Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Mors Dag...

Kategori: Släkten och forskning

Den 16 december 1969, känns ibland som om det var i går. Den dagens händelse finns som tydligast av alla mina minnen. Jag har kvar i mig vilka tankar jag hade, i mitt inre så finns känslan kvar och den stora sorg jag hade trots att jag inte riktigt begrep. Jag var 9 år, 1969, det är 43 år sedan och det finns inte en dag under alla år då jag inte tänkt på henne.

Min mamma Elsa hade sina brister, men hon hade fler kvaliteér än det förstnämnde. Hon var snäll och en otroligt rolig person. Hon såg bra ut och hon luktade gott, precis så där som mammor gör. Hennes lukt är fortfarande med mig, jag har känt liknande lukter men inte den precisa som hon luktade.

Idag är det mors dag, denna strålande varma och heta dag, då sitter jag här och minns henne, precis som jag har gjort under alla de år som jag själv vuxit upp, bildat familj och gått vidare i livet. Jag är övertygad att hon har det bra, och hon skrattar nog till ibland i sin himmel. Och jag vet att hon finns med mig i mina beslut och öden.

Grattis Mamma på Mors dag...




Min bror, min mamma Elsa Kalin, jag sitter i hennes knä och bakom henne
sitter min far, som idag är 83 år och inte kontaktbar.

Kommentarer

  • Skatan säger:

    Ja, vår mammor är alltid med oss ... bra mammor som dåliga ... min mamma var en fantastisk mamma men så gillade hon att vara det också. Pappa och hon adopterade också fyra barn tillsammans ...och det säger ju en hel del. Jag saknar henne sååå och tänker ofta ofta på henne. Att förlora sin mamma så tidigt som du måste ha varit väldigt tungt och sorgligt och jag förstår att du hade velat haft henne där när du själv blev mamma ... det är fint att du har henne så levande bredvid dig fortfarande. <3

    Idag har jag lärt mig av en gotländsk bloggkompis att man firar omors dag på mors dag ...

    "Mors dag får heta omors dag på gutamål. Omor betyder egentligen vår och hela hushållets mor, mor i huset, och inte bara barnens mor."

    Bra tycker jag ... då kan också alla barnlösa kvinnor fira omors dag och har de ingen alls som firar dem kan de fira sig själva :-)



    Kram på dig ... jag är så glad att ha lärt känna dig om än inte IRL utan genom internet-medier .... Det är fantastiskt tycker jag ...

    2012-05-28 | 11:42:18
    Bloggadress: http://skatanstankar.com
  • Mia säger:

    För det första så vill jag tacka dig för att du finns. Att genom ett repotage på tv4 bli nyfiken på en bloggerska som kallar sig Skatan , är ren tur för mig. Jag är övertygad att våra vägar kommer att korsas mer än en kort hälsning eller genom internet:) Härligt med omors dag, ja det är mer logiskt, och smartare.

    Våra mammor det är något speciellt, det är liksom ett extra hjärta, som finns som en hjälppump till ens egna hjärta, och den känslan att hon finns med oavsett om hon finns levande eller har flugit vidare. Det är något speciellt med kärleken till ens mödrar, en kärlek som aldrig falnar. Kram på dig också:) P.s. Jag tycker att du också är en fantastisk människa, som verkar finnas för alla i alla delar av Sverige och ute i världen:)

    2012-05-29 | 20:10:50
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/

Kommentera inlägget här: