Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

En ny spännande kväll på Jobbet...

Kategori: Musik

På Torsdagar då har vi live musik på jobbet. För det mesta är det de yngre förmågorna som visar upp sej. Det fina i kråksången är när det även slinker in "gamla rävar", kända, härliga musikprofiler som Pierre Swärd. En kille som spelat med de flesta kända musikerna i Sverige. Härligt är att han är en helt vanlig Borlänge kille som utan tvekan spelar de flesta musikstilar och i alla de olika sorters konstellationer. Ikväll fick han vara med Josef Mauritzon, som sjöng lite Hip-Hop influerad jazz/ funk på Svenska. Jag tror att jag kan beskriva den så. Annars så får ni ta till kommentarsrutan här under och tillrättavisa mej. På gitarr hade han Robban Persson och på "Bongo" trummor Malick Jagne.

Då jag inte hade min egen kamera med så lånade jag en apparat som jag varken hittade on/ off knappen på eller något annat. Batterier tog slut och minneskortslampan blinkade att minnet var slut. Blixten fungerade sällan på denna skördetröska. Några bilder blev det men Malick Jagne blev tyvärr inte med.
Hur som helst så var ljudnivån helt perfekt, ett trumljud som var som sammet i öronen. Ljudet passade lokalen perfekt. Glatt överaskad av Josef och hans vänner blev jag. För det var så jäkla bra. Blandningen i musiken med Pierres orgel, Malicks softa trummor och Robbans lite funkiga gitarriff var spännande. Josefs låtar och röst fyllde lokalen med njutning.



Det är det roligt att gå till jobbet och får lyssna till livemusik. Det är otrolig lycka. Olika musikstilar, yngre oerfarna, äldre proffs, det är så spännande med en vardag som blir rolig. Jag är uppvuxen med en familj som faktiskt hade musikkompetens, sedan det andra som hände i familjen får jag lägga till förverkade handlingar. Arkiverat. Att det finns ett ställe att uppträda för alla unga som vill spela är suveränt. Musik lierar, och innehåller så mycket, mer än du någonsin kan ana. En lycka eller ett minne i varje ton.

Ljudkillen "Hjalmar" som egentligen heter Martin har tjatat länge nu att jag ska nämna honom i bloggen. Ljudet för kvällen var perfekt. Ljudteknikern är duktigaste i världen. Helt suverän att styra rattarna...:)
Men för att kritisera lite grann så måste jag säja att han ska sluta att SMS:a klockan 00.30 mitt i natten, för då sover gamla kärringar! *asg*  Martin är i alla fall en pigg,glad ung man, som har kinesliknande ögon varje morgon klockan 8.00.
Nog kan jag som ett gammalt skrälle vara nöjd med mina arbetskamrater och den verksamhet jag befinner mej i.

Kommentarer

  • Hjalmar säger:

    Hoppas att jag väckte dig =)

    2010-01-23 | 11:50:47
  • Mia säger:

    Nääää, jag läste slutet på en deckare:)

    2010-01-23 | 12:09:24
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se.blogg.se/
  • storabh säger:

    Låter skitkul! Pierre är makalös! Det är jag också, jag är inte gift . Ha, ha.

    2010-01-23 | 12:28:41
    Bloggadress: http://storabh.wordpress.com
  • Mia säger:

    Stora bh: Jag får lägga till dej på reservlistan, så håll dej vid liv:)

    2010-01-23 | 12:41:45
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se.blogg.se/
  • Marcus säger:

    Like a glove eller vad man säger om kvällen :)

    2010-01-23 | 21:01:46
    Bloggadress: http://ordlabbet.blogg.se/

Kommentera inlägget här: