Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Sista April - En fyllehelg för alla...

Kategori: Samhälle

Den här dagen brukar att tendera i en slags vinsinnes ungdomsfylla i vår kommun. Säkert även i andra kommuner i landet också. Men ett sorgligt skimmer finns, då de som är från 12 år fullständigt super skallen av sej, ligger och krälar och spyr och tror att livet är bra när man drogas. Akuten har beredskapsstyrkor för magpumpning och en del föräldrar sitter med sin grogg i goda vänners lag och inte ens funderar var deras barn är i för skick denna kväll.

"Fältarna" manar till ett föräldrar ansvar, de bönar och ber att vuxna ska komma ut och visa sig och ta ansvar för det som sker. Det är ett vuxenproblem, det är vi som ska leda våra barn, det är vi som ska sätta gränser, det är den vuxna som är ytterst ansvarig för att denna fruktansvärda fylla får fortgå. Denna kväll när barnen tycker att det är fullt okey att supa skallen av sej.

Sista April det är då langarna visar sitt rätta jag, de fulaste fiskarna är dock föräldrarna som köper ut för att som dom säjer ha kontroll över mängden barnet dricker, eller att barnet inte ska köpa dåligt hembränt. Finns det överhuvud taget alkohol som är bra för en ungdom, vare sej den är köpt eller kokad?
Alkohol är en drog som är farligare än många sorters narkotika, bara att den är legal.

Det man önskar sej så här på början av dagen är att man slipper läsa om något dödsfall som sker denna kväll. Med att sådant kan ske så förstår man att flera personer dras in i en olycklig sorg. Varför ska vi inte kunna stoppa denna vansinniga fyllehelg? Visst vill vi att våra barn och tonåringar ska ha det tryggare än så här?

Jag personligen tycker inte att det är okey, jag anser att det är oansvarigt av oss vuxna att vi låter ungarna fira denna dag med en dyngfylla. Jag mår dåligt över att vi skiter i hur våra barn mår...
Om du är nykter ikväll, ta en promenad ut på de "hemliga" festplatserna och titta, det finns säkert någon liten unge du kan hjälpa hem till dennes föräldrar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: