Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Kina var det enda jävla alternativet...

Kategori: Politik

Jag tycker att Kinas diktatur är värd alla protester av OS. Hur kan man välja ett land som kränker de mänskliga rättigheterna ? Jag tror att alla protester som görs nu är början på ett stort kaos.
Tjurskallig och ståndaktig som jag är så tänker jag bojkotta all OS. Inte en minut kommer jag att ge Kina.

Jag länkar dagens ledare av min "tvillingbror" ( se ett tidigare inlägg) Göran Greider, så här är hans tankar i DalaDemokraten och fler lär nog säkert följa. Han ser fram emot en olympiad trots allt. Ja folk får faktiskt ha sina egna ståndpunkter om detta spel. Jag vet hur jag gör. Du vet hur du gör.

En politisk bojkott vore på sin plats, Polen har redan sagt att de inte kommer att deltaga i invigningen.

Hur kan man vara så dum att lägga ett OS i Kina, vilken sprängd hjärnhalva brukas när en sådan ide´ föds och förverkligas. Vi har alltför lätt att glömma, och allt för svårt att minnas...
                                      image195

                                         "En modig ...

                                       

                                          ...ung man vid Himmelska Fridens Torg"

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Brukar hylla principen att försöka hålla isär idrott och politik.
    Men att lägga ett OS i Kina!!! Det luktar mutor till OS-komitten långa vägar...

    2008-04-08 | 10:11:30
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Jovisst försöker man hålla isär det. Men för mej är Kina väl magstarkt. Ja det stinker...

    2008-04-08 | 18:57:42
  • Mattias säger:

    Håller med om att Kina är en vidrig och avskyvärd kommunistdiktatur där mänskliga fri- och rättigheter såsom yttrandefrihet och demokrati förvägras människorna. Fast varför komma och protestera just nu? Jag hatade detta redan 2001 när IOK gav spelen till denna skitregim. Och egentligen borde man väl tjoat till i vämjelse när Kina blev kommunistiskt redan 1949? Detta gjorde också en del människor men altför många lät vansinnet eskalera. Och nu står vi här. Det är inte människorna det är synd om, utan det vansinniga vanstyret. En bojkott hjälper knappast om man med bojkott menar att Sveriges idrottare ej skulle delta. Det är för sent och för tandlöst. Däremot tycker jag nog att all form av kunglig och/eller statsoffentlig närvaro vid jippoartade evenemang såsom invigning och avslutning bör övervägas. Invigningen kommer säkerligen att bli storslagen (minns Moskva-OS 1980) men så är ju också folket underkuvat ("Lyft upp skylten och forma en nallebjörn i publikhavet, annars skjuter vi dig med nackskott, din jävel!" för att raljera något över detta trots allt oerhört viktiga och allvarliga ämne.

    2008-04-10 | 21:31:30
    Bloggadress: http://nonsensakuten.blogg.se
  • Mattias säger:

    Det blev ett litet syftningsfel. Menar förstås såhär: Det är inte människornas fel, utan felet ligger hos det vansinniga vanstyret. Det kinesiska folket är det mycket synd om.

    2008-04-10 | 21:33:55
    Bloggadress: http://nonsensakuten.blogg.se

Kommentera inlägget här: