Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Gamle Svarten kamrat på vida färden...

Kategori: Samhälle

Det ser ut som vår kommun har fått en ny invånare. Jag stötte ihop med honom igår på sta´n. Han drogs till mej med sin fråga, om vart Försäkringskassan låg. Så jag förklarade för rikskändisen var den fanns. Är det ett tecken att jag och Lars har f-kassan gemensamt? Har han också problem med sin utbetalning ifrån dem?  Vem vet.. en sak som vi alla vet är att man kan inte få pengar därifrån...

Lars Ferm alias Svartenbrant, det är väl inte många som vet vem han är idag. Varför har han valt att bo i Borlänge kan man undra, finns det något som kan locka här? Ferm har tydligen mött Gud och blivit en bra människa, men som gudfruktig välja en håla som Borlänge är märkligt. Om man tänker borde väl Jönköping med sina kyrktorn  varit en mer relevant placering för bön och tro.

Alla, i vårt samhälle måste få sina chanser, jag bara undrar var Borlänge skulle kunna tillföra för trygghet för honom, han bodde här för många år sedan, då gick det åt fanders. Man får hoppas att han har sin Gud med sig, och att han kommer att smälta in som en medborgare.

Lycka till Svarten, och glöm inte att jobba i de tolv stegen.

                                                                                         

Kommentarer


Kommentera inlägget här: