Mia Jäverlings Blogg

"Bättre skjuta rygg, än arm ur led"

Grattis min blogg fyller 1 år idag...

Kategori: högtid

Idag har det gått ett år sedan jag började att blogga. Så här såg mitt första inlägg ut. Sedan dess har jag vunnit kampen mot försäkringskassan. Då bloggade jag i Blogdog, men böt ganska snart till den här då den gav mej fler och mer möjligheter.
Ett år går fort, och skrivivern är nästan lika god som den var då.
Ja man får tacka de som följer bloggen, det tycker jag är roligt och jag uppskattar verkligen kommentarer, även om de skulle avvika ifrån vad jag anser.


 
Lördag 22 September 2007 19:53     » Skriv kommentar

Om jag skriver Försäkringskassan, då får jag rysningar längs ryggraden. Hur ska det gå för de sjuka människor i Sverige framöver, när fler och fler får avslag ifrån sjukkassan och sjukpeng inte betalas ut trots läkarintyg? Försäkringskassans handläggare och deras köpta doktor dömmer ut de sjukas läkarintyg. Trots att det finns ett läkarintyg ifrån en doktor som patienten träffat.Hur ska man veta när man är sjuk, vilken vågar att vara sjuk. Är det så här det ska se ut på våra arbetsplatser, halta och lytta.

Om man blir sjuk på "riktigt" och inte blir berättigad till sjukpeng, arbetsplatsen vill inte ha en medarbetare som sitter av tiden på jobbet. Då uppstår ett moment 22.

Sen då, om man tänker på idrottskador som leder till sjukskrivning, ska Försäkringskassans Osynliga Doktor klassa skadan som självförvållad? Alla de som blir nekade sjukpeng de kommer ju att behöva en inkomst. Man kan inte jobba, man får inte vara sjuk. Då måste man belasta den kommunala budgeten i form av socialbidrag. Ja den sjuka människan kränks och förnedras.

 
»Se större bild

»Permalänk

Kommentarer

  • Mia säger:

    Jag kopierade in inlägget, och det "passade" inte in i mallen....

    2008-09-22 | 08:04:06
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/
  • Leif Lindström säger:

    Ja, vem f-n passar in i mallen.

    Grattis på 1-års dagen!

    2008-09-22 | 10:48:33
  • bitte säger:

    åh grattis

    2008-09-22 | 13:37:28
    Bloggadress: http://blondiesliv.blogg.se/
  • Gubben säger:

    STORT grattis!

    Så klart man läser Mias blogg. Ibland retar du gallfeber på mig och då får jag hur mycket energi som helst. Ibland drar du upp mungiporna på mig och orsakar ett asgarvliknande läte. Att hundarna då springer och gömmer sig får man leva med!

    Men alltid finns där både äkta känsla och engagemang...

    Keep up the good work!

    2008-09-22 | 15:43:07
    Bloggadress: http://gubben.webblogg.se/
  • Mia säger:

    Lindström: Vill man passa in i mallen? Nej det hade varit tråkigt. Visst är det skönt att vara mall-lös..



    Gubben: Tack. Det är klart att jag försöker reta gallfeber på Gubbar mfl. Någon liten tanke hoppas man väcka. Ett skratt så ofta man orkar gör gott för själ och kropp...Bara så du vet så kanske fler gallfeberinlägg finns på lur.

    Ha det bra...

    2008-09-22 | 22:02:28
    Bloggadress: http://miajaverling.blogg.se/

Kommentera inlägget här: