Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Hört på jobbet...

Kategori: Humor

I våras hade vi trädgårdsmässa ute på jobbet. Rabatterade priser lockar folk och fä. Till och med "Gangsingarna" tar av gummisnodden ifrån sina plånböcker. Denna dag kom det tillresta leverantörer som demonstrerade och talade väl för sin vara. Ja det var rena rama Bagdad Bazar. Denna dag bjöds det 20% rabatt på Partner gräsklippare. Alltså ett klipp tyckte kunderna, som försedde sig med en kartong klippare en flaska olja på köpet.

Jag satt i kassan och kön ringlade bortåt i fjärran. Nåra suckade och trodde det skulle gå snabbare. Fast de flesta var glada, och en del träffade bekanta som de slog sej i slang med. Omdömet av humöret i kön var på topp, för vårsolen gav alla kunder ett hopp om en skön sommar.
Nästa kund var ett par som kom med en vagn och på den stod en Partnergräsklippare med gratisolja. Jag scannade varan, skrev garanti. Medan jag sysslade med mitt jobb hojtade killen (kunden) till ett annat par som stod längre bak i kön. De kände varandra och min kund frågade honom:
"Vad är ni här och handlar då?"
Som svar fick han att de skulle köpa en gräsklippare. Efter en kort stund konstaterade att de hade samma ärende med varsin klippare. Då sträckte sej killen bak i kön och kollade in kompisens kartong och sade ljudligt så alla hörde:
 "Jaha, ska du också göra ett partnerbyte!"
Först blev det alldeles tyst i kön, sedan brakade ett vrålskratt i gång, och alla var lyckliga över det lyckade Partnerbytet.

Ibland händer så roliga saker på mitt jobb, det är sådana goda stunder man lever för...

                               

Kommentarer

  • Gubben säger:

    Läcker bild! Vet du att i Kalmar (jag är ju smålänning, gubevars) finns en gammal stadsdel som heter "Kattrumpan" - kom av någon anledning att tänka på den...

    Trevlig Helg!

    2008-09-19 | 21:40:20
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Ja bilden är "trevlig". Ja jag vet att du är en smålänning som gebevars flytt fältet och berikat oss i Dalarna. Hännä´ hant vi nå´stadsdelä´ som hetä´

    "kattrumapa" in´t, men väl andra trassliga bynamn och stadsdelar.

    Falun med sitt Galgberget, Sellnäs med sitt Spraxkya, finns det något mer galet?

    Säkert, men det är för tidigt på dage, jag ska nog spåna vidare med detta...

    2008-09-20 | 08:31:13
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/

Kommentera inlägget här: