Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Dubbelbestraffning...

Kategori: Samhälle

Det finns uppskattningsvis 8.000 barn i sverige som har någon av sina föräldrar på anstalt. Det är barn som har samma slags känslor som alla barn, ett barn som behöver kärlek och kontakt i lika stor utsträckning som vilket barn som helst. Det är ungar som inte valt hur deras barndom ska vara men likväl är i samma behov av kontakt med sin mamma eller pappa.

Rätten till en daglig telefonkontakt har funnits men nu ska den reduceras kraftigt eller förbjudas om de de har en telefonteknik som heter ip-telefoni, vilket 25% av sveriges befolkning använder.Anledningen är att den som ringer med denna teknik kan koppla om samtalen till en kriminell person, utan att kriminalvården kan upptäcka det. Ansvariga att ge anhöriga denna information är de intagna. Sedan får väl de ordna ett annat system om de vill nå den intagna.

För flera barn har det inneburit att deras kontakt men en förälder har minskat, en tjej har bara fått prata med sin mamma en gång i veckan. Varför ska barnen straffas i detta? Har inte barnet det jävligt nog? Jag blir mörkrädd av att höra om ett sådant inhumant sätt. De här barnen har inte valt att deras föräldrar ska sitta i fängelse. De har blivit födda, som alla andra barn för att bli älskade för de dom är.

Mer kan du läsa i Borlänge Tidning (Tyvärr funkar inte sidan 08.14, dom har inte hittat veven ännu, men BT letar)
 

                                                                                           

Kommentarer

  • melinda säger:

    Det är så sorgligt för med dagens datateknik kan ju kriminalvården avlyssna alla samtal/spela in, och på så vis har de ju ändå full koll.
    Då borde de ändra så att barnen kan ringa till anstalten istället och få prata med sin förälder för barn vill ju och skall ha möjlighet dela med sig till sina föräldrar tankar m.m. som finns inom dem.

    Mänskliga rättigheter försvinner allt mer inom detta system och de intagna och deras familjer blir bara ett nr.

    2008-03-24 | 09:54:58
    Bloggadress: http://blogg.aftonbladet.se/967
  • Mia säger:

    Ja visst är det sorgligt och inhumant...

    2008-03-25 | 15:19:58

Kommentera inlägget här: