Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Ingen tid för en middagslur...

Kategori: Vardag

Då var det så dags då, man kan inte påstå att jag gått och väntat på detta eller sett fram emot det. Man hoppas ju att symptomen en övergående, annars blir det för min del tröttsamt. Vad är det som händer, jo man går och lägger sig och släcker lampan vid 00.00. Rätt som det är vaknar man och klockan står på 04.15. Då tänker man som vän av sömnen att det ska bli skönt att somna om. Men ack, trots hårt arbete under semestern så börjar dessa olater.

Det är Torsdag, och dagen blir fullspäckad. Jag tror inte att det finns en timme över till en middagslur. På dagordningen står det : Inhandla golv, Åka till soptippen, lägga golvet. Innan jag kan starta alla praktiska projekt måste gubben sova till tvåtiden efter sitt nattskift i värket. Inköpet kan jag göra utan att väcka honom. Vad glad han måste bli när han kommer nerför trapporna på eftermiddagen och golvet ligger som dukat med dess tillbehör. Det är sådant som kan glädja vilken gubbe som helst , det vet vi kvinnor.

Det är bra rörigt här nu, så det kan vara skönt att styra upp allt innan jag får upp adventsstjärnorna. Lillprinsen knorrar om att jag ligger mycket efter i julstöket. Han vill inte att rutiner ska rivas upp, då blir det jobbigt för honom.
Lugn familjen allt blir som vanligt, sillen kommer att glittra och skinkan blir grillierad med skånsk senap. Den gravade laxen finns färdig i butiken. Den rökta ålen köper jag av fiskbilen, hönorna har värpt ägghalvorna, stenbitarna har också värpt sin rom.

Jaha just ja, julklapparna, de ordnar sig. Butikerna är ju tvugna att ha dygnsöppet. Fast jag brukar bojkotta den sena tiden i butiker. Det finns ingen anledning att hålla kvinnor kvar på en arbetsplats till sena natten, för att inte vanligt folk kan handla på vettiga tider. Bara att behöva att arbeta på en julafton, för att den stressade kunden kommer i sista minuten är fel.

Förr stängde affärerna 18.00 på vardagar, på Lördagar till 14.00 och söndagar STÄNGT. De flesta hade ingen frysbox, hur klarade man det då? Nu gör vi tydligen inte det. Det är fel på folks planering, man handlar för att det är öppet, utan att tänka på att det är öppet andra tider. Helst kommer kunderna fem i, och hinner inte färdigt innan stängning. Det kallar jag dålig respekt för personalen.

Låt julafton vara en helgdag för alla handelsanställda, låt alla mammor få vara hemma hos sina barn. Stäng butiken en gång om året, det kan du väl som arbetsgivare göra för att visa din personal uppskattning.


                                                                                      

Kommentarer


Kommentera inlägget här: