Jocke är det ändå lite Norrlänsk Hip-Hop. De Amerikanska metoderna är ganska flummiga och naiva, rent utav korkade. Det är ingen metod som vi bör anamma, lika lite som alla andra dumheter som kommer från det landet. Kreditanvändandet är på starkt uppsving, att handla utan kontanta medel. Då är man Cool.


I dagens Borlänge Tidning Skriver dom att "Politiker i Borlänge skriver kontrakt och lovar avstå julsnapsen" det är IOGT- NTO som har bjudit in Socialdemokraterna och Miljöpartiet för en underskrift. Denna manifestation görs för att barnen ska få en alkoholfri jul.
Vänsterpartiet fick inte vara med, eller glömde dom bort vänstern igen? Vi finns inte ens i alkoholdimman.
  Varför är jag inte förvånad? Varför har dessa maktens människor fastnat i ett synsätt som är mer än inskränkt. Allt irrationellt handlar om rädslor, så även i alkoholens värld. Borlänge Kommuns politik befinner sej bortom Månen och Mars.

Snöflingorna singlar ner utanför fönstret, de annars så mörka dagarna lyser upp och åtminstone jag känner en glädje över att det kommer ner snö. Jag har försökt att hitta Ted Ströms "Vintersaga" på tuben med Monika Törnell, jag hittade bara en felstavad sak, där man skriver dyvisen istället för drivisen. En bra låt, som jag verkligen gillar. 

Bloggen krånglar så jag har blivit smått galen. Jag har tvingats att plocka ur två you tube klipp och jag lämnar inlägget tills jag lugnat ner mej

Kommentarer


Kommentera inlägget här: