Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Här är det lugnt...

Kategori: högtid

Jag har absolut ingen julstress, allt är bara så himla lugnt. Jag fattar inte att fölk springer benen av sig för att det är jul, nej jag fattar det inte.
Hur grundlurade är inte människor av etablisamanget och affärsidkare som ropar att alla ska köpa. Vad liknar det?
Inget alls, folk spenderar pengar så det går hål i plånböcker och kronofogden knackar på till sommaren. Nej här firar vi i lugn och ro, äter det som vi äter, gör i ordning så att det räcker en dag, sedan återställs ordningen och husmanskosten står på bordet igen.

Städa ihjäl sig, nej det skulle inte falla mig in. Ska jag dö så blir det inte med en dammsugarslang i handen. Nej då blir det som Jessie James, med stövlarna på.:) Tänk hur mycket miljöfarligt Cillit Bang och Ajax som säljs i jul och hälls ut i avlopp bara för att folk tror att lort Sverige bor i deras hus.
Jag förstår att folk höll på förr i tiden med att stoppa korv, luta fisk och sånt. Nu finns det färdigförpackat och risgrynsgröten serveras från en "plastkorv". Tjusigt värre. Skinkan är numer färdigkokt endast en grillijering på 10 minuter krävs. Sillburkar köps färdiga. Den moderna människan firar jul med andan i halsen och köper en massa onödigt och färdigt.

Jag skrattar, jag spyr, jag sitter här i godan ro. Äter en färdigköpt pepperkaka dricker en kopp kokkaffe, med en skvätt pastoriserad mjölk i. Jag gör ett inlägg och sillen är faktiskt inlagd, är det något jag alltid vill ha så är det min egna inlagda sill, så jäkla god, utan skryt.

Julgranen då, ja en liten miniatyrgran i plast, med silver- och svarta kulor i, ja ganska söt om jag får säja det själv. Hur fixar jag doften i huset då? Ni vet den där juldoften, helt enkelt med värmeljus med kanelarom framställt på något kemiskt sätt.
Tja nog har fölk blivit alldeles galna och far som vildar rätt in i en hysteri som skapas av köpmän. Ja nog är vi lättlurade vi moderna människor och stirrar oss blinda rätt in i den energikrävande 52 " tums tv:n.

Till alla mina vänner och bloggläsare vill jag önska en God Jul och ett Gott nytt år. Ett nytt år för mig med mer spännande utmaningar, skolan är det som jag satsar på och det blir bra. Jag tycker det är kul att så pass många vill läsa min blogg och vet att många följer den. Det skulle vara kul om ni gick in i kommentarsfältet och också önskade mej en god fortsättning på det nya året. Det skulle ge mej en riktig skjuts framåt.




Kommentarer

  • Lennart Karlsson säger:

    Jag anammar till fullo Dina åsikter om julfirandet.

    Trevlig helg på Dej!

    PS

    När kommer TUNARÖTTER egentligen?

    DS

    2010-12-23 | 08:13:12
  • Mia säger:

    Hej, angående Tunarötter, så är jag ivald för att hjälpa till, men nu när jag går i skolan, sitter med i kommunfulklmäktige och är ordförande i min bostadsrättsförening finns varken tid för forskning eller tidning. Jag har inte det yttersta ansvaret där. Jag måste nog hänvisa tll ordförande i Släkt och Bygd:)

    2010-12-23 | 09:21:38
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/
  • Gubben säger:

    En riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR önskar jag dig och hela familjen!

    2010-12-24 | 10:37:08
    Bloggadress: http://gubbens.wordpress.com/
  • Önskar dig en god jul och ett gott nytt år Gun-Britt säger:

    2010-12-25 | 11:48:16

Kommentera inlägget här: