Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

En morgon i en dvala...

Kategori: Samhälle

Efter dödsmisshandeln i stan, går tankarna på högvarv. Vad är det för fel, när morden avlöser varandra. När lösningen i vredesmord blir att man dödar. Ja funderingarna är många.

Det jag spontant kan känna för de vilsna ungdomarna som mår dåligt är att det måste finnas hjälp innan fallet, och skulle de ändå falla då ska det finnas en livlina som fångar upp dem. Om de har fallit och irrar vilsna mot större missbruk då skall ett akut skyddsnät fånga in dem innan brottet begås.

Vad jag mer känner spontant idag är att socialen inte är det rätta forumet för dessa unga killar och tjejer. Det skulle behövas ett beroendecentrum med personal som är utbildad för att hjälpa. Landstinget och sjukvården måste få som uppgift med utbildad personal att ha en akutstyrka för att rädda våra barn som har drogberoende. För att vara missbrukare är en sjukdom, och som jag poängterat innan så är det ingen skillnad på alkoholmissbruk eller drogmissbruk. Det är samma dopamin som utsöndras i hjärnan, och sjukdomen fungerar lika.

Socialen kräver motprestationer av de som ska ha socialhjälp, en del är sjuka i missbruk, men hjälpen måste ta ny form. Socialassistenterna har ingen sjukvårdsutbildning. Samarbete mellan Landsting ( beroendecentrum) och socialen, är det så dumt det? De missbrukare som krävs på motprestation att ta ett jobb, måste stå stabilt på jorden innan de överhuvudtaget kan ta tag i en fungerande vardag.

Idag har Vänsterhörnet öppet från klockan 18.00 här i Borlänge. En dörr som öppnas för alla som känner att den vill samtala om sista tidens hemska dåd i vår stad. Man behöver inte vara partipolitisk för att vara välkommen , utan detta som händer i samhället berör oss alla på det ena eller andra sättet.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: