Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Jag har vunnit en cykel...

Kategori: Vardag



Nu på morgonen ringde en mansperson ifrån ABBA, det var inte Björn Ulveus eller Benny Andersson från popgruppen, utan en  ifrån kaviarfabriken ABBA. Han meddelade att jag hade vunnit en cykel med tillhörande cykelhjälm. Värdet var ca 4300:-. Otroligt att jag nu äntligen ska få en riktig mountainbike på ålderns höst. Den har ingen fotbroms, men väl 21 växlar, undrar just hur jag ska hitta alla dom. Jag har som högst haft 3- växlat. Nu på förmiddagen kollade jag igenom livförsäkringen att allt var i ordning.
Vad gjorde jag för att vinna denna skönhet då? Jo jag skickade in 3 kvitton på att jag har köpt tre tuber Kalles samt fick önska tre ingredienser i kaviaren. Jag valde inte banan eftersom den är upptagen, och jag skulle aldrig i mitt liv vilja äta den. Jag valde: Räkor, purjolök och Rödlök. Det vinnande receptet... Först tänkte jag skriva: Plommon, fikon och mango:-) men jag ångrade mej. Det sista jag skrev var inte sant.
Vecka 34 skulle hjälmen levereras veckan efter kommer cykeln. Det här är riktigt bra för mej. Då min gamla cykel har stått i träda med punktering och trasigt lås kommer Kalles cykeln som en julklapp.




"Kolla lilla runda bilden nere i högra hörnet, så ska jag fräsa runt..."


Jag har fler "tävlingar" på gång, jag har just sökt ett stipendium. En stipendiefond genom jobbet som Grata Dahl har stiftat. Den ska främja kvinnliga anställda inom koperationen. Denna resa jag söker pengar till går till Kina i november. Där väntas många kulturella besök, samt besök och information om svensk- kinesiska relationer. Det skulle vara otroligt häftigt att få följa med på en resa av den digniteten. Kina är ju ett fjärran land, dit man grävde sej ner i sandlådan när man var 4 år. Så långt borta då, och inte bakom hörnet nu.
Detta stipendium hoppas jag och önskar jag att jag skulle få. Fast nu har jag ju vunnit cykeln så jag får väl ta den till Kina över berg- och dalar med den.

Idag har jag en ledig dag, men ont i kroppen och halsont gör mej lite ilsken. Idag har jag bara ett jag måste göra och det är att skriva en jobbansökan. Denna gång söker jag jobb på Clas Ohlson som öppnar en ny butik i Falun. Jag ger inte upp i första taget, här söks på allt som kan sökas på.

Kantareller, ja dessa gula svampar som poppar upp som svampar ur jorden. Jag undrar just om Spånsan ska få ett besök av mej och svampkorgen idag? Tja vi får se, håll i masten...



"Skogens Honung..."

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Grattis till vinsten!

    Räknar med att du jonnar förbi och ber om en kopp kaffe framöver...

    2008-08-14 | 12:15:55
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Gubben: Visst jonnar jag förbi, med kalle hjälm och kalle cykel, ropar att "Här är jag, jag har permission.." .

    I hela livet har jag varit ute och cyklat:-)

    2008-08-14 | 22:55:51

Kommentera inlägget här: